În fața ispitei

„El… a fugit afară din casă”

Geneza 39:12

Biblia spune: „losif era frumos la statură și plăcut la chip. După câtăva vreme, s-a întâmplat că nevasta stăpânului său a pus ochii pe losif și a zis: „Culcă-te cu mine!” El n-a voit și a zis nevestei stăpânului său: „Vezi că stăpânul meu nu-mi cere socoteală de nimic din casă și mi-a dat pe mâna tot ce are. El nu este mai mare decât mine în casa aceasta și nu mi-a oprit nimic, în afară de tine, pentru că ești nevasta lui. Cum aș putea să fac eu un rău atât de mare și să păcătuiesc împotriva lui Dumnezeu?” Măcar că ea vorbea în toate zilele lui losif, el n-a voit să se culce și să se împreuneze cu ea. Într-o zi, pe când intrase în casă ca să-și facă lucrul, și pe când nu era acolo nici unul din oamenii casei, ea l-a apucat de haină, zicând: „Culcă-te cu mine!” El i-a lăsat haina în mână și a fugit afară din casă” (v. 6-12).

Să remarcăm cuvintele: „Ea vorbea în toate zilele lui losif.” Deci, losif era ispitit zilnic și atunci când se afla în preajma aceleași persoane: soția lui Potifar. Și ispita a continuat câtă vreme s-a aflat într-un loc anume: casa lui Potifar. Așa că a fugit. Nu pentru că a fost slab, ci pentru că a fost înțelept!

El a înțeles că dacă stai ca să fii ispitit prea mult timp, te joci de fapt cu focul și te pregătești singur să „te arzi”. Așadar, care sunt persoanele si locurile pe care trebuie tu să le eviți?

Care sunt sursele ispitei pe care trebuie să le îndepărtezi din viața ta pentru a duce o viața victorioasă? Îți mai aduci aminte de cântecul lui Kenny Rogers: „Tu trebuie să știi când să-i ții aproape, când să-i păstrezi, când să pleci si când să fugi?”

Dumnezeu nu este necinstit când fugi, tu ești dezonorat când nu o faci!

sursa https://www.misiune.ro/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.