DEMASCAREA PERICOLELOR ASCUNSE în artele marțiale și yoga

E de notorietate faptul că există multe influențe asupra societății noastre occidentale, dintre care unele sunt benefice, iar altele mai puțin bune sau rele.  Uneori, însă, mult apreciatele avantaje aduse de un lucru sau de o practică, până la urmă se dovedesc dăunătoare sau chiar catastrofale. Și, ceea ce este un mare dezavantaj în abordarea unor astfel de situații, este faptul că efectele lor nocive nu sunt deloc evidente de la început, ba chiar sunt greu detectabile.

Ceea ce dorim acum să semnalăm  este faptul că ceea ce contează cu adevărat, a se “vedea”, este tocmai realitatea secretă, ascunsă, din spatele a ceea ce în mod obișnuit vede  și pare a se  înțelege de omul neavizat, care nu poate percepe cu ușurință care e forța spirituală care acționează în spatele artelor marțiale și yoga: ce au acestea în comun la rădăcina lor. Căci cele două discipline sunt în strânsă legătură una cu alta, iar practicarea lor, pe fondul unei mari popularități a condus la o răspândire periculos de mare în lumea occidentală. Acestea au avut și încă au un mare impact asupra tinerilor ca urmare a acceptării pe scară largă, ca sporturi nevinovate sau ca ativități inocente.

Iar cartea la care facem referire prezintă tocmai pericolul ascuns al acestor două discipline.

În continuare cităm un paragraf extras din această minunată carte scrisă de Dr. Vito Rallo,  care a și fost de cinci ori campion național de karate al SUA.

*

India și China au devenit țările gazdă în care s-au dezvoltat artele marțiale și yoga. Deschiderea lor pentru a primi cunoaștere din partea lumii spirituale, practicile lor și implicarea în spiritism și ghicitorie, împreună cu toate superstițiile pe care le-au îmbrățișat, le-a transformat în candidați excelenți prin care și în care lumea spirituală să poată acționa. Ele au fost și încă sunt receptive la activitatea spirituală care le călăuzește zilnic viața. Dar pentru că nu au avut discernământ în domeniul spiritual, s-au rătăcit. Atât religia hindusă, cât și cea budistă se întemeiază pe închinarea la spirite [“duhuri”- sinonimul pus ne aparține]. Deși din perspectiva adeptului hindus poate exista o mare diferență între el și adeptul budismului sau al religiei zen,  totuși legătura spirituală este aceeași.

Hinduismul se bazează pe închinarea la aproximativ 300 de milioane de zei și zeițe, fiecare avându-și funcția proprie. Dacă închinătorii hinduși nu știu cărui spirit să i se închine, atunci li se vor închina tuturor spiritelor, pentru a cuprinde toate aspectele vieții. Ei fac apel în mod explicit la oricare dintre aceștia, cu scopul de a primi susținere în viața de zi cu zi, convinși fiind că au de-a face cu făpturi binevoitoare care-i pot ajuta în multe feluri. Astfel, se creează și se păstrează o legătură puternică cu domeniul spiritual, prin intermediul practicilor zilnice de închinare și meditație.

Religia hindusă este unică și diferită de toate celelalte religii. Cei care practică hinduismul se închină la trei zeități principale:

1.Brahma (despre care cred că este „creatorul”).

2.Vishnu (despre care cred că este „păstrătorul”).

3.Shiva (cunoscut ca „distrugătorul”).  […]

Imaginile acestor trei zei sunt prezente pretudindeni în India. În ce mă privește, eu îi identific cu căpeteniile și domniile conducătoare pe care le amintește apostolul Pavel în Biblie, în Efeseni 6:12. Cred că funcția lor este teritorială și că își exercită conducerea îndeosebi asupra Indiei, câștigând însă treptat teren și putere asupra altor zone ale lumii, pe măsură ce influența pe care o au se răspândește și sporește. Mai cred și că aceleași căpetenii domnesc peste un număr mare de zei (puteri) de mai mică însemnătate, cărora li se închină milioane de oameni din întreaga lume.

Grupurile culturale din India și China au primit învățătură și cunoaștere din partea lumii spiritual prin intermediul spiritismului și a ghicitoarei, folosind metodele și practicile de meditație din Hinduism și budism. În timpurile moderne, mai precis în 1958, Maharishi Mahesh Yogi a elaborate o formă avansată de meditație, cunoscută sub numele “ Meditația Transcedentală” (prescurtat, MT).

Legătura spiritual fundamental care s-a creat prin intermediul anumitor practice de meditație a constituit rădăcina și temelia tuturor  formelor de artă marțială și yoga. După cum am afirmat mai sus, niciuna nu a apărut din senin. În esență, ele sunt produsul și rezultatul legăturii nemijlocite dintre om și lumea supranaturală, o practică strict interzisă celor ce aparțin credinței iudeo-creștine.

Artele marțiale (denumite uneori “yoga în acțiune” sau “yoga în mișcare”) își au începuturile în practicile de tip yoga, care implică întotdeauna meditația. Meditația deschide mintea, pentru a o face capabilă să primească informație dintr-un domeniu spiritual întunecat. Ca urmare a unei nevoi recunoscute și a dorinței de cunoaștere, milioane de oameni s-au expus voluntary unor spirite, cunoscute de ei sub numele de zei. Aceste entități aparțin unui domeniu spiritual periculos și nu sunt, de obicei, vizibile pentru ochi obișnuiți; pot fi totuși simțite, percepute sau deosebite prin diverse alte mijloace. Uneori, ele sunt invocate ca spirite călăuzitoare de către adepții New Age și nu numai.

Oamenii au acceptat de bunăvoie să devină mijloace prin care duhurile nevăzute să poată opera. Dacă li se permite accesul, acestea se vor înfiltra, vor prelua controlul și vor acorda anumite puteri, care nu sunt natural/de origine umană și nu vin de la Dumnezeu. Unele spirite chiar se prefac a fi puteri candide și binevoitoare, seducânsu-i pe oameni să creadă că intenția lor este de a-i ajuta în multe feluri.

Temeliile hinduismului, budismului și budismului zen sunt de natură ocultă. Majoritatea celor care înțeleg puterile din spatele ocultismului nu îndrăznesc să se apropie de ocult, pentru că știu că sursa puterii este cu totul li cu totul malefică. Dar cei care nu înțeleg despre ce este vorba, se amestecă în astfel de treburi din curiozitate și ignoranță. Ocult înseamnă “ascuns” sau “secret”. De aceea, întrebările la care ar trebui să se răspundă sunt următoarele: De cine este ascuns? De ce este ascuns? Evident, nu orcine poate să  deosebească, binele de rău, mai ales  în legătură cu lucrurile bine ascunse și deghizate. […]

***

_________

DEMASCAREA PERICOLELOR ASCUNSE în artele marțiale și yoga: un ghid creștin care expune efectele distructive ale acestor practici de de origine spirituală  de Dr. Vito Rallo – Oradea, Editura ELPIS, 2018

https://www.ellelromania.ro/

___________________________________

Advertisement

One thought on “DEMASCAREA PERICOLELOR ASCUNSE în artele marțiale și yoga

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.