“Nimeni și nimic nu-ți poate face rău … decât tu!”

Despre un caz special, Visul care i-a schimbat viața unui bărbat din Oltenia,  ne-a  povestit pastorul David Nicola la o evanghelizare ținută la noi, declară în preambulul predicii sale  fratele Mihăiță Dănilă.

“Acest bărbat, care era un creștin ortodox practicant, într-o noapte el are un vis cu totul deosebit, un vis de la Dumnezeu și care i-a schimbat  viața pentru totdeauna.

În vis se făcea că era în biserica ortodoxă și se ruga în fața icoanei Maicii Domnului cu pruncul Isus în brațe. Dar, dintr-odată, icoana a căzut jos și s-a făcut țăndări. Atunci  el strigă în biserică: Cine mă mai mântuie atunci? Și, ca răspuns, aude o voce care-i răspunde: HARUL!

Omul se trezește imediat și-și întreabă nevasta: – Mă, tu știi ce-i harul?

– Nu!, răspunde soția. Își întreabă socrii: –  Voi știți ce-i harul?Nuuu!

Zicea el: “Mergeam prin Lugoj cu nevasta. Ea îi spune:  Dă-mi sacoșa, am de făcut ceva cumpărături, mai plimbă-te și tu pe malul râului până ce isprăvesc eu.

Și, plimbându-se, așa fără treabă, gânditor, deodată vede o clădire pe care scrie: Biserica Creștină “HARUL”. Și zice el:  – Uite “HARUL”!
Duminica s-a dus la biserica asta și s-a pocăit!”

Dumnezeu nu e complicat, dacă vrei să-L auzi, îți vorbește. Dar trebuie să fii ca un copil, să fii ca un rob (smerit și fără pretenții nelalocul lor), ca un elev, să excluzi din viața dumitale expresii ca aceasta. “Tu mă înveți pe mine?” – profesorii ni-i pune Dumnezeu, el ne poate vorbi și printr-un copil, ca și printr-un dușman sau un adevărat profesor. Însă, modul de a-ți vorbi, Îl stabilește El.

Nu mai spune “Cum m-am născut așa mor“, că trebuie tot învățăm, toți dintre noi. Doamne ajută!

În seara asta, pentru că atunci când am intrat fratele vorbea despre lucruri din biserica ortodoxă, am ales un profesor din Scripturi care să fie convenabil pentru toți. Am ales-o ca profesor învățător pe Fecioara Maria:

Iar naşterea lui Isus Hristos a fost aşa: Maria, mama Lui, era logodită cu Iosif; şi, înainte ca să locuiască ei împreună, ea s-a aflat însărcinată de la Duhul Sfânt. (Matei, 1:18)

Vizionare plăcută și cu folos:

și vă asigur că aveți de câștigat!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.