Cea mai mare invazie

Istoricii zic că cea mai mare invazie a fost cea mongolă, însă cea mai recentă invazie a fost cea de pe 6 iunie 1944, când 3 milioane de soldați au luat cu asalt plajele Normandiei pentru a îndepărta demonica stăpânire a lui Hittler. Dar eu vreau să vă spun care a fost de fapt cea mai mare invazie care a avut loc vreodată. Invazia Împărăției Cerurilor asupra Împărăției Întunericului, care a început cu un prunc într-o iesle.

Acest prunc a crescut și a invadat sufletele a miliarde de oameni. Din vameși (interlopi și cămătari) a făcut ucenici, din prostituate a făcut ucenițe, cu tâlhari a populat Cerul și din oameni fără nicio strălucire sau înțelepciune omenească a făcut înțelepții lumii. El a demonstrat că poate scoate din noi ura, pofta păcătoasă, invidiile, bârfa, minciuna, viciile de tot felul și să pună în locul lor tot ce-i mai sfânt și dumnezeiesc. A demonstrat că a trăi nu înseamnă să scoți fum ca locomotiva, să trăiești ca și câinele cu cine-ți iese în cale sau să bei până faci ciroză, ci să trăiești curat și fără efecte secundare spre binecuvântarea altora și spre slava Lui.

Acest prunc a crescut și a invadat văzduhul, populat și controlat până atunci de demoni de tot felul (Efeseni 6:12). Când a fost botezat, cerul s-a sfâșiat și a pătruns pe pământ Duhul Sfânt în chip de porumbel. Pentru că mesajul Lui este unul de pace pentru omenire. Dacă până atunci se năpusteau asupra oamenilor tot felul de draci hidoși, prin Isus a coborât Porumbelul Păcii. Cine îl acceptă primește pacea, dar nu cum o dă lumea, ci una permanentă. O pace care nu dispare în boală, sărăcie, persecuție sau în batjocură din partea oamenilor.

Acest prunc a crescut și a invadat teritorii. Cristos a dovedit că poate cuceri locuri stăpânite de întuneric. Când a eliberat Gadara de acel demonizat, care stăpânea întreaga zonă, a fost primul semnal că pământul trebuie eliberat de forțele rele. De atunci El schimbă țări, guverne, regi și popoare întregi. Și azi putem striga: “Ferice de poporul care-l cunoaște pe Domnul!” Comunismul ne-a demonstrat că scoțându-L pe Dumnezeu dintre noi devenim cele mai crude ființe, înfrățite cu ura demonilor.

Acest prunc a crescut și a invadat Locuința Morților, i-a rupt porțile și de la Cristos încoace oricine cheamă Numele Său și se împacă cu Dumnezeu prin Jertfa Sa nu mai are nicio frică de moarte, moartea este de fapt un câștig cum spune Pavel, este bucuria întâlnirii cu Cel pe care-L iubim (Evrei 2-13-14).

Acest prunc care a crescut, a murit, a înviat și șade la dreapta Tatălui, El va face o ultimă invazie. Va coborî pe norii cerului pentru a-și lua poporul acasă și pentru a-i judeca pe toți cei care nu au crezut în El și au trăit în păcat și minciună (Apocalipsa 19:11-21). Duhul și Mireasa zic: “Vino Doamne Isus!”

Sărbători fericite tuturor!

Cu prețuire,

Toni Berbece

One thought on “Cea mai mare invazie

  1. Pingback: Cea mai mare invazie – Blog Creștin Ardelean Viorel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.