Barman în Arad, un tânăr consumator de droguri dorea să se sinucidă…

Avea 21 de ani, locuia în centrul Aradului, într-un apartament foarte frumos. Avea 3 prietene stabile și multe alte femei pe lângă, prietenii îl invidiau și el era tot mai depresiv, chiar caută să se sinucidă…  dar …  Dumnezeu folosește metode și persoane neconvenționale să-i vorbească după planul și voia Lui!

… Intru într-o depresie groaznică, într-un abis, în noaptea sufletului, cum îl numesc unii. Și numai gânduri de sinucidere aveam. Și în condițiile alea, au început să-mi vorbească de Isus!

A început șeful meu să-mi scrie emailuri despre Isus, din Biblie. De aia, când m-am întors, m-am dus cu o Biblie la el, i-am dat-o și i-am zis, „Bă, tu ai citit ce mi-ai zis mie? Tu ai văzut ce scrie aicea? Cum, tu homosexual, și-mi zici mie de Isus? Cred că tu ai citit Biblia invers.

După ce m-am întors, a fost printre primii oameni pe care i-am evanghelizat. A fost printre primii oameni pe care i-am chemat la adevărata satisfactie si dragoste care se gaseste in Isus, despre care el vorbea fără să o fi experimentat. Dar e interesant cum Dumnezeu foloseste un măgar să-i vorbească lui Balaam. Interesant, cum Dumnezeu, câteodată, foloseste mijloace neconvenționale, alege o fată imorală și un homosexual  să-mi vorbească despre Isus.

La un moment dat m-am hotărât să mă sinucid. Am vrut să mă sinucid. Era singura alternativa. Daca universul e materialist, nu exista nimic, atunci n-are rost. Am fost la muncă fix de Crăciun, de ziua lui Isus, si toți creștinii buni or venit să sarbatorească ziua lui Isus îmbătându-se in club, dansând  și fiind imorali. Nu? Că aia se face de Crăciun. Ne dăm cadouri unii altora si nimeni nu se gândeste la Isus. Și numai eu mă gândeam la Isus. Foarte nervos, că ce fac ăștia aici? Se imbată și Îl sarbatoresc pe Isus așa. Măcar că eu nu cred in El. Daca aș zice că aș crede, sigur n-aș veni in club să mă îmbăt. Și eram tot mai nesatisfacut in privire la cum am ajuns. Mă simțeam un mincinos și un ipocrit, că dacă mă opresc din mințit, toată lumea ar fi dezamagită.

Pe la ora 1 (noaptea), am avut așa o viziune. M-am oprit și mi-am dat seama: toată lumea dansa, făceau cu banii spre mine [barmnul] să le dau de băut. La ora 1, e fluxul cel mai mare în club. Și m-am oprit așa și m-am uitat și am zis, „Măi, ce caut eu aici, mă? Ce caut eu aici? Ce fac eu aici între oamenii ăștia?” Mi-a venit să urlu din adâncul sufletului: „Ipocriților, toți sunteți la fel de mincinoși ca mine. Toți trăim o mare minciună.” Și știam că ei mă idolatrizau pe mine, că eram cool. Mă urcam pe masa de la bar [locul de sevit], aruncam cu sticle, făceam show, eram nebun. Toți ziceau, „Uau, ce nebun e barmanul ăla.” Apăream in reclame, cum arunc eu sticle. Dar eu pe dinăuntru eram distrus. Și oamenii, poateîși doreau sa fie ca mine si eu mă uram. In acelasi timp prezentam o figură foarte increzatoare in sine, foarte victorioasă si eu de fapt vroiam să mă sinucid. Si am zis, pentru că oamenii nu-L bagă in seamă pe Isus si pentru că toti sunt niste ipocriti, mă duc acasă să mă sinucid si nu mai îmi pasă de nimeni.

Și când am iesit la  5 dimineața, mă aștepta prietena asta. [Că m-ai intrebat, care-i lucru care m-a împăcat cel mai mult]. Tocmai venise din Suedia si avea niste cadouri pentru mine. Apăruse un nou album de la Eminem  si m-am gândit că mi l-a luat. Si m-am dus la ea acasă și mi-a dat ceva ca un CD și când l-am deschis era Noul Testament! Și mi-a zis: „Da’ citeste!” Aici scrie 21/12/2004. :i am zis: „No, acuma ce vrei, să stau aici să citesc toată cartea cu tine?” „O, nu. Ți-am scris ceva.”

