Importanța rostirii cuvintelor în acord cu Cuvântul lui Dumnezeu

Dave și eu ne-am planificat și ne-am rugat ca să îl avem pe fiul nostru Daniel. El nu a fost un accident – l-am dorit. După ce s-a născut, am permis ca schimbarea stilului meu de viaţă să mă afecteze negativ.

Până atunci nu eram obișnuită să petrec atât de mult timp acasă. Mă îngrășasem puțin și pielea mea începuse să se schimbe ceea ce este un lucru normal după nașterea unui copil. Eu credeam însă, că sunt urâtă și grasă și că voi rămâne așa pentru totdeauna. Am căzut într-o stare proastă.

Într-o dimineață, înainte să plece la serviciu, Dave încerca să mă încurajeze și să mă înveselească. Mi-a spus că nu ar trebui să mă comport în acest fel pentru că eu știam destul de bine acest lucru. M-am enervat pe el. Apoi mi-a mai spus ceva și eu i-am răspuns înapoi și până la urmă am avut o scuză să fac ceea ce doream de mult timp – să izbucnesc.

Mediul din care provin eu a fost foarte negativ. Vorbeam negativ și aveam o atitudine negativă despre toate și despre toți, chiar și despre mine. Când greșeam era ceva obișnuit pentru mine să gândesc: „Niciodată nu pot face ceva bun. Sunt o ticăloasă. Tot ceea ce fac este greșit.”

După ce Dave a plecat și am rămas singură alăptându-l pe Daniel la masă, mă gândeam la ce s-a întâmplat și am început să rostesc lucruri rele: „Așa e, Joyce! Ești o ticăloasă. Ești un gunoi. Crezi că dacă studiezi Cuvântul lui Dumnezeu te va ajuta? Nimic nu te va ajuta. Ai fost un gunoi de când ești tu pe pământ și vei rămâne așa. Nici nu te mai obosi pentru că tu nu-ți vei veni în fire.”

Dintr-o dată am simțit o prezență rea, sufocantă care venea spre mine. Era foarte puternică. Aproape că o vedeam. Din înțelegerea pe care o aveam din Cuvântul lui Dumnezeu, am știut imediat că o putere demonică voia să se atașeze de mine din cauza a ceea ce am spus despre mine.

Slavă Domnului pentru Cuvântul pe care îl plantăm în noi deoarece fără să mă gândesc am început să rostesc cu voce tare: „Sunt neprihănirea lui Dumnezeu în Cristos. Sunt neprihănirea lui Dumnezeu în Cristos. Sângele Lui mă acoperă.”

Dacă vorbeşte cineva, să vorbească cuvintele lui Dumnezeu. Dacă slujeşte cineva, să slujească după puterea pe care i-o dă Dumnezeu: pentru ca în toate lucrurile să fie slăvit Dumnezeu prin Isus Hristos, a căruia este slava şi puterea în vecii vecilor! (Amin. 1 Petru 4:11)

În același fel în care a venit, acea prezență demonică a și plecat și atmosfera din cameră a devenit clară din nou. Fără prea multe vorbe, acea experiență a pus în mine o frică sfântă cu privire la rostirea cuvintelor care sunt în acord cu Cuvântul – mai ales când e vorba de mine!

Există o tendință în oameni să gândească negativ. „…întocmirile gândurilor din inima omului sunt rele din tinereţea lui…” (Genesa 8:21). Această tendință negativă va continua până în momentul în care schimbăm acest tipar.

De când stau în Cuvânt, Dumnezeu a lucrat în mine pentru a mă schimba de la o persoană negativă și care gândește negativ într-o persoană care nu mai gândește sau vorbește așa.

Cum gândește el (o persoană) în inima lui, așa este… Proverbe 27:3 (AMP)

Te îndemn să nu gândești și să nu rostești lucruri rele despre tine însuți. Părerea pe care o ai despre tine însuți va conta enorm când vine vorba de – rugăciuni ascultate, ce poți primi de la Dumnezeu și cât de mult Dumnezeu te poate folosi. Dumnezeu poate să te folosească, însă tu trebuie să-I permiți. Permite-I să te folosească crezând că El te-a făcut vrednic de a primi lucrurile bune pe care El vrea să ți le dăruiască. Permite-I, crezând că poți să faci ce El îți cere să faci pentru că El te va ajuta. Vorbește despre tine însuți lucruri care sunt în acord cu aceste convingeri.

Material extras din cartea „Vorbind deschis despre nesiguranță” de Joyce Meyer. Puteți comanda GRATUIT cele 7 cărți ale lui Joyce Meyer „Vorbind deschis despre” sau puteți să le descărcați PDF. Accesați link-ul următor pentru detalii: http://alfaomega.tv/joyce-meyer/vorbind-deschis-despre#axzz53fnIj4S6

De asemenea, puteți comanda pachetul promoțional Joyce Meyer care include 5 DVD-uri la un preț special accesând link-ul următor: http://alfaomega.tv/librarie/slujind-trupul-lui-hristos/pachet-promotional-joyce-meyer-produs#axzz53fnIj4S6

Sursa: https://alfaomega.tv/joyce-meyer/articole/8139-importanta-rostirii-cuvintelor-in-acord-cu-cuvantul-lui-dumnezeu#ixzz5u94nqh16 

2 thoughts on “Importanța rostirii cuvintelor în acord cu Cuvântul lui Dumnezeu

  1. Mulțumesc pentru apreciere-încurajare.
    Uitasem, dar am verificat, precizarea “Dacă vorbeşte cineva, să vorbească cuvintele lui Dumnezeu.” (1Petru 4:11) am inclus-o vizavi de titlu și de mesaj – pentru a întări justețea și puterea cuvintelor rostite de noi (pro sau împotrivă, binecuvântare sau blestem). God bless you!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.