J. Lee Grady: Înainte de a muri, Kenneth Hagin a avertizat împotriva evangheliei materialiste de astăzi

Profesorul biblic carismatic Kenneth Hagin Sr. este considerat părintele așa numitei Evanghelii a prosperității. „Dad Hagin”, auto-instruit, a început o mișcare de pionierat în Oklahoma, care a produs un colegiu biblic și o serie de predicatori celebri, inclusiv Kenneth Copeland, Jerry Savelle, Charles Capps, Jesse DuPlantis, Dollar Creflo și alte zeci – dintre care mulți folosesc învățătura că creștinii care dau cu generozitate ar trebui să se aștepte la recompense financiare.

Hagin a învățat că Dumnezeu nu a fost glorificat de sărăcie și că predicatorii nu trebuie să fie săraci. Dar înainte de a muri în 2003 și a lăsa Centrul de formare biblică Rhema în mâinile fiului său, Kenneth Hagin Jr., el a chemat pe mulți dintre colegii săi la Tulsa, pentru a-i mustra pentru că au denaturat mesajul său. Nu era fericit că unii dintre adepții săi manipulau Biblia pentru a sprijini ceea ce considera el că e lăcomie și îngăduință egoistă.

Cei care erau apropiați de Hagin Sr. spun că a fost pasionat de corectarea acestor abuzuri înainte de a muri, de denaturarea mesajului său, lăcomia, îngăduința egoistă. De fapt, el a scris o carte brutal de cinstită pentru a aborda preocupările sale. Midas Touch a fost publicat în anul 2000, la un an după infama întâlnire de la Tulsa.

Mulți slujitori Word-Faith au ignorat însă cartea. Dar, în lumina recentelor controverse despre doctrinele despre prosperitate, s-ar putea să fie o idee bună să-l  citiți din nou.

Iată câteva dintre punctele pe care Hagin avut în The Midas Touch

1. prosperitatea financiară nu este un semn al binecuvântării lui Dumnezeu. Hagin a scris: „Dacă bogăția singură ar fi un semn de spiritualitate, atunci traficanții de droguri și șefii crimei ar fi uriași spirituali. Bogăția materială poate fi conectată la binecuvântările lui Dumnezeu sau poate fi complet deconectată de la binecuvântările lui Dumnezeu. ”

Continue reading Here

Advertisement

One thought on “J. Lee Grady: Înainte de a muri, Kenneth Hagin a avertizat împotriva evangheliei materialiste de astăzi

  1. Pingback: J. Lee Grady: Înainte de a muri, Kenneth Hagin a avertizat împotriva evangheliei materialiste de astăzi – Blog Creștin Ardelean Viorel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.