Eu nu stiam cum să mă scap de ea să mă duc acas să mă sinucid. Și deschid și citesc așa:

Îți ofer această carte  în speranța că te va schimba și îți va redirecționa drumul în viață. Sper să ții de ea ca și cel mai frumos cadou  care l-ai primit vreodată și ca singura ta speranță.  Și eu am citit asta, înțelegând ca ‘pe ultima ta șansă de a trăi’.

Dacă nu faci astazi, mori. Si tu azi te-ai hotarat sa mori. A fost un cuțit in inimă.

M-am dus acasă. Eu colecționam reviste porno si aveam un teanc mare. Și, lângă, am pus Noul Testament, ăsta mic, care-i de buzunar. Și parca se uita după mine prin cameră. Si am deschis si am inceput sa citesc din Ioan. „La inceput era Cuvantul, si Cuvantul era cu Dumnezeu, si Cuvantul era Dumnezeu, si Cuvantul s-a facut trup si ….” „Dar, ce-s astea, mă? Si eu mă autoflatam pe mine că sunt un om inteligent. Si dădeam cu ea de pereti si ziceam, „Bă, nu inteleg. Eu nu sunt prost. Care-i faza? Care-i ideea? De ce nu inteleg?” Si tot vroiam să sar. Am deschis geamul si mi-a venit in față, fața fratelui meu care s-a intors la Dumnezeu si-i fericit. Cu o seara inainte, cand vroiam sa ma sinucid, am primit un mesaj de la celalalt frate al meu, care zicea simplu, atat: „Te iubim. Andrei, Dana si Vali.

Am inceput sa strig pe geam: „Bărbosule [catre Dumnezeu], răspunde-mi dacă existi! Pedepseste-ma tu, ca daca nu, ma pedepsesc eu si eu ma pedepsesc nasol.” Nu raspundea. Ma frământam ca un leu in cușcă. De doua luni nu dormisem noaptea, nu puteam să dorm din cauza sevrajului. Simteam ca mi se smulge pielea de pe mine. Făceam, câteodată, și 10 dușuri pe noapte. Dormeam in Decembrie cu geamul deschis. Deci, era groaznic. Si visul meu era, pe vremuri, să fiu cel mai mare drogat, ca Bob Marley. Sa am atâta iarbă, să nu mai trebuiască să lucrez, ca să imi mai cumpăr altă iarbă, incât sa fiu tot timpul drogat.

Singurul scop pentru care lucram era sa am bani, ca după aia să mă droghez cu ei. Si, când să sar, a inceput o piesă cu Bob Marley, care zicea: „Lord, I gotta keep on moving..” [Doamne, eu trebuie sa merg ‘nainte…” Si am zis: „Fii atent, mă. Regele drogatilor vorbeste de Dumnezeu. Et tu Brutus? Până si regele drogurilor vorbeste despre Dumnezeu.” Nu stiam că Bob Marley, inainte să moară, s-a intors la Dumnezeu. Nu stiam că „Redemption Song” [Cântecul Rascumpararii] ultimul lui cântec a fost … nu mi-am explicat niciodata de ce nu a fost îngropat de rastafarieni, ci a fost ingropat de crestini, de preotii din biserica ortodoxa etiopeana. Nu stiam de ce a fost botezat ca adult inainte să moară. Nu m-am gândit la astea, că eram in orbire. Dar, asta a fost unul din chestiile care m-au oprit.

Si m-am dus, si stiam rugăciunea păcatosului, ca doara aveam prieteni in familie, desi familia nu prea mi-a zis asta, mai mult asa am auzit despre asta, ca daca spui: „Doamne Isuse, recunosc ca sunt un pacatos si te primesc, te accept.” L-am gasit pe Isus, n-am stiut că e pierdut, si eu imi caut Salvatorul, dar am zis: „Hai că zic.” M-am intins pe canapea, mi-am pus mâinile  frumos sub cap,  si am zis: ‘Doamne Isuse, te accept. Îți dau o șansă. Dacă vrei, vino în inima mea; te las să vii in inima mea.” Si mă așteptam să vina cineva cu o trompetă, să cânte, să-mi zica ca am trecut la nivelul urmator. Si in schimb, am auzit o voce, care sunt convins că era Duhul Sfant, care mi-a zis: „Tu nu poți fi iertat.

