Daniel Cristian Florea, cu o nouă postare: Răni sufletești, divorț, “frații cei răi”, trădări…

Ne rugăm pentru tine și familia ta!

Când viața și slujirea mea au fost atacate, nu am putut vedea o ieșire. Lacrimile nu încetau să curgă. Furia și frustrarea fierbeau în mine. Tentația de a găsi vină într-o altă persoană a bătut zilnic la ușa inimii mele. Dar, din fericire, Cuvântul lui Dumnezeu, pe care-l stransesem în inima mea de ani buni, a lucrat, ridicându-se ca o barcă de salvare peste un val de durere. Dumnezeu mi-a reamintit că eu nu ma lupt împotriva cărnii și sângelui, ci împotriva influențelor demonice care vor să ma încurce pe cale.

Rănile sufletești pe care le port in mine sunt reale. Ele sunt rezultatul șocurilor puternice asupra minții mele, asupra voinței sau a emoțiilor mele, care mi-au rănit sufletul și au lăsat cicatrici.

Am avut multe răni sufletești în viața mea – fiecare m-a adus în pragul disperarii.

Moartea unei persoane dragi mie si anume a fratelui meu, o ceartă în familie, divortul, o fiica rătăcitoare, un accident aproape de moarte in Budapesta, trădări din partea pastorilor, și lista ar putea continua – toate acestea sunt lucruri care m-au lovit deodată și care m-au lasat fără aer.

Dar, postarile rautacioase ale fratilor Domnului nostru Hristos, au pus capac tuturor ranilor sufletului meu si mi-au infipt in inima o sabie. Acesta este motivul pentru care scriu aceste randuri si vreau ca fratii “cei rai” sa inteleaga ceea ce a scris psalmistul David cand a înțeles ce sunt rănile sufletești. El a scris si eu acum subscriu:

Mi s-a săturat sufletul de rele şi mi se apropie viaţa de Locuinţa morţilor. Sunt pus în rândul celor ce se coboară în groapă, sunt ca un om care nu mai are putere. Psalmul 88:3-4

Din acest punct de vedere nu s-a schimbat nimic din zilele lui David până în zilele noastre – și eu ma confrunt cu traumele sufletului rănit și parca doream să renunț și să ma declar înfrânt. Dar David s-a rugat, de asemenea iar acum ma rog si eu:

Domnul este Păstorul meu: nu voi duce lipsă de nimic. El mă paşte în păşuni verzi şi mă duce la ape de odihnă; îmi înviorează sufletul. Psalmul 23:1-3a

Vindecarea rănilor sufletești durează. Fiecare dintre noi trebuie să umblăm prin vale, dar vad ca niciodată n-o sa fiu singur.

Fiindca nu mi-am pierdut credinta, pot fi sigur că Dumnezeu lucrează in dreptul meu.

Vindecarea rănilor sufletești necesită lacrimi.

Și nu în ultimul rând, vindecarea rănilor sufletești necesită dragostea tuturor.

Daniel Cristian Florea

9 thoughts on “Daniel Cristian Florea, cu o nouă postare: Răni sufletești, divorț, “frații cei răi”, trădări…

 1. Ardeleanu

  Este prea mult daca cerem un pic de discernamant din partea editorilor? Chiar orice mizerie sau ineptie debitata in mediul online trebuie reluata aici? “Articolul” de mai sus nu reprezinta drept la replica, nici o explicatie fata de viata de pacat pe care acest om o traieste, ci o palma peste obrazul celor care nu si-au tradat fratii si familia. Este clar ca omul cauta sa para victima, cauta vinovati si arata cu degetul. Este extrem de toxic sa promovezi astfel de oameni, iar prin publicarea acestui articol faceti un deserviciu tuturor.

 2. Jeni

  Eu cred ca o pocainta sincera din partea lui,poate vindeca orice rana! In Biblie spune: Cata vreme am tacut,mi se topeau oasele de gemetele mele necurmate…Atunci ti-am marturisit pacatul meu … Domnul Isus poate sa-l reabiliteze daca sta smerit in ascultare

  1. Nimrod

   Mai oameni buni, este usor sa dai cu parere si sa tot dai sfaturi atunci cand toate iti merg bine, dar daca v-ati gandi un pic, si v-ati cerceta(lasa cercetati de Duhul lui Dumnezeu), cu siguranta nici unul/una din voi nu este mai bun decat persoana pe care il atacati. Cu siguranta Hristos nu asa vede aceasta situatie, cum vedeti voi. Invatati sa vedeti asa cum vede Hristos. Nu cunosc acuzatiile pe care ii aduceti, dar cu siguranta el este iubit de Domnul Isus, si la fel v-ar zice El: “Sa arunce cu piatra(vorbe) cel care este fara pacat!”

