David Jeremiah: Este timpul să vezi peste problemele tale

by Jessilyn Justice

Războiul spiritual nu este doar un concept metaforic pe care credincioșii pretind că și-l imaginează. El este un război foarte real în zona spirituală nevăzută.
La postul de radio”Turning Point”, David Jeremiah a vorbit deschis cu Charisma despre războiul spiritual și despre noua sa carte, “Overcomer”.

Charisma: De ce armura lui Dumnezeu este mai mult decât o metaforă?

David Jeremiah: Armura lui Dumnezeu cuprinde, în esență, opt strategii pentru a fi pregătit în lupta împotriva celui rău și pentru a învinge în numele Lui. În ilustrația “armura”, ni se dau, de fapt, instrucțiuni practice cu privire la modul în care să ne protejăm mintea și inima, că trebuie să rămânem fermi pe adevăr și să nu facem niciodată compromisuri, că trebuie să fim conștienți de înșelăciunea și minciunile diavolului și să ne întoarcem la Cuvântul lui Dumnezeu în momentele de îndoială și de incertitudine.

Charisma: De ce contează războiul spiritual în climatul de tensiune de astăzi?

David Jeremiah: Mulți creștini trăiesc în mijlocul unei bătălli spirituale violente în jurul lor, pe care o pot ști sau nu. Ni se spune foarte clar în Efeseni că nu ne luptăm împotriva cărnii și sângelui, ci mai degrabă împotriva forțelor spirituale. Cred că creștinii uită uneori acest lucru. Suntem prinși în plan fizic și ignorăm că bătălia spirituală trebuie să fie preocuparea noastră în primul rând.

Ca și copii ai lui Dumnezeu, nu cred că aceste atacuri spirituale ar trebui să-i lase pe creștini învinși, descurajați sau deziluzionați. În schimb, urmașii lui Hristos trebuie să caute să aibă o legătură mai puternică cu Duhul Sfânt care trăiește înlăuntrul lor, și să profite de lui Dumnezeu pentru a depăși multe obstacole ale vieții.

Charisma: De ce nu ne dăm seama astăzi de aceste bătălii spirituale impetuase?

David Jeremiah: Din punct de vedere spiritual, o deosebire importantă este că, în calitate de creștini, nu luptăm pentru victorie, ci de partea victoriei. Cât de reconfortant și mângâietor e asta? Aceasta este o schimbare de paradigmă importantă care va schimba întreaga perspectivă dacă urmașii lui Hristos se vor agăța de acest adevăr. Pe paginile Scripturii mereu suntem chemați să fim puternici și asta înseamnă a rămâne în victoria care a fost deja câștigată. Privind înapoi, ne odihnim în victoria lui Hristos asupra păcatului, asupra Satanei și a morții. Așteptăm cu nerăbdare, să ne confruntăm cu viitorul, știind că Dumnezeu ne va conduce întotdeauna prin victorie.

Charisma: Cum ne putem pregăti pentru lupta spirituală?

David Jeremiah: Am observat ceva interesant, privind înapoi povestea lui David și a lui Goliath. Observați că termenii din Biblie care îl descriu pe Goliat sunt toți fizici: mărimea lui masivă, priveliștea prin afișarea intimidatoare de două ori pe zi, timp de săptămâni, sarcastic către israeliți și strigătele vocii sale ca de tunet. Dar termenii descriși de David sunt cu toții spirituali: credința, curajul și încrederea lui în Domnul. Mai departe, citim că David niciodată nu se întreabă de greutatea suliței lui Goliat sau de dimensiunea scutului său.Ci el face referire de nouă ori, în toată povestea, la puterea Domnului.

David nu se lasă niciodată consumat de aspectul fizic al sarcinii. El se concentrează înlăuntrul să asupra puterii supranaturale pe care a promis-o Dumnezeu. Așa că trebuie să luăm o pagină din agenda lui David. De multe ori, când suntem suprasolicitați, soluția este să ne luăm privirea de pe starea materială-fizică a lucrurilor și să le cântărim duhovnicește.

Charisma: Cum putem presa la victorie când pare că toată speranța este pierdută?

David Jeremiah: Este în regulă să vorbesti cu Dumnezeu despre problemele tale, dar uneori trebuie să vorbesti cu problemele tale despre Dumnezeu. Predică-le bunătatea lui Dumnezeu. Proorocește-le promisiunile lui Dumnezeu. Proclamă victoria crucii peste ele.

Charisma: Cum se mișcă Dumnezeu astăzi?

David Jeremiah: Un fapt important pe care-l amintesc în mod constant credincioșilor este că DumnezeulBibliei care s-a manifestat  prin miracole, este același Dumnezeu care ne acreditează astăzi. Nu spun asta ca să fiu drăguț. Sunt serios! Luați autoritatea pe care v-o acordă El și rugați-vă pentru fiecare criză din viața voastră, în numele lui Isus.

Jessilyn Justice @jessilynjustice is the director of online news for Charisma.

AMAZING CHRISTMAS DEALS: (1) Buy A Set, Get A Set FREE on all Life in the Spirit Bundles. (2) Save 30%-60% on all Tote Bag plus Book Bundles. (3) Save 50% off Select Bibles plus receive a Free Gift. Visit the Charisma Store to view all our specials. U.S Residents always get FREE Shipping!

Help Charisma stay strong for years to come as we report on life in the Spirit. Become an integral part of Charisma’s work by joining Charisma Media Partners. Click here to keep us strong!

source: https://www.charismanews.com/culture/73913-david-jeremiah-it-s-time-to-prophesy-to-your-problems

traducere: george danciu

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.