Yoga, componentă a artelor marțiale

Creștinii care fac yoga sau practică artele mațiale, de fapt se închină zeilor hinduși!

În yoga, energia sau forța care curge prin trupul unei persoane se numește „prana”. Curgerea pranei  este facilitată și activată, se spune, prin pozițiile și posturile de bază, care se numesc „asane”. Respirația corectă este numită adesea „pranayama”. Cele 12 poziții folosite pentru încălzire sunt de fapt posturi de adorare a zeului soare.

Poziția cunoscută sub numele de „lotus” este una dintre cele mai populare poziții și este foarte des întâlnită în reviste în reclame TV. Poate fi găsită chiar și pe etichetele hainelor și în anunțurile publicitare pentru îmbrăcămintea feminină. Aceasta este poziția în care întotdeauna este reprezentat Shiva (distrugătorul). Ea întruchipează așa-zisa „evoluție spirituală” a omului și ajută, după cum afirmă yoghinii, la curgerea „pranei” și la golirea minții în timpul meditației. Se crede că incantațiile (mantrele) respective care însoțesc poziția lotus îl duc pe cel care meditează într-o stare superioară a conștiinței. De fapt, nu este o stare superioară a conștiinței, ci o stare alterată a conștiinței.  Aceleași mantre se folosesc și la cursurile  New Age de „autoperfecționare”.

Atât yoga, cât și New Age, sunt exclusiv produse ale hinduismului. Nu poți avea yoga fără hinduism și nici hinduism fără yoga.

Este un lucru obișnuit în India să vezi indivizi stțnd în diferite poziții pe stradă, în fața statuilor care îi reprezintă pe zeii lor.

În realitate, când fac yoga (în oricare dintre formele ei sau sub oricare dintre denumirile ei) oamenii se deschid unui domeniu spiritual foarte periculos. Prin rostirea mantrei „AUM” sau „OM”, ei evocă de fapt zeitățile hinduse Brahma – așa-numitul „creator”, Vishnu – așa-numitul „susținător” și Shiva – „distrugătorul” (cel care este considerat de către tradiție intemeietorul practicilor yoga). Cuvântul yoga în sine înseamnă „a înjuga” sau „a pune împreună”, de unde rezultă că scopul final este cel de a-l aduce  pe practicant în unire cu Brahma.  […]

În Occident, yoga este prezentată ca fiind o modalitate de a dobândi flexibilitate, de a reduce stresul, de a găsi pacea și liniștea minții, de a consolida puterea și chiar de a pierde din greutate. Luate ca atare, toate aceste aspect par bune și nevinovate și nu este nimic rău în niciuna dintre ele. Totuși, pentru cî această disciplină este adesea prezentată (în lumea modern) sub masca științei și a sănătății, foarte mulți o acceptă imediat, fără să-și pună întrebări și fără să o cerceteze. Ea poate fi întâlnită sub o mare diversitate de nume, precum: kundalini, yoga, hatha yoga, raja yoga, jnana yoga, bhakti yoga și karma yoga. O altă formă de yoga este tai ch’i, cunoscută și sub numele de yoga chinezească.

Yoga a ajuns să fie atât de bine „ambalată” sub forma unui program de exerciții fizice, încât majoritatea oamenilor cred efectiv că acestea au constituit scopul inițial al practicilor yoga. Nimic mai departe de adevăr. Chiar manualele de yoga îți vor spune că diversele poziții și exerciții de respirație au ca obiectiv  trezirea energiei „kundalini”, adică a energiei cosmice supreme. Exercițiile au menirea de a mișca șarpele puterii „kundalini”, de-a lungul coloanei vertebrale până la creier și de a-l face să se manifeste sub forma celui de-al „treilea ochi” psihic, aflat în centrul frunții. Dacă mergeți în India sau vă aflați în compania unor hinduși, veți vedea că unii dintre ei au desenat în mijlocul frunții un punct roșu, semnul simbolic al aceleiași abilități psihice.

Potrivit lui William Sudduth, “un citat al unei organizații misionare hinduse din India spune că: «Misiunea noastră în Occident a fost încununată de un mare succes. Hinduismul devine în prezent religia mondială dominantă, iar sfârșitul creștinismului este aproape.»  Ei pretend că au peste 70.000 de misionari hinduși în Statele Unite. Aceștia sunt cunoscuți sub numele de instructor yoga și sunt răspândiți în 20.000 de locații, în întreaga țară.”  Cu alte cuvinte, 35-40 de milioane de oameni se închină fără să știe zeilor hinduși și mulți dintre ei pretind că sunt creștini! Yoga înseamnă hinduism!

***

____________________________________

DEMASCAREA PERICOLELOR ASCUNSE în artele marțiale și yoga: un ghid creștin care expune efectele distructive ale acestor practici de de origine spirituală  de Dr. Vito Rallo – Oradea, Editura ELPIS, 2018

https://www.ellelromania.ro/

Citiți și:

DEMASCAREA PERICOLELOR ASCUNSE în artele marțiale și yoga

___________________________________

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.