Oficializarea blasfemiei, recunoscută ca atare numai manifestată împotriva lui Mohamed și islamului!


By Chatham House – Imran Khan, CC by 2.0

Occidentalii uită că țările lor sunt creștine, abandonându-și propriile popoare!

În ultimii ani, asistăm paralizați cum Occidentul (U.E., Canada, SUA, Anglia) cot la cot cu țările musulmane promovează islamul în mod agresiv-abuziv, în detrimentul creștinismului, în timp ce afișează respectarea drepturilor omului, a  libertății de exprimare și a  libertății religioase.

Și, ca un făcut, forurile de justiție aproape totdeauna pleacă urechea “dreptății” și dau câștig de cauză oricăror pretenții și aberații venite din partea musulmană.

Cazuri edificatoare sunt la tot pasul, ei, musulmanii, sunt “îndreptățiți” să comită și crime pentru crezul lor, religia Coranului, deoarece paginile lor religioase îi instigă la ură, în timp ce creștinii în fapt sunt persecutați atât în țările musulmane cât și în țările lor din Occident.

Ateii din Occident n-au voie a ironiza Coranul sau pe Mohamed, căci atentatele curg de îndată împotriva revistelor care o fac (Atentatul împotriva revistei Charlie Hebdo), însă grosolăniile produse de către atei și musulmani la adresa Bibliei, creștinilor, a persecuțiilor lor binecunoscute peste tot în lume (Nigeria, Etiopia, China, Pakistan, India, Coreea de Nord, Turcia etc), cât și manifestarea blasfemiei față de tot ceea ce înseamnă Creștinism e o nimica toată, pe de altă parte, în fața acelorași foruri de  justiție, țări și persoane publice care gândesc și judecă cu dublă măsură, după cum deja opinia publică, oripilată, a luat notă. Ba mai mult, instaurând tam-nesam ordinul de zi “corectitudine politică” care să incrimineze creștinismul, familia, căsătoria, pe de o parte, și să promoveze islamul și condamnarea la moarte  împotriva celor  care comit blasfemii față de islam, pe de altă parte (vezi țări precum Pakistan, India).

*

Persecuţia creştinilor în lume – indicele global 2017

Ca în fiecare an, organizaţia Open Doors publică Indexul Mondial al Persecuţiei (puteţi accesa aici documentul complet), analiză pertinentă a evoluţiei opresiunii împotriva creştinilor în foarte multe ţări ale lumii. Priveşte condiţiile în care trăiesc creştinii în 50 de ţări acolo unde credinţa lor reprezintă un risc major pentru viaţa lor, a familiilor şi prietenilor lor.

„Azi, în lume, sunt persecutaţi la modul foarte grav peste 215 milioane de creştini. Le sunt negate drepturile fundamentale, începând cu libertatea profesării unei religii, şi asta, practic, pe toate continentele”.

Din populaţia de 4,83 miliarde de oameni din cele 50 de ţări menţionate în Index, 13% sunt creştini, adică 650 de milioane. Conform datelor prezentate, 1 creştin din 12 care trăieşte acum în lume este supus unui “nivel înalt de persecuţie”. Jumătate dintre aceştia trăiesc în Etiopiam Nigeria şi China.

În 21 dintre cele 50 de ţări, nivelul de persecuţie este de 100%, ceea ce înseamnă că creştinii sunt opresaţi, persecutaţi şi vânaţi în cele mai diverse şi eficiente formule.

„Chiar dacă, în teorie, Biserica este tolerată, creştinii cei mai vizibili la nivel public sunt luaţi drept ţintă, bisericile sunt supuse unor restricţii importante şi cultura locală rămâne foarte ostilă prezenţei creştine în domeniile educaţiei şi pe piaţa muncii”

Raportul Open Doors

La nivelul anului 2016, cel mai mare număr de creştini ucişi s-a înregistrat în Nigeria, Pakistan şi Kenya, iar în 12 ţări (Coreea de Nord, Somalia, Afganistan, Irak, Iran, Yemen, Maldive, Arabia Saudită, Turkmenistan, Brunei, Bouthan şi Tadjikistan), este cvasi-imposibilă recunoaşterea legală a creştinilor. În 2017 au fost atacate 1188 de biserici, cele mai multe cazuri fiind înregistrate în Pakistan, China şi Vietnam.

