Învaţă pe copil frica de Domnul, pentru binele său!

O scurtă, dar importantă motivație de Z.P.

“Iată, vă voi trimite pe prorocul Ilie înainte de a veni ziua Domnului, ziua aceea mare şi înfricoşată. El va întoarce inima părinţilor spre copii şi inima copiilor spre părinţii lor, ca nu cumva, la venirea Mea, să lovesc ţara cu blestem!” (Maleahi.4:5-6)

 Cu ceva timp în urmă am studiat acest text și, în conformitate cu această prorocie, se va produce o distanțare între părinți și copii, chiar înainte de venirea Domnului.

Eu cred proorociile din Biblie, așa cum se vorbește despre războaie și vești de războaie și multe alte lucruri, eu cred că și aceasta se va întâmpla, o distanțare între părinți și copii, pentru că copiii vor fi afectați de duhul răzvrătirii care va fi mult mai puternic pe măsură ce ne apropiem de sfârșit.

În cartea Apocalipsa este un verset care spune că Satan e cuprin de o mare mânie pntru că știe că mai are puțină vreme. E ca și cum ai fugări un șarpe, când șarpele este prins la colț, e foarte furios. Și, una dintre cele mai importante caracteristici ale lui Satan este răzvrătirea și așa, pentru asta a și devenit el Satan. Și, de-a lungul anilor a căutat să-i infecteze pe oameni cu acest duh, în case, în societate, în biserici, peste tot și nici un loc nu a scăpat de această influiență. Este multă răzvrătire în familie, multă răzvrătire în societate și multă răzvrătire chiar în biserici. Și aceasta vine de la Satan. Dar va fi o creștere în intensitate a răzvrătirii pe măsură ce ne apropiem de sfârșit. Asta va aduce distanțarea între părinți și copii. Și se observă asta.

Chiar și în casele tradiționale de români sau indieni, induși necreștini, copiii au un mare respect față de părinții lor, dar  odată cu civilizația se văd rezultatele în țările vestice. Unul din primele lucruri care s-au întâmplat în epoca modernă, mai ales în ultii 60…70 de ani de la cel de-al doilea război mondial, este că copiii și-au pierdut respectul față de părinții lor.

Cei tineri și-au pierdut respectul față de cei mai în vârstă și acesta este un indiciu că și-au pierdut respectul față de Dumnezeu.  Pentru că unul dintre modurile în care un copil este învățat să-l respecte pe Dumnezeu este ca mai întâi să învețe să-și respecte părinții.

Un copil nu știe nimic despre Dumnezeu, când se naște. El își cunoaște doar părinții. De aceea, Biblia spune că noi trebuie să-i învățăm pe copii despre Dumnezeu  și, de asemenea, să cinstească pe tata și pe mama.

Omenește vorbind, de ce aș căuta ca cineva să mă cinstească pe mine? În ceea ce mă privește, nu caut să fiu cinstit de cineva din lume; nu sunt interesat să fiu cinstit ca tată, ca soț, ca frate sau ca prezbiter. Asta mă interesează cel mai puțin.

La fel, putem spune că Dumnezeu este puțin interesat ca cineva să i se închine Lui.

Credeți că Dumnezeu câștigă ceva din închinarea tuturor îngerilor sau din a noastră? Sau din cântările cu care îl lăudăm?   – Nimic.  Dumnezeu ne învață să i ne închinăm Lui, pentru binele nostru, nu al Lui.

Și noi îi învățăm pe copiii noștri să ne respecte, pentru binele lor, nu pentru că nouă așa ne place.  Știu că sunt unii tați neînțelepți cărora le place să fie onorați. Nu vorbesc despre aceștia, ci vorbesc despre tați și mame obișnuite, care își iubesc copiii; ei nu caută onoare, ci ca copiilor să le meargă bine, după cum spune Biblia:

 Copii, ascultaţi în Domnul de părinţii voştri, căci este drept  “Să cinsteşti pe tatăl tău şi pe mama ta” – este cea dintâi poruncă însoţită de o făgăduinţă – “ca să fii fericit şi să trăieşti multă vreme pe pământ.” (Efeseni, 6:1-3)

S-a transcris până la Minutul 5:

Un mesaj pentru părinți și copii  –  Zac Poonen

3 thoughts on “Învaţă pe copil frica de Domnul, pentru binele său!

  1. Pingback: Învaţă pe copil frica de Domnul, pentru binele său! — ARMONIA MAGAZINE – USA – Si ce ar folosi unui om sa castige toata lumea, daca si-ar pierde sufletul?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.