Cu 3 secunde inainte, eu vroiam sa sar pe geam, de ce n-aveam scop in viata. Iar in secunda aia, viata mea a fost intoarsa cu susul in jos. Eram sigur ca Dumnezeu exista, ca nu-i de pluș, cum credeam eu, ca nu e grizzly, că e pe urmele mele, că-i mânios, că L-am sfidat toata viata mea, că are un iad pregatit pentru mine, ca o sa ma zdrobeasca. Mi-au pierit glumele cu cazane. Am inteles dintr-o data ca eu m-am pus cu Suveranul Universului. Eu am cunoscut oameni foarte răi. Am fost om foarte rău. Am bătut oameni cu lanțuri, i-am călcat pe cap când stăteau pe cioburi si am fost un om rău. A fost cineva care s-a luat de fosta prietenă de care am vorbit. L-am bătut doi ani la rând. L-am umilit in ultimul hal. L-am batut pe un om pana mi-am rupt mana. Atat de violent eram. Si m-am gandit, dar daca as fi atotputernic? Dar daca as avea pe cineva care nu poate sa moara? Daca as avea o vesnicie, ce as face? Acel care si-a batut joc de mine nonstop? Îl injuram pe Isus și jumate de ora, fără să mă repet. Imi bateam joc de tot ce-i sfânt. Oare ce o să-mi facă cand pune mâna pe mine?

Si atunci mi-am adus aminte de ceva ce am auzit de la sora mea, cand eram mai mic. Ne-a spus o poveste cu doi frati gemeni care se rugau odata in aceeasi pozitie, aceeasi rugaciune si Dumnezeu pe unul l-a iertat si pe unul, nu. Si am intrebat: „Pai, de ce?” Si ea mi-a zis: „Pentru ca unul a fost sincer, a stiut ce cere, pe cand celalalt a repetat”. Atunci, am zis, oare eu pentru prima oara, cum m-am rugat? Daca e să rezum rugaciunea mea la intentie, la motivatie, era așa: – Doamne, Isuse, fă-mi papucii. Adică, eu sunt seful. Slujeste-mi. Eu stau pe tron. Am incercat drogurile, nu m-au facut fericit. Am incercat femeile, nu m-au facut fericit. Acuma, iti dau si Tie o sansa. Fa-ma fericit.

Si trist, ca multi crestini predica asta la necrestini: „Esti nefericit? Isus e gata sa-ti slujeasca.” Serios? Cine-i seful? Eu sau El? Isus e un accesoriu pe care eu il adaug in viata mea, sau e Stapan, in fața caruia eu cad? Isus e comoara mea cea mai mare, pentru care renunț la tot, sau Isus e prietenul meu cu care eu ma plimb pe strada?

Deci, cine e Isus, până la urmă? E Stapânul sau e un prieten? Pentru ca Stapânul poate sa se poarte ca un prieten, dar asta nu inseamna ca suntem egali. Asta nu inseamna ca El imi slujeste mie. Aveam nevoie de pocainta si sa inteleg pacatul si realitatea iadului, sa inteleg mânia lui Dumnezeu. Nimeni nu mi-a vorbit despre realitatea mâniei lui Dumnezeu. Nimeni nu mi-a spus că  Epistola către Romani incepe cu mânia lui Dumnezeu, impotriva oricarei necinstiri a lui Dumnezeu si impotriva oricarei nelegiuiri a oamenilor  care înăbușă adevarul in nelegiuirea lor.

Nimeni nu mi-a spus ca Dumnezeu pe care mi-L imaginam ca un bunic, de fapt, este un Dumnezeu care va veni la sfarsit, va fi rău [Judecator/Foc mistuitor]. Daca citesti Apocalipsa, e groaznic ce se intampla. Dumnezeu care a dat potopul, Dumnezeu care a distrus Sodoma si Gomora, deci avem un Dumnezeu care e foc mistuitor, care atunci cand a trimis poporul Israel sa intre in țara Canaan, a nimicit de la copil nou nascut pâna la ultimul adult, 7 națiuni. Inseamna că nu-i de pluș. Mie, stiti ce mi s-a zis? Aveam chiar si o căciulă cu ‘Isus te iubeste’. Stii care era răspunsul meu? „Păi, daca Isus mă iubeste, eu de ce să mă schimb? Că Isus mă iubeste, chiar așa cum sunt. Nu?

L-am vrut pe Isus si m-am simtit respins: – Am inteles lucrurile alea si parca s-a strâns toata lumina in jurul becului. Mi-a fost o frică… mie nu mi-a fost frică in viață de multe ori. Dar in momentul acela m-am facut atâta de mic si mi-am dat seama cât de mare e El. Si doar apoi am putut aprecia dragostea Lui. Cel mai interesant lucru e ca eu de două luni nu dormeam si am adormit atunci la 1 noaptea, care pentru cineva care lucra noaptea e un lucru extraordinar. M-am trezit a doua zi cu un sentiment care nu-l experimentasem, desi vorbisem mult despre el, fericirea aia care o căutam. Stiu ca m-am ridicat in fund si ma gandeam: „Ce-i asta? Ce-i lipsa poverii, asta? Ce-i? Ce se intampla?” Nu stiu daca intelegeam ca e luata povara pacatelor. Simteam o constiință extrem de incarcata, o disatisfactie enorma cu privire la mine, la tot ce am facut, regret, ma simteam vinovat. Nu stiu daca ziceam eu de pacat, concret. Alegeri proaste, le-as fii numit. Dar a disparut tot sentimentul ăla.

M-am dus la baie, aveam cercei cu marijuana, medalion cu marijuana, parul in sus si am zis: „Mai, asta nu bate cu ce s-a intamplat.” Nu mi-a zis nimeni. N-am auzit nicio predica. Le-am dat jos. M-am dus inapoi in camera. Primul gand a fost: „Eu trebuie sa repar ce am facut.” Am sunat-o pe fosta mea prietena. I-am spus ca m-am intors la Dumnezeu si imi pare rau pentru tot ceea ce i-am facut. A fost prima persoana care m-a incurajat. Restul, toti s-au luptat, destul de multi cu mine, sa ma salveze de nebunia in care am picat. E foarte interesant ca prietenii mei atei au vrut sa ma salveze.

Primul lucru- curatire. Repararea relatiilor. Al treilea impus: vestirea Evangheliei. In cealalta camera era prietenul meu care lucra la acelasi bar, care de vreo 2-3 ori incercase sa ma scape sa ma sinucid. Chiar ma ajutase, nu ca incercase. M-a oprit. M-am dus dincolo sa-i spun ce mi s-a intamplat, sa-i vorbesc de Isus. El stia ca eu sunt omul care-si bate joc cel mai mult de Isus si de oameni care cred. A inceput sa rada. Dupa jumate de ora nu mai radea ca a zis ca am innebunit. Intre noi, intre barmani fusese un fost baptist; l-a sunat pe asta: „Măi, Tica, Bill o inebunit. Vino repede, ca eu nu stiu ce sa-i zic. Are un Nou Testament, nu stiu ce a pățit.

Ei, toti, isi faceau griji pentru mine ca eu tot vorbeam de sinucidere, de din astea, si au crezut ca am luat-o razna. A venit sa-mi zica ca pocaitii sunt ipocriti.” Zic, „Mai, Tica, nu stiu frate, eu n-am cunoscut. Eu stiu de Isus. Zi-mi de Isus. Tu-L stii pe Isus?” Era chestia asta: „Eu L-am intalnit aseara. Ce simt acuma, cu toate drogurile, nu se compara tot, cu o secunda la ce simt eu acuma. Tu intelegi? Deci, eu sunt fericit. Tu intelegi, eu sunt fericit.” Nu aveau ce sa-mi zica la chestia asta. ‘Ba, tu te minti singur” „Ba, tu iti dai seama ca eu, aseara, am vrut sa ma sinucid? Tie-ti pasa de mine? Si daca ma mint, lasa-ma in pace. Vrei sa ma sinucid? Nu ma convinge ca n-am dreptate. Iti place cum am fost inainte? Si daca e nebunie, binecuvantata nebunie, bine ai venit in viata mea.

N-am mai zâmbit de mult. Imi pușcaseră venele la ochi, nu dormeam, eram un om consumat. In momentul asta, nu stiu, asa un flux de viață a venit in mine. Cel mai interesant lucru, eu incercasem sa ma las de droguri si acum nu stiam de ce ma drogasem atâția ani. Acuma, n-am mai simtit nicio nevoie. Mai ciudat, o sa spun , nu mai intelegeam nimic din ce am făcut inainte. A fost o intoarcere atât de dramatică.

Sursa: https://rodiagnusdei.wordpress.com

3 thoughts on “Barman în Arad, un tânăr consumator de droguri dorea să se sinucidă…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.