Un răspuns critic pentru Lauren Daigle, despre homosexualitate

by JOHN BURTON

Dacă biserica tace când adevărul biblic este compromis pe scena publică, milioane de oameni sunt expuși riscului înșelăciunii.

Am lansat un mesaj inevitabil către Charisma, care trebuie citit în noua lumină a declarațiilor recente ale lui Lauren Daigle despre homosexualitate. Intitulat simplu,  “Worship Leaders Must Take a Stand Against Homosexuality,” “Liderii de închinare trebuie să se opună homosexualității“, aduc în lumină un alt interpret extrem de influent, Carrie Underwood, care conducea închinarea la un eveniment creștin.

Ulterior, aceste comentarii au ieșit la iveală:

Biserica noastră este gay-prietenoasă … Mai presus de toate, Dumnezeu a vrut ca noi să-i iubim pe ceilalți. Nu este vorba despre stabilirea unor reguli sau “toată lumea trebuie să fie ca mine”. Suntem cu toții diferiți. Asta ne face deosebiți. Trebuie să ne iubim unii pe alții și să ne acceptăm reciproc. Nu este de datoria mea să judec pe nimeni.

Ea a mai spus:

Ca persoană căsătorită, nu știu cum e să spun că nu pot să mă căsătoresc cu cineva pe care-l iubesc și vreau să mă căsătoresc. Nu-mi pot imagina cum trebuie să simt asta. Sigur, cred că ar trebui cu toții să avem dreptul de a iubi și în mod public oamenii pe care vrem să îi iubim.

La fel, Lauren Daigle la “The Domenick Nati Show” când a fost întrebată “homosexualitatea, simți că este un păcat?“, ea a spus:

În mod onest nu pot răspunde. Într-un fel, sunt prea mulți oameni pe care îi iubesc că sunt homosexuali. Nu știu. De fapt, am avut o conversație cu cineva aseară despre asta. Nu pot să spun într-un fel sau într-altul. Nu sunt Dumnezeu. Deci, atunci când oamenii pun întrebări de genul ăsta … that’s what my go-to is. Eu spun doar: “Citiți Biblia și descoperiți pentru voi înșivă. Și când aflați, anunțați-mă și pe mine, ca să știu și eu.”

O recomandare pe linie profetică

Tocmai m-am întors dintr-o excursie de la Albany, New York. În timp ce am fost acolo, am împărtășit o simplă prevedere profetică, dar puternică, care se aplică cu siguranță acestei situații.

  1. Îmbrățișează sfințenia radicală.
    2.Implică-te în mijlocirea fierbinte.
      3. Influiențează cultura cu adevărul.

Întrucât suntem adânc dedicați unei vieți de rugăciune supranaturală și umblăm într-o mare sfințenie,  putem avea o influență asupra culturii.

Mandatul de credincios este să înfruntăm compromisul și imoralitatea în cultură, prin trădarea adevărului fără scuze. E timpul să strigăm adevărul de pe acoperișuri! Cu toate acestea, astăzi, când încălcări clare sunt comise asupra adevărului, în special de către liderii creștini, colegii creștini cer adesea tăcerea, deoarece pasivitatea-i depășește. Ei se înfurie când se propovăduiesc mesaje care se referă la păcat. Atunci ei se manifestă cu indignare  când abaterile (greșelile, erorile) sunt expuse, chiar și atunci când asta  se face cu mare grijă și iubire profundă.

Nu-i mai putem lăsa pe cei care se opun proclamării adevărului și confruntării abaterilor, să înece glasurile profetice a vorbi îndemnate de Dumnezeu pentru a cerceta națiunea noastră cu sabia ascuțită a Cuvântului.

Fiți sfinți. Rugați-vă neîncetat. Înfruntați cultura. Faceți totul în dragoste.

Ce ar trebui să-i răspundem lui Lauren Daigle la comentariile despre homosexualitate?

Rugați-vă pentru Daigle.

Deși este șocant faptul că Daigle nu este edificată pe adevărul inconfundabil, istoric și ortodox că ​​homosexualitatea este un păcat, este încurajator faptul că recunoaște că poate a învăța. A spus cu umilință că dorește să învețe. De fapt, am o mare speranță pentru Daigle, cred că aceasta ar putea fi o experiență de învățătură pentru ea. Dacă ea stă sub o conducere potrivită, participă într-o biserică locală sănătoasă și permite Cuvântului lui Dumnezeu să-i satureze viața, cu siguranță își va corecta parcursul și va merge înspre locul pe care Dumnezeu îl are pentru ea.

Marea speranță este că ea va deveni o femeie a rugăciunii fervente, trăind o viață supranaturală cu Dumnezeu și-și va modela viață cu pasiune și puritate pentru Isus. A fi un lider creștin nu necesită altceva decât o viață de mijlocire și devotament radical față de Cuvântul lui Dumnezeu.

Protejați-i pe cei aflați sub influența ei.

Am citit mesajele de pe Facebook de la câțiva oameni care lovesc în cei care au sunat alarma despre această situație. Argumentul lor este același vechi, descurajant: “Noi nu suntem judecătorii ei”.

Sunt cei care folosesc acele versete din Biblie (incorect) argumentând că trebuie să rămânem liniștiți atunci când greșeala-păcatul este promovat? Efeseni 5: 11-14 spune:

Și nu luaţi deloc parte la lucrările neroditoare ale întunericului, ba încă mai degrabă osândiţi-le. Căci e ruşine numai să spunem ce fac ei în ascuns. Dar toate aceste lucruri, când sunt osândite de lumină, sunt date la iveală; pentru că ceea ce scoate totul la iveală este lumina. De aceea zice: “Deşteaptă-te tu care dormi, scoală-te din morţi, şi Hristos te va lumina.”

Dacă pastorul tău ar fi făcut aceleași comentarii ca și Daigle, ai fi tăcut? L-ai ignora și ți-ai continua viața ca de obicei? Ai susține că “noi toți suntem păcătoși” și că poziția pastorului este o problemă non-problemă? Sper că nu. Pastorul tău are capacitatea de a influența zeci sau sute, posibil mii. Daigle, în calitate de slujitor al Evangheliei pe o platformă națională și globală, influențează multe milioane de oameni. Persoanele aflate sub influența ei sunt expuse acum la un risc extrem. Îi pasă cuiva?

Trebuie să-i trezim pe cei care dorm. Nu avem de ales, decât a abandona întunericul!

Faptul că Daigle este tânără și poate învăța cum să răspundă cerințelor faimei ei, nu elimină responsabilitatea bisericii pentru a-i proteja pe cei care ar putea fi răniți de ideologiile ei. Dacă copilul meu de 5 ani, ar face ceva pentru a pune în pericol alte persoane, nu-l ignor și nu las ca oamenii să fie răniți sau uciși doar pentru că copilul meu nu știe a face ceva mai bine. A avertiza persoanele expuse riscului, asta nu înseamnă că nu-l iubesc sau nu înțeleg nivelul de maturitate al copilului meu. Acestea sunt două aspecte distincte.

Înțelegeți, cât de ușor va fi acum ca oamenii să îmbrățișeze homosexualitatea din cauza comentariilor lui Daigle? Mulți alții probabil că și-au schimbat deja poziția în a afirma că homosexualitatea este acceptabilă pentru creștini. Alții iau în prezent abordarea ocazională pe care a făcut-o Daigle, abandonând orice urgență pentru a promova neprihănirea.

Atunci când persoanele publice influente fac comentarii dăunătoare sau promovează teologii distructive, este responsabilitatea slujitorilor de profesie, responsabili, a pastorilor și a fiecărui creștin să aibă în vedere pe cei ce sunt expuși riscului. A face altfel ar fi o abdicare de la responsabilitățile noastre. Dragostea cere să nu stăm liniștiți, să nu tăcem!

source https://www.charismanews.com/opinion/74253-a-critical-response-to-lauren-daigle-about-homosexuality

traducere: george danciu

*

John Burton has been developing and leading ministries for over 25 years and is a sought out teacher, prophetic messenger and revivalist. John has authored ten books, is a regular contributor to Charisma Magazine, has appeared on Christian television and radio and directed one of the primary internships at the International House of Prayer (IHOP) in Kansas City. A large and growing library of audio and video teachings, articles, books and other resources can be found on his website at www.burton.tv. John, his wife Amy and their five children live in Branson, Missouri.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.