Florica Maran: Încrederea

Se întâmplă adesea să ne facem planuri, să gândim în felul nostru înainte de a se petrece acțiunea și am dori să ni se întâmple cam asa…

Începusem ziua destul de bine, cu bucurie în suflet și zâmbet pe față, mă gândeam că dacă așa ar decurge lucrurile, în sfârșit pacea și linistea mult dorită de la locul de muncă se instalase. Dar nici nu trecuse câteva zile și o veste nu prea comvenabilă îmi ajunse la urechi….  Nu se poate …! dacă așa vor să facă totul o să se dea peste cap… De ce tocmai când totul mergea așa de bine?!

Stai, stai o clipă și gândește…Cine vrea să ne tulbure pacea și liniștea, să transforme bucuria din inimă în preocupare și îngrijorare? Da, el este, diavolul! lui nu-i comvine când suntem bine dispuși, când nu ne enervăm, când suntem plini de bucurie și mulțumitori.

Aleg acum să nu mă preocup de schimbările ce vor să le facă alții chiar dacă acestea mă vor afecta. Știu că Dumnezeu veghează asupra mea si asupra tuturor lucrurilor si nimic nu se poate intâmpla dacă Dumnezeu nu va îngădui. Am încredere în promisiunile lui Dumnezeu că va fi cu noi în toate zilele, că El poartă de grijă copiilor Săi si nici un fir de păr nu poate cădea fără voia lui Dumnezeu. Și de data aceasta mă voi încrede în Dumnezeu, în voia Lui iar dacă Dumnezeu va dori să se întâmple așa, sigur va fi mai bine pentru mine.

Mi s-a întâmplat de multe ori să mi se răstoarne planurile iar eu să mă tulbur crezând că va fi mai rău pentru mine si n-a fost așa. Când vedeam cum Dumnezeu face  toate lucrurile frumoase la vremea lor, mă minunam si îi mulțumeam că nu a făcut cum am vrut eu. Așa m-a învățat Dumnezeu să accept intodeauna voia Lui că e cea mai bună pentru mine, nu doar pe moment ci pe termen lung.

Când te increzi in Dumnezeu, El va face lucrurile să se întâmple frumos din perspectiva Lui iar ție îți va plăcea poate nu la început, dar la final vei vedea ce mare este bunătatea si credinciosia Lui față de cei ce se încred în Voia Lui.

Increde-te in Domnul din toată inima ta și nu te bizui pe înțelepciunea ta!

Atunci te vei minuna de lucrarile Lui si vei slăvi bunătatea Lui pentru tine!

21.08.2018,  Alger

https://evremeata.wordpress.com/2018/08/21/increderea/

One thought on “Florica Maran: Încrederea

  1. Pingback: Florica Maran: Încrederea – Blog Creștin Ardelean Viorel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.