Vremea deciziei de corectare e acum!

Scrierea unui astfel de articol, ca imperios necesar, l-a inspirat pastorul Daniel Branzei. Să vedem împreună de ce e cazul să luăm destul de des decizii clare privind obiectivele care sunt în centrul vieții noastre.

Andrew Wommack povestește că un prieten de-al său a ajuns pe lună în 1969 (Edwin Eugene Aldrin) și, pentru că atunci el se afla în armată în Vietnam, n-a fost la curent cu detaliile evenimentului, de aceea i-a cerut acestui protagonist să-i dea amănunte.

E de necrezut ceea ce a aflat. După decolarea capsulei în direcția stabilită, timp de 4 zile, la fiecare 10 minute i se făceau corecții de direcție, până acolo că în unele momente capsula era poziționată la o diferență de 90 de grade de cursul dorit. În final, au căzut că e de bine să admită o eroare de aterizare într-un orizont larg de… 800 km! Și… a aterizat în afara acestuia cu cca 2…3 m!

De aceea și cred cu tărie că  pentru fiecare dintre noi, creștinii, e oportun să facem un fel de bilanț, o scurtă dar precisă analiză, să vedem unde ne situăm față de obiectivul asumat. Să vedem unde ne aflăm,  pe un drum ascendent, staționr  sau deviat, să știm cât avem de corectat asupra direcției noastre de deplasare!

Iată trei moduri care te pot ajuta să vezi mai bine ce ai de făcut.

1. Vezi dacă ești în credință, dacă ești încredințat că drumul, calea pe care mergi, ceea ce faci sau scop urmezi e sau nu în concordanță cu încredințarea ta. Verifică-te în lumina cuvântului lui Dumnezeu.  Și te poți verifica în cântarul versetului următor:

Dar cine se îndoieşte şi mănâncă este osândit, pentru că nu mănâncă din încredinţare. Tot ce nu vine din încredinţare e păcat. (Romani 14:23)

Dacă nu trăiești încredințat, în credință, săvârșești un păcat, deci trebuie să nu mai continui mergând ca până acum, ci trebuie să-ți schimbi cursul vieții tale.

2. Pune în cântar să vezi dacă ai pacea lui Dumnezeu prin ceea ce faci. Vezi care dintre opțiunile posibile îți asigură pacea lui Dumnezeu în inima ta.

Pacea lui Hristos, la care aţi fost chemaţi, ca să alcătuiţi un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, şi fiţi recunoscători. (Coloseni 3:15)

Opțiunea corectă, e aceea care te “împuternicește” să iei decizia bună, atunci când ai pacea în inima ta.

3. Ascultăți bine de tot inima, nefăcând nimic-nimic.

Opriţi-vă şi să ştiţi că Eu sunt Dumnezeu: Eu stăpânesc peste neamuri, Eu stăpânesc pe pământ.” (Psalm 46:10)

Ia-ți timp să stai nefăcând nimic, liniștit, nemișcat, undeva la o oră-două. Nici nu știi câte imagini, idei, sau revelații te pot vizita, toate acestea îți pot contura mai bine calea pe care e bine s-o corectezi sau s-o urmezi cu și mai mare determinare.

(Inspirat  dintr-un studiu al lui Andrew Wommack: “Cum să urmezi  voia Lui Dumnezeu)

3 thoughts on “Vremea deciziei de corectare e acum!

  1. Pingback: Vremea deciziei de corectare e acum! – Blog Creștin Ardelean Viorel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.