Suntem afectați de “păcatul genealogic” sau nu?

PĂCATUL GENEALOGIC

Trăind în era Noului Testament, sub har, creștinii au ajuns să creadă că nu mai moștenesc nimic rău de la părinți, bunici, străbunici, stră-străbunici….

La concepția omului, prin unirea celor două celule,  una de la tată și o alta de la mamă, se creează de Dumnezeu duhul uman în care El pune tot ce trebuie, în mod specific și special pentru noua Sa creație; pentru că, așa cum știm, duhul e viața, trupul fără duh este mort.

Dar ceea ce vreau să subliniez este că omul moștenește, specific, și ceea ce zice Dumnezeu în Deuteronom 28, binecuvântările (1-14), respectiv blestemele (15-68), 54 de verste pentru blesteme față de 14 versete cu binecuvântări. Cuvânt sfânt care stă și azi în picioare deoarece Cuvântul e proclamat de Dumnezeu, ca o lege a semănatului și seceratului, veșnică, ce sameni aceea vei și secera.

De asemenea, în cele 10 porunci stă scris:

3. Să nu ai alţi dumnezei afară de Mine.
4. Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo înfăţişare a lucrurilor care sunt sus în ceruri, sau jos pe pământ, sau în apele mai de jos decât pământul.
5. Să nu te închini înaintea lor şi să nu le slujeşti; căci Eu, Domnul Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea părinţilor în copii, până la al treilea şi la al patrulea neam al celor ce Mă urăsc,
6. şi Mă îndur până la al miilea neam de cei ce Mă iubesc şi păzesc poruncile Mele. (EXOD, 20:3-6)

Când respecți legea, ești protejat de ea, dacă însă o încalci, ești pedepsit de ea. Astfel, copiii moștenesc generațional binecuvântări sau/și blesteme pe linie generațională. Însă, slavă Domnului Dumnezeu,  Sângele, jertfa lui Isus Hristos de la Golgota poate întrerupe blestemul genealogic sub care se află omul; fiecare va acționa în mod specific și special pentru el (pe linia sa genealogică), nu o poate rezolva sau face altcineva în locul său, pentru iertarea înaintașilor săi și întreruperea ciclului care se va derula până la a treia sau și la a patra generație.

Într-un fel, putem observa cele enunțate și în istoria autentică a două familii din America cărora istoria le-a reținut existența:

Max Jukes a fost un ateu care s-a căsătorit cu o femeie necredincioasă. S-a putut urmări viaţa a 560 din urmaşii lor: 310 au murit săraci, 150 au ajuns criminali (7 din ei ucigaşi) şi 100 au fost beţivi notorii. Peste jumătate din femei au fost prostituate. Pentru urmaşii lui Max Jukes guvernul Statelor Unite cheltuie peste 1,25 milioane dolari la paritatea pe care o aveau însecolul al 19-lea.

Jonathan Edwards a trăit în aceeaşi perioadă cu Max Jukes. El a fost un creştin devotat, care a dat lui Dumnezeu locul întâi în viaţa lui. S-a căsătorit cu o tânără credincioasă. S-a urmărit viaţa a 1394 din urmaşii lor: 295 au terminat colegiul. Dintre aceştia 13 au devenit directori de colegiu şi 65 au devenit profesori; 3 au fost aleşi ca senatori ai Statelor Unite; 3 ca guvernatori de stat, şi alţii au fost trimişi ca miniștrii în ţări străine; 30 au fost judecători; 100 au fost avocaţi (unul decanul unei renumite facultăţi de drept); 56 au devenit medici (unul a fost decanul unei facultăţi de medicină); 75 au devenit ofiţeri în armată; 100 au fost misionari, mari predicatori şi autori de renume; alţi 80 au deţinut diferite funcţii de conducere, iar 3 din ei au fost primari ai unor oraşe mari; unul a fost inspectorul Trezoreriei Statelor Unite; şi un altul a fost vicepreşedinte al Statelor Unite.

……………………………….

Note
Foto 1 – coperta cărții PĂCATUL GENEALOGIC Eliberare de sub consecințele păctului genealogic de Ruth Hawkey, Editura Elpis Oradea – https://www.ellelromania.ro/edituraelpis/page/2/

2. Puteți citi cartea Rupe blestemul generațiilor de Marilyn Hickey

One thought on “Suntem afectați de “păcatul genealogic” sau nu?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.