Urmașii “Mesajul orei” lui Branham, ei zic că au “taine” – Dar n-au … NIMIC !

12 culori ale dragostei

sursa

Nu sunt un fan în mod special al lui Iosif Țon.  Îmi plac anumite subiecte pe care le predică, dar am găsit alaltăieri niște notițe mai vechi de-ale mele, despre ce Branham nu a predicat și nu învățat niciodată, ci doar a amintit pe ici pe colo în anii ’50.

Despre IUBIRE e unul dintre subiectele pe care nu le-a abordat. 

Și am asociat notițele mele vechi cu predica lui Țon video de mai jos ce am ascultat-o recent a doua oară.

Am vrut sa public mai demult si un articol cu ce nu a predicat Branham niciodată din Biblie, dar despre care Dumnezeu le pune PE PRIMUL LOC în CUVÂNTUL SĂU. Sunt foarte foarte multe.

Nu imi venea să cred că Branham nu a predicat despre iubire, despre milă, despre dreptate, despre bunătate, despre a ajuta oamenii, despre a contribui la societate, despre a crea strategii cu înțelepciunea și călăuzirea lui Dumnezeu pentru evanghelizări, ajutoare, deschiderea de câmpuri și misiuni noi evanghelistice. NIMIC!

Mesajul lui Branham este un mesaj total parazitar si toxic care incurajeaza doar ascultatul de benzi, mersul la adunare, plata zeciuielii, criticarea altor crestini, urmarirea stirilor cu caracter apocaliptic, dezbaterea scenariilor politico-religioase, promovarea fricii prin persecutie religioasa, dar NIMIC, NIMIC concret despre resposabilitatile practice ale liderilor si a unei comunitatii crestine fata de Dumnezeu, fata de membrii ei, fata de saraci, bolnavi, needucati, orfani si fata de societate in general.

Si cei ce urmeaza mesajul NU LE PREDICĂ NICIODATĂ, sau le folosesc foarte rar.

Am vazut ca si subiectul iubirea a fost manipulat deseori.

Asa era si la Cluj, si in alte parti cand se vorbea despre iubire si respect, predicatorii respectivi se refereau ca NOI, CEI DE PE BANCI sa ii iubim si respectam pe ei, nicidecum reciproc.

Aceeasi ipocrizie pe care Branham a afisat-o in predica “RESPECT” in care nu vorbeste despre respectul liderilor pentru popor si nici al poporului fata de lideri, sau fata de alti oameni din lume, din societate, familie, munca, etc CI DOAR RESPECTUL FARA DE PROFET dand exemple din VT in care multi au fost ucisi daca nu au respectat profetii. (total pe langa Scripturi aplicarea exemplelor)

Si ei nu reuseau, nu ne dadeau niciodata exemple de iubire si respect fata de altii din viata si faptele lor de zi cu zi, de ani dupa ani.

Branham a avut o singura predica scurta prin anii 1950 numita “A 11 poruncă – când dragostea iese la suprafață” si a vorbit pe scurt despre dragoste si acolo a spus mai mult de experientele lui de “dragoste” cand a “iubit” taurul si acesta s-a calmat si albinele acelea deranjate cand el cosea iarba, s-au potolit.

Predica lui nu depaseste 20-25 de pagini. E foarte scurta deci.

In rest, in cei aproape 30 de ani de slujba, Branham nu a invatat, si nu a predicat nicidata in mod special, despre cel mai mare si important subiect al Bibliei. 1 Cor 13. Iubirea.

Stiu, e șocant, da?

Niciodata nu a predicat sau invatat despre faptul ca Dumnezeu este Dragoste. Despre faptul ca Iubirea a fost motivatia lui Dumnezeu pentru a ne salva, pentru a ne impaca cu El…

Mai amintea o data la 3-4 ani, si normal doar era predicator.

Dar eu ma refer la acest subiect, iubirea, ca o lectie de scoala duminicala, ca o predica consistenta care sa ajute la maturizarea adunarii si dezvoltarea cresterea puterii de a iubi, de a experimenta iubirea lui Dumnezeu la un mod profund, transformator, eliberator.

Ma gandesc la Serii de 2-3 parti, asa cum a predicat tot timpul lucruri din istoria religioasa, care doar informeaza oamenii, dar nu ajuta pe nimeni cu nimic, niciodata.

In schimb a urlat toata viata lui si a tipat cu ura zeci de ani fara sens, ca altii nu sunt buni, ca femeile poarta pantaloni, ca barbatul sa isi lase femeia daca aceasta se tunde, si alte prostii.

A predicat mii de ore despre tablouri si simboluri din VT, negative si le aplica celor care nu acceptau toate ideile lui. Traia sub influenta VT si isi gasea justificare pentru abuzurile lui in imagini din VT cand era totul “ochi pentru ochi” si “dinte pentru dinte.”

Altfel spus, Branham inca arunca zi de zi cu pietre in femei prinse in adulter si in oameni care calca vreo porunca.

Dar, hai sa vedem ce zice Cuvantul in contexul asta?

Eu cred ca daca este adevarat ca “Dumnezeu este dragoste” cum ne spune Cuvantul, nimeni nu Il poate cunoaste pe