A fost publicat primul manual de științe destinat studenţilor ce prezintă legătura dintre Biblie şi teoria ştiinţifică

de

Profesori de la cunoscutul Colegiu Wheaton, din statul american Ilinois, sunt autorii a ceea ce este considerat primul manual destinat studenţilor de colegiu care face legătura din teoriile ştiinţifice moderne şi Scriptură.

Robert Bishop, profesor de filosofie şi istoria ştiinţelor, Larry Funk, profesor emerit de chimie, Raymond Lewis, profesor de biologie, Stephen Mosier, profesor de geologie şi John Walton, profesor de Vechiul Testament, au decis împreună să scrie un manual după ce au predat timp de mai mulţi ani un curs opţional denumit „Teorii privind originea vieţii”, fără să aibă un suport de curs propriu zis.

Manualul, intitulat „Înţelegând teoriile ştiinţifice ale originii” (n.trad. care poate fi procurat şi de pe amazon, în limba engleză, în format ebook), a fost publicat anul trecut şi conţine informaţii detaliate privind câteva dintre teoriile apariţiei Universului, cum ar fi teoria Big Bang-ului, teoria creaţionistă şi teoria evoluţiei.

„Este un manual creştin în care teoria ştiinţifică este prezentată ca fiind legitimă,” a declarat John Walton, unul dintre autori, pentru Christian Post. „De multe ori, în cărţile creştine ştiinţa este prezentată mai mult sau mai puţin ca fiind un duşman al credinţei. Noi, bineînţeles, nu facem asta. Noi prezentăm teoria ştiinţifică. În acelaşi timp, arătăm şi limitele pe care le are ştiinţa într-un mod în care filosofia ştiinţei trebuie să-l înţeleagă.”

Continue reading Stiri crestine.ro

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.