Dragostea frățească să rămână: FĂ CEVA ÎN ACEASTĂ PRIVINȚĂ!

DOMNUL ESTE APROAPE

Dragostea frățească să rămână.
Evrei 13:1

Scriptura spune: „Dragostea frățească să rămână”. Într-adevăr, dragostea frățească este atât de minunată, încât ne mirăm că am putea să facem ca ea să dispară. Noi suntem însă atât de lipsiți de înțelepciune, iar lumea are o influență care ne afectează atât de mult, încât, chiar acolo unde există o părtășie fericită, răceala își face adesea loc. Câteodată dragostea frățească se stinge doar din lipsa unei manifestări practice a ei, iar vrăjmașul, care întotdeauna este la lucru, se bucură să o vadă dispărând.

Dacă avem dragoste în inimă pentru frații noștri, să nu o ascundem, ca pe un secret care nu trebuie cunoscut. Să nu ne abținem de la acele mici exprimări ale ei, care nu numai că vor înviora inima fraților, dar de asemenea vor împiedica dispariția dragostei din inima noastră. Ne putem ușor imagina cât de mult se bucură Satan atunci când reușește să-i înstrăineze pe creștini unii de alții. Unde vedem această înstrăinare, vedem lucrarea lui Satan; însă unde creștinii se iubesc unii pe alții, vedem lucrarea Duhului lui Dumnezeu, fiindcă „dragostea este din Dumnezeu” (1 Ioan 4.7). Dacă vedem un creștin care umblă în puterea dragostei, știm că el este condus de învățătura divină, fiindcă Pavel spune despre tesaloniceni că erau învățați de Dumnezeu să se iubească unii pe alții (1 Tesaloniceni 4.9). Dumnezeu este glorificat, iar Satan este înfrânt atunci când dragostea triumfă printre creștini.

Petru ne spune să adăugăm la evlavie dragostea frățească (2 Petru 1.7). Cu alte cuvinte, evlavia ar deveni ceva rece, dacă n-am adăuga la ea căldura afectivității frățești.

E. J. Thomas

Flămând de iubire, mereu Te-oi ruga:
O, crește-mi iubirea în inima mea!

T. Dorz

***

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

FĂ CEVA ÎN ACEASTĂ PRIVINȚĂ!

„Am fost zidiţi în Hristos Isus pentru faptele bune pe care le-a pregătit Dumnezeu mai  dinainte, ca să umblăm în ele.” (Efeseni 2:10)

 

Biblia spune că „noi suntem lucrarea Lui, şi am fost zidiţi în Hristos Isus pentru faptele  bune pe care le-a pregătit Dumnezeu mai dinainte, ca să umblăm în ele.” Trăim vremuri  devastatoare. Un miliard de oameni sunt flămânzi, milioane de oameni sunt vânduți ca sclavi,  iar bolile pandemice storc națiuni întregi. În fiecare an, aproape două milioane de copii sunt  exploatați pe piața globală a relațiilor ilicite. Peste jumătate din toți africanii nu au acces la  îngrijiri medicale moderne. Drept consecință, zece milioane mor anual de diaree, boli respiratorii acute, malarie și pojar. O mare parte din aceste decese ar fi putut fi împiedicate  printr-o singură injecție.

Poate întrebi: „Ce pot face eu în această privință?” Dumnezeu  răspunde la rugăciuni, așa că te poți ruga pentru cei care suferă. Poți dărui, fie mult, fie puțin.  Și te poți oferi voluntar. Suntem înconjurați de cauze mari care au nevoie de oameni. Iată de  ce trebuie să te implici: viața ta curge și dacă nu ești atent, într-o zi vei privi în sus și singura  ta șansă la viață va fi trecut pe lângă tine.

Unii oameni nu sunt preocupați de astfel de  gânduri. Ei își duc zilele fără să-și ridice ochii și să privească. Trăiesc și mor și nu întreabă  niciodată de ce. Dacă dorești ca viața ta să aibă sens, trăiește-o în așa fel încât lumea să se  bucure că ai trăit. Ai fost creat și răscumpărat pentru a face „faptele bune pe care le-a pregătit  Dumnezeu mai dinainte.” Când vei sta înaintea lui Dumnezeu, El te va întreba cât de bine  ți-ai îndeplinit misiunea și te va răsplăti pe măsură.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.