   “Daca vezi ca fratele tau a cazut in pacat(capcana diavolului),ajuta-l sa se ridice, salvandu-l din foc”

   Asta nu inseamna sa-l dispretuim,nici sa-l respingem or sa-l ignoram, ci sa-l iubim si sa-l ajutam sa se indrepte.

   DOMNUL SA VA LUMINEZE MINTEA SI INIMA,CA SA INTELEGETI CE ESTE “CRESTINISMUL” SI LA CE ATI FOST CHEMATI!!

   Dacă aude cineva cuvintele Mele și nu le păzește, nu Eu îl judec, căci Eu n-am venit să judec lumea, ci să mântuiesc lumea.
   Ioan 12:47

   că adică, Dumnezeu era în Hristos, împăcând lumea cu Sine, neţinându-le în socoteală păcatele lor, și ne-a încredinţat nouă propovăduirea acestei împăcări.
   2 Corinteni 5:19

 3. Stirbu Rodica

  Nu mai inteleg nimic, mesajele postate de Cristian Florea sunt confuze. Ori crede in singurul mijlocitor d-nul Isus Hristos ori in moaste, icoane, rugaciuni pentru morti…..etc…..Toti avem necazuri dar, le rezolvam cu ajutorul lui Dumnezeu . Expunerea lor pe media nu grabeste rezolvatea lor. Pocainta frate!!! Fiecare credincios are un trecut si ficare pacatos are un viitor! Va purtam in rugaciune!

 4. Sunt confuze, mesajele, deoarece Daniel Cristian Florea a avut o prioadă foarte confuză și grea. Și e bine că ne arătăm înțelegători, mesajele rămân ca un țepuș, pentru smerire, adică sunt chestiuni la suprafață ca să ne pocăim de ele și pt ca alții să ia seama. Deci suntem alături de necazul lui, depinde de el, de cel în cauză cel mai mult, atunci când mai este har de pocăință. Noi să nu-i întoarcem spatele. Frate, Daniel, mai este loc la Crucea Lui și pentru tine, și pentru mine!
  God bless you!

 5. I. Curea

  Un lucru este clar, sotia este cea care a avut initiativa despartirii, iar Biblia declara pe o astfel de persoana Necredinciosa,-1 Corinteni : 7 cu v. 15. Nicaeri in Biblie nu scrie ca cel credincios sa se desparta… dimpotriva scrie ca daca sotia credincioasa are un sot necredincios si cel necredincios vrea sa traiasca impreuna nu are voie sa se desparta, – 1 Corinteni: 7 cu v. 13. Referitor la fratele Daniel Florea nu cunosc situatia dansului insa Biblia spune ca daca robul Domnului cade, … totusi va sta in picioare ca Domnul are putere sa-l intareasca ca sa stea -Romani: 14, v. 4. Si David a pacatuit si Dumnezeu l-a iertat… Dumnezeu s-a folosit de acest frate intr-un mod deosebit, El nu-si abandoneaza copiii Lui daca ei vor sa se intoarca, bunatatea Domnului nu a ajuns la sfarsit si mila Lui nu a ajuns la capat… Domnul Dumnezeu are ultimul cuvant , El se va indura de fratele Florea si nu va lasa ca numele lui sa fie sters din Cartea Vietii. Domnul sa se indure !!! Amin!

 6. Corect ai spus, fapta e făcută, să vedem ce avem de făcut mai departe; așa gândesc și eu; dar zice parcă … în afara cazurilor de curvie (Matei 5:32) – deci nu știm toate frământările lor. Rămâne lecția, nu putem da înapoi viețile lor ca s-o ia de unde s-a întrerupt armonia, apoi ruptura.

 7. I. Curea

  Este adevarat ca scrie despre cazurile de curvie…, opinia mea este ca acel verset se refera la situatia in care viitoarea sotie ii ascunde logodnicului “starea ” si dupa casatorie descopera ca nu este cinstita si a curvit inainte de casatorie si astfel a fost inselat si dus in eroare cu privire la persoana cu care se casatoreste…dar nu scrie ca se pot desparti din pricina de preacurvie care este derapajul in cadrul casatoriei. Asa ceva nu am gasit scris in Biblie. Nu e usor sa treci peste anumite lucruri, insa merita pentru Viata Vesnica a noastra si a celorlalti. Fiecare dintre noi am inselat intr-un fel sau altul increderea Domnului Isus…dar El ne iubeste in continuare nu se desparte de noi la primul pas gresit. Viata aceasta oricum trece indiferent de circumstante… Merita sa luptam pana la capat…si fratele in cauza sunt convinsa ca va ramane in picioare! O zi binecuvantata tuturor!!!

 8. Pingback: DANIEL CRISTIAN FLOREA – Un nou început

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.