De ce se confruntă creștinii cu probleme sexuale?

Aceste probleme persistă chiar și în viața creștinilor, iar dacă înțelegem de ce, problema este pe jumătate rezolvată. Dacă te lupți, aliniază-te la restul umanității și la ceilalți din biserică, fiindcă vom prezenta câteva motive pentru care suntem vulnerabili față de problemele sexuale:

1. Suntem creaturi decăzute.

Dacă un om este în Hristos, este o făptură nouă, cele vechi s-au dus și toate lucrurile devin noi. Sensul original din limba greacă nu este „dintr-o dată”, „complet, în întregime”. Este mai degrabă asemenea unei sarcini. Când suntem mântuiți, procesul transformării este inițiat, după care va continua.

Trebuie să înțelegem că noi rămânem niște creaturi căzute, care trebuie să trăiască prin credință, deoarece îmbătrânim, ne îmbolnăvim, murim, iar pe acest drum ne împiedicăm.

Slavă Domnului că avem un Mare Preot, care S-a întrupat, la Care putem alerga. El înțelege condiția noastră umană. Cuvântul lui Dumnezeu spune că putem alerga la El în vremuri de nevoie. Dacă ești o ființă umană, vei fi dependent de Dumnezeu, datorită naturii tale decăzute care te predispune la confruntări sexuale.

Tu ești slab, El este tare. Ecuația aceasta nu poate fi schimbată, dar poate fi în favoarea ta, dacă alergi la Dumnezeu și nu te depărtezi de El.

2. Trăim într-o lume căzută.

Oameni decăzuți creează o cultură decăzută, asemenea unui menestrel înșelător, cultura modernă ne poate clătina pe drumul nostru. Mulți oameni sunt slabi, dar sunt împinși la limite, deoarece cultura încurajează sexualitatea. Cultura ne încurajează să trăim conduși de sentimente. Adesea ne hrănim din această cultură prin media, care în timp ne modelează, într-un mod subtil, sensul vieții.

Dacă ești în această situație și asculți menestrelul înșelător, atunci ascultă de Dumnezeu, de Cuvântul Său și umblă în lumina Sa. Ai curaj să revii pe calea care te va proteja pe tine și pe alții, iar când menestrelul îți oferă calea greșită, tu să o alegi pe cea bună.

3. Satana.

El nu te poate obliga să faci ceva, dar îți oferă ocazii de a alege. Noi le numim ispite. Satan vrea ca să cauți dragostea într-un mod greșit. Dacă ai crescut fără iubire, Satana va crea ocazii să primești iubire.

Dacă ai crescut fără tată, el va trimite un bărbat în viața ta. Dacă ai crescut flămând după prețuire, se va asigura să primești mângâiere. El cunoaște nevoile tale. El este foarte priceput în a ne înșela. Noi raționalizăm ce vrem. Pastorul fuge cu secretara și spune: „Dumnezeu chiar a spus că nu am voie să fiu cu ea?” Da, Dumnezeu chiar a interzis adulterul.

Una este să spui că vrei un lucru cu orice preț și îl vei obține. Cel puțin aceasta nu este raționalizare. Când pui însă la îndoială ceea ce a spus Dumnezeu trebuie să te întrebi dacă raționalizezi ceea ce îți dorești, lucru care te face slab în fața înșelăciunii. Auzim din nou vocea din Grădină: „Oare a zis Dumnezeu cu adevărat că nu aveți voie?” Satana ne poate ispiti și înșela.

4. Hormonii

Poți scăpa de toți demonii, însă nu vei scăpa de hormoni! Motivele confruntării cu probleme sexuale sunt foarte evidente. Suntem creaturi sexuale, iar nevoia biologică de împlinire sexuală ne curge prin vene. Este declanșată în anii adolescenței când hormonii noștri sexuali cresc cu 600%.

Nu e surprinzător că simțim o mică presiune! Nu vine de la diavol, nu e datorită copilăriei anormale, este doar presiunea sexuală, iar Dumnezeu nu Se scuză pentru ea.

Câți nu vin și spun: “Doamne, scapă-mă de aceste sentimente sexuale !” Dumnezeu spune că nu va lua această presiune, ci păcatul și vina. El spune: “Trebuie să-ți însușești harul și poruncile Mele din Cuvânt, să te supui și să fii ascultător.”

Trebuie să ne stăpânim firea, să ne controlăm dorința de împlinire sexuală sau ne va controla ea pe noi! Hrănind-o, ea crește tot mai mare!

5. Tânjirea după iubire.

Toți care citiți vreți să vă simțiți iubiți, apreciați și acceptați. Cu toate acestea, mare parte dintre noi

am experimentat o copilărie lipsită de iubire. Sună a clișeu, însă chiar Scriptura a afirmat acest lucru cu mii de ani în urmă, în Proverbe 27:7, unde scrie:

„Sătulul calcă în picioare fagurul de miere, dar pentru cel flămând toate amărăciunile sunt dulci.”

În limbajul modern, dragostea greșită este mai bună decât nimic. Mulți din familia lui Dumnezeu merg la biserică, citesc Biblia, se roagă, postesc, fac lucrul potrivit la timpul potrivit. Nimic greșit, însă ele nu te fac să te simți neapărat iubit. Singurul lucru care te ajută sunt relațiile sănătoase, mai întâi cu Dumnezeu și apoi cu alții, Dumnezeu întrupat.

Totuși sunt mulți care au activitate religioasă de weekend, fac ce e bine, însă inimile lor nu sunt hrănite, fapt ce îi face vulnerabili în căutarea dragostei.

Vocile și alegerile din trecut încă au putere asupra noastră. Dacă noi înțelegem aceste cinci motive care determină lupta, cu atât mai mult Dumnezeu. Putem alerga la El, deoarece El înțelege cauza problemelor noastre. La El găsim har și ajutor în vreme de nevoie. Dacă te confrunți cu astfel de probleme, bine ai venit în rândul rasei umane și în brațele lui Dumnezeu, care preferă să aibă un copil cu probleme decât deloc.

Aleargă la El și vezi de ce este în stare.

Câteva versete cheie la care să meditezi în contextul confruntării cu probleme sexuale:

2 Corinteni 5:17, Romani 6:1-14, 8:18-23; Ioan 3:3-8; Galateni 6:15; Efeseni 4:20-32; Geneza 3:1-5; 1 Tesalonioceni 4:3-8; Galateni 5:16; 2 Petru 1:2-11; Tit 2:11-14; Proverbe 27:7; 1 Petru 2:9; Efeseni 2:4-7

sursa:  alfaomega.tv/viata-spirituala/sexualitate

One thought on “De ce se confruntă creștinii cu probleme sexuale?

  1. Pingback: De ce se confruntă creștinii cu probleme sexuale? – Blog Creștin Ardelean Viorel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.