Crezi că Dumnezeu te ține într-o boală sau infirmitate?

Căci noi suntem împreună-lucrători cu Dumnezeu.

1 Corinteni 3:9

O încredințare greșită pe care am văzut-o și este destul de răspândită, este că Dumnezeu s-ar putea să vrea să te țină într-o anumită boală sau infirmitate. Chiar discutam cu o doctoriță care îmi sugera ideea că dacă eu ca și om care consiliez și care încerc să-i scap pe oameni așa cum pot de diverse boli, intru în conflict cu Dumnezeu, că poate Dumnezeu vrea să îl țină pe un om în boală, iar eu încerc să-l eliberez pe omul respectiv.

Mi-a venit atunci un răspuns de care și eu m-am mirat, cu siguranță era de la Domnul și am zis. „Eu consiliez 3-5 ore pe săptămână și încerc să rezolv problemele unora, cu ajutorul lui Dumnezeu. Dar tu, practicând medicina 8 ore pe zi, nu te gândești că poate tu ai fi aceea care s-ar împotrivi lui Dumnezeu, dacă crezi că asta e logica lui Dumnezeu? Dumnezeu vrea să îl țină în boală și tu îi dai medicamentație și încerci să-i rezolvi bolile?”

S-a speriat pur și simplu și a zis că nu s-a gândit la chestiunea asta. Tot ei i-am spus că accept cu siguranță intervențiile medicale, nu sunt împotriva lor, dar cred că suntem justificați, îndreptățiți să luptăm împotriva răului și a bolii, pentru că boala este un rău indiferent de ce natură e ea, cu toate mijloacele, până la urmă și cu mijloacele medicale și cu cele spirituale, fiindcă Dumnezeu vrea salvarea omului, nu vrea chinuirea lui, să-l țină în boală și în necazuri.

Dar femeia aceasta, care este o fiică a lui Avraam şi pe care Satana o ţinea legată de optsprezece ani, nu trebuia oare să fie dezlegată de legătura aceasta în ziua Sabatului?” (Luca 13:16)

Există însă un început pentru toate lucrurile. Dacă nu începi să te rogi pentru o banală durere de cap, măcar să începi să te rogi pentru ea chiar dacă după ce vezi că nu îți trece iei un medicament care să îți ia durerea de cap. Măcar să începi să lucrezi împreună cu Dumnezeu la chestiunea asta. Mă îndoiesc că dacă nu ai curajul să îndrăznești în lucruri mărunte, vei avea curajul să pui mâna pe o raclă și să încerci să înviezi un mort, dacă nu ai început măcar cu propria-ți durere de cap.

După ce a stat puțin în cumpănă a zis: „Da, cred că așa ar fi normal, să începi cu lucrurile astea mărunte”. Am mai stat apoi de vorbă cu ea și mi-a zis cu stupoare: „Să știi că eu am avut dureri cronice de cap, pe care le-am tratat cu tot felul de medicamente și știi că atunci când ai zis că trebuie să începem să ne rugăm pentru dureri de cap, să știi că m-au lăsat durerile de cap. Chiar acum nu mai am dureri de cap, măcar că nu mă lăsau niciodată”.

Vedem că uneori Dumnezeu ne dă harul unor mostre de binecuvântare, de eliberare chiar dacă nu facem o chestiune din asta cu toată logistica, dar, sigur că ar trebui să nu ne risipim suferințele și să începem să-L punem pe Dumnezeu la încercare, sau să începem să colaborăm, să facem acest parteneriat cu Dumnezeu în care să vedem care sunt rădăcinile, ce trebuie făcut și să mergem până la capăt, chiar dacă acest capăt este mai îndepărtat și ține de lucruri pe care trebuie să le facem. Și am văzut că în foarte multe cazuri e vorba de iertarea acordată, de cererea de iertare. Îi încurajez pe toți să înceapă de undeva, de unde pot și să nu se lase, ci să continue cu cercetarea lucrurilor acestora.

Interviu cu Mircea și Bogdan Graur, consilieri, InHim Ministry

Sursa: https://alfaomega.tv
Follow us: @alfaomegatv on Twitter | alfaomegatv on Facebook

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.