Daniel Miheț: Un Isus de mâna a doua…

Râul Iordan continuă să atragă oameni care își doresc să fie botezați în apele lui. Chiar și celebrități. Una din ele și-a ofensat propri “fani” și și-a cerut iertare pe rețelele de socializare. Acum, poți să-ți ceri iertare ca și când îți pare rău/regreți că ai făcut pasul respectiv (de a te boteza) sau ca și când îți pare rău că alții nu pot să înțeleagă pasul ca atât de important al botezului și ce înseamnă aceasta pentru tine. Cât despre toți cei botezați timpul va dovedi valoarea botezului și al Hristosului pentru care s-au consacrat.

Sunt două feluri de Hristos căruia ne dăruim: unul vrednic și unul nevrednic.

Cel vrednic, este Hristosul pentru care nimic nu este prea mult, prea scump, ca să jertfesti pentru El. Nu este niciun preț prea mare ca să lași tot si să-L urmezi când intelegi că El a lăsat și făcut tot ca să te aibă.

Al doilea Hristos este cel nevrednic… adica El este vrednic dar cu măsură: “atâta timp cât… imi umple golul vietii, imi iartă păcatele si imi asigură cerul, mă vindecă, imi restaurează viața, mă implinește, mă face popular cu multi admiratori si “followers”, etc. Un Isus nevrednic este unul pe care il poti adăuga la ceea ce deja ai. Este unul care nu deranjează, stă acolo unde il pui, nu interactionează, nu cere nimic ci numai oferă. El nu are un jug, nici plug si nici o cruce de oferit ci doar “libertate” (deși mântuirea este gratuită ucenicia nu este lipsită de cost…). Nu pretinde loialitate totală, este tolerant si ințelegător… poti continua prietenia cu lumea cât si “prietenia” cu El… când este convenabil… (Iacov 4:4)

Alegerile in viață le facem in functie de valoarea pe care o acordăm lucrurilor din jurul nostru. Ai in casă lucrurile care le consideri valoraose pentru tine, masina, locuinta, computer, haine, etc… Sunt altele mult mai valoroase decât ce ai tu, dar in functie de cât iti permiti ai ceea ce ai considerat că are valoare pentru tine. Imi plac bicicletele de curse. Am căutat, tatonat, analizat si am văzut multe biciclete valoroase, de calitate foarte bună dar cu toate acestea nu am luat niciuna dintre ele … Mi-am luat una second hand, care am considerat că este valorasă pentru bugetul meu…

De câte ori nu il tratăm pe Isus in felul acesta?…  Vrem un Isus care să se incadreze in “bugetul jertfei, consacrării noastre” pentru El… Vrem un Isus cu măsura….unul second hand… Pavel spune că se poate să primim “un alt Isus” (2 Corinteni 11:4). Isus spune că unul care apreciază o piatra pretioasă vinde tot ce are doar ca să o poată poseda (Matei 13:45,46). Pare o nebunie să dai tot pentru o perla dar exact aceasta inseamna si insumeaza viata cu Isus…. El devine si este “mărgaritarul vieții noastre” pentru care nimic nu este prea mult să dau, să jertfesc…. La “Căci atât de mult a iubit Dumnezeu lumea incât a dat pe Fiul Său”…. răspunsul nostru ar trebui sa fie reciproc “atât de mult (Daniel, Ioan, Maria, etc…) il iubeste pe Isus că a dat” … tot ceea ce e mai valoros, pretios pentru el/ea care ar putea sta in calea unei dăruiri, consacrări  si cunoasterii reale, profunde al acestui Isus…. Pavel a socotit totul ca “un gunoi” “față de pretul nespus de mare al cunoasterii lui Hristos”… (Fiipeni 3:8)

Apocalipsa ne arata că cerul este locul unde se aclamă: “Vrednic este Mielul!” (Apocalipsa 5:12) Dacă Isus nu ne este vrednic aici pentru noi atunci cerul va fi stânjenitor…. căci cerul este locul celor care L-au considerat pe Isus atât de vrednic incât “nu si-au iubit viata lor nici până la moarte” pentru El (Apocalipsa 12:11).

Poți ști ce fel de Isus slujesti, vrednic sau nevrednic, în măsura în care “a cruța” sau “a nu cruța” pentru El tot ce depinde de tine în aceste vremuri în care mai mult ca niciodata a fi crestin, a fi de partea Lui nu mai este un lucru “cool” și la ândemână, ci “ne vine” la pachet,  cu un preț (de scădere al senilui nostru), prețul pe care tu îl oferi valorii lui Isus pentru tine… (investind mai mult în această relație vitală).

Indatoratul Lui,

Daniel

2 thoughts on “Daniel Miheț: Un Isus de mâna a doua…

  1. Pingback: Daniel Miheț: Un Isus de mâna a doua… – Blog Creștin Ardelean Viorel

  2. Pingback: Daniel Miheț: Un Isus de mâna a doua… – Un nou început

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.