Citeste mai mult: adev.ro/pbiha6

***

Urmăriți mai jos lipsa de cultură și de bun simț a lui Imran Khan, prim mistru al Pakistanului, care are tupeul să dea lecții Occidentului despre istorie, omițând sau necunoscând date istorice ale Bibliei, istorice și arheologice despre Isus Hristos – din ISRAEL, asta în timp ce s-a demonstrat că date geografice ale Coranului sunt inexistente istoric, spre deosebire de cele ale Bibliei deși mult-mult mai vechi cu mii de ani, ele există, iar ale Coranului din sex. VII, acestea nu se regăsesc geografic!

vidi 

Dan Gibson – “Geografia Coranică“ (recenzie)

***
Dubla măsură a prim ministrului pakistanez Imran Khan

Khan a făcut aceste declarații controversate pe 20 noiembrie, dată care marchează ziua de naștere a profetului Mohamed. În discursul său, prim-ministrul a făcut o comparație între Isus și Mohamed.

„Au existat și alți profeți ai lui Allah [înafară de Mohamed], dar nu există despre ei nici o mențiune în istoria omenirii. Moise este menționat, dar despre Isus nu se menționează nimic în istorie”, a spus el conform unei traduceri publicată de Institutul de Cercetare Media din Orientul Mijlociu.

„Dar întreaga viață a lui Mohamed, care a fost ultimul profet al lui Allah, face parte din istorie”, a adăugat Khan.

Prim-ministrul a vorbit de asemenea despre eforturile Pakistanului de a incrimina blasfemia și în afara țării. În Pakistan, insulta la adresa lui Mohammed este o crimă demnă de moarte. Khan a lăudat implicarea ministrului său de externe în anularea unui concurs de desene animate cu Mohamed din Olanda la începutul acestui an.

El a mai spus că Pakistanul luptă împotriva blasfemiei în țările occidentale în Organizația pentru Cooperarea Islamică și în Organizația Națiunilor Unite. De exemplu, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a susținut luna trecută condamnarea unei femei de origine austriacă pentru că a comparat căsătoria lui Mohamed cu o fată de 6 ani, cu pedofilia.

Khan a lăudat instanța pentru că s-a pronunțat împotriva acestei femei.

„Curtea Europeană pentru Drepturile Omului a declarat pentru prima dată că nu este permis să jignești religia cuiva sub pretextul libertății de exprimare, în special, să hulești împotriva lui Mohamed”, a spus el.

Khan a mai declarat, că protestele violente împotriva blasfemiei sunt interpretate greșit de către Occident.

„La fiecare câțiva ani, profetul nostru este hulit și dezonorat într-o țară din Vest. Care este consecința acestei situații? Musulmanii se înfurie. Ieșim pe străzi și protestăm… Acest lucru le dă posibilitatea dușmanilor noștri să le spună oamenilor din Occident că islamul este o religie care răspândește violența”, a spus el. „Ei primesc ocazia să răspândească propaganda împotriva islamului.”

Khan a cerut țărilor din întreaga lume să adopte o „Convenție Internațională privind Prevenirea Defăimării Religiilor”. Scopul acestei convenții va fi să se asigure că „libertatea de exprimare nu poate fi folosită ca un pretext să îi rănească pe cei 1,25 de miliarde de musulmani din lume.”

În esență, el solicită degradarea libertății de exprimare pentru a proteja reputația lui Mohamed. Khan a menționat că Pakistanul va juca un rol principal în acest efort.

Discursul prim-ministrului vine într-un moment în care musulmanii radicali din Pakistan cer asasinarea Asiei Bibi, o femeie creștină acuzată de insultarea lui Mohammed. Asia Bibi a fost recent achitată de toate acuzațiile, dar rămâne în pericol în timp ce caută împreună cu familia ei un azil în Occident.

Radicalii extremiști cer, de asemenea, executarea judecătorilor Curții Supreme din Pakistan care au eliberat-o pe Asia Bibi.

Sursa: CBN News

Advertisements

One thought on “Oficializarea blasfemiei, recunoscută ca atare numai manifestată împotriva lui Mohamed și islamului!

  1. Ioan C.

    Mda, e interzis a lua în râs islamul, că vezi Doamne îi stârnim, iarăși e interzis a lua în râs mozaismul, că e posibil să fii făcut “incorect politic” (deși îi respectăm pe evrei, că Dumnezeu a lucrat prin ei și pri ei avem Vechiul Testament), dar a râde de Crestinism e total permis, ba chiar indicat dacă vrei să te bage lumea în seamă, așa fac Dan Brown sau Madonna: https://ro.wikipedia.org/wiki/Controverse_legate_de_Madonna#/media/File:Madonna_livetotell.jpg
    Dacă legea e neutră din pct. de vedere religios, atunci să protejeze și Creștinismul, nu doar celelalte religii.

    “Fericiţi veţi fi voi când vă vor ocărî şi vă vor prigoni şi vor zice tot cuvântul rău împotriva voastră, minţind din pricina Mea.” (Matei 5:11)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.