Mamă, însărcinată în luna a 8-a salvează de la înec un băiat de 11 ani

Stephanie Sweldberg însărcinată în luna a opta din statul american Minnesota, își învăța gemenii de 3 ani să înoate în lac, la Crystal Beach Park în Burnsville, când a auzit strigătul de ajutor al unei femei.

Atunci  a observat că unul dintre copiii din apă, un băiat în jur de 10-11 ani, părea că nu știe să înoate și era în evidentă dificultate de a se menține la suprafață.  În pofida strigătelor de ajutor ale femeii nimeni nu a reacționat, deși era multă lume în zonă. Stephanie, fost salvamar, și-a lăsat copiii în grija surorii sale și a înotat spre băiatul care se îneca aflat la 20 m distanță de ea reușind să-l aducă la mal în siguranță.

Soții Sweldberg participă la Sfânta Liturghie în fiecare duminică, însă pe 21 iulie în ultimul moment au decis să urmărească slujba online pentru a putea petrece ziua împreună cu copiii la lac, decizie care practic a salvat viața unui băiat de 11 ani. Mama copilului salvat a spus că mai pierduse recent un membru al familiei din cauza înecului. Cu toate acestea, băiatul de 11 ani înota nesupravegheat, deși luase doar 3 lecții de înot.

Stephanie spune că pentru ea siguranța copiilor în apă este foarte importantă. De aceea își învață de mici copiii să înoate și să aibă un comportament în apă care să le asigure siguranța. Aceasta a dezvăluit că la vârsta de 6 ani a asistat la înecul unei fetițe de 3 ani, eveniment care a marcat-o pentru toată viața.

Potrivit statisticilor Centrului de Prevenire și control al Bolilor din SUA principala cauză de deces la copiii între 1 și 14 ani este înecul. Trei copii mor zilnic în SUA din cauza înecului. Pe lângă băieții gemeni de 3 ani, Aiden și Declan, Nick și Stephanie Sweldberg vor avea din luna septembrie și o fetiță.

Swedberg and her husband, Nick, are expecting a baby girl in September.
Sursă: today.com

sursa

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.