Geta Ilieși – Am învățat din experiență că „a fi luat acasă nu e o pedeapsă, e o răsplată”

“veţi primi o putere, când Se va coborî Duhul Sfânt peste voi, şi-Mi veţi fi martori” (Fapte, 1:8)

 Geta Ilieși își încurajează auditoriul mărturisind experiența supranaturală din viața ei.

Povestea  și întâmplările  s-au derulat în urmă cu mai mulți ani, dar faptele și bunătatea lui Dumnezeu rămân proverbiale.  Geta Iliesi și-a pierdut soțul și doi dintre copii într-un accident în anul 2010. Dar și în 2006, la moartea tatălui ei, Dumnezeu i-a vorbit și a întărit-o în duhul ei în mod supranatural prin Duhul Sfânt. Iar de aceasstă dată, într-o situație și stare de zdrobire incredibil de mare, din nou Dumnezeu a înconjurat-o cu o nespus de mare grijă și iubire.

De aceea, curând după despărțirea de soțul ei și cei doi fii, sora Geta, călăuzită și întărită de Dumnezeu și-a început lucrarea de încurajare a bisericii Domnului prin mărturia ei.

Vă încurajăm să vizionați mărturia sorei Geta la o Conferință cu femeile.

Caseta cu datele tehnice ale zilei accidentului au fost înregistrate așa:

“Pastorul Nicu Ilieși impreună cu doi dintre copiii săi, Alex si Adrian, și-au pierdut viata intr-un accident de masină petrecut pe DN 7 intre localitățile Conop si Lipova. Pastorul si cei 2 fii se intorceau acasa de la un program de la biserica din localitatea Conop, biserica unde Nicu Iliesi era pastor.  Accidentul a avut loc  Miercuri, 12 Mai 2010,  in jurul orei 21.30.

Nicu Iliesi, s-a nascut la 26 septembrie 1959, era licentiat in teologie si a predat la Scoala Biblica Christos pentru Romania din Timisoara si era un puternic sustinator al tinerilor evanghelici din Romania. Nicu Iliesi era casatorit cu Geta si aveau impreuna 4 copii: Paul, Alex, Adrian si Astrid.  Alex si Adrian si-au pierdut viata alaturi de tatal său.

Accidentul s-ar fi produs datorita soselei umede si a neadaptarii vitezei la condițiile meteo nefavorabile. Masina in care se afla pastorul a derapat pe contrasens si a intrat in coliziune cu un microbuz care se deplasa regulamentar pe partea opusa. Si pasagerii microbuzului au fost raniti, dar sunt in afara oricărui pericol.

Nicu Ilieși a făcut parte  din comitetul organizator al cunoscutelor tabere pentru tineri ”Cristos pentru Romania” (Timisoara Evanghelica)

Geta Ilieși:  Daca stau astăzi inaintea d-voastra este pentru ca Dumnezeul Cel Prea Bun m-a luat de mână, m-a întărit si mi-a deschis o fereastră. M-a făcut să văd o lume pe care n-am înțeles-o foarte bine până atunci. Și, ce-i mai important, m-a făcut să mă leg de inima Lui.

În acea noapte, asteptând ziua aceea groaznică cănd urma să intru in biserică, să văd trei cadavre a celor mai iubiți oameni, am stat de vorbă cu Dumnezeu. Mă uitam in jurul meu si nu era decât intuneric si intrebări si durere. Dar cea mai mare teamă a fost:

„ – Doamne, Tu spui că Tu îți păzești copiii. La umbra aripilor Tale găsim adăpost. Oare de ce nu i-ai apărat? Te-ai supărat pe noi? Esti dușmanul meu? Ți-ai întors spatele?”

Dacă răspunsul Domnului în acea noapte ar fi fost tăcerea, eu astăzi n-aș mai fi aici spunându-vă cât de bun e Dumnezeu. Dar Dumnezeu n-a tăcut. Mi-a răspuns personal și mi-a adus aminte. Deci, nu erau niște răpsunsuri pe care eu le căutam. Veneau de undeva și eu doar le primeam în duhul meu.

Și Dumnezeu mi-a adus aminte cât de bun a fost cu noi in ultimele săptămâni, cum i-a pregătit pe copii pentru plecare. Înainte cu un an se botezaseră în apă, la 13 ani, la 14 ani. Au fost botezați de Domnul cu Duhul Sfânt. Dumnezeu i-a pregătit tot in  acest eveniment cu foarte multă grijă pentru că stia că va avea loc. Dar in același timp a avut grijă ca acei care pleacă să plece albi si strălucitori. Iar cei care rămân să fie intăriâi ca să poată mai departe merge cu Domnul. Cand Dumnezeu te trece prin incercare, indiferent de ce culoare, formă si adâncime, niciodată nu o face fără a-ți măsura si cântări mai întâi puterea. El nu este un Dumnezeu crud care se joacă cu soarta noastră. (…)

sursa aici

Advertisements

One thought on “Geta Ilieși – Am învățat din experiență că „a fi luat acasă nu e o pedeapsă, e o răsplată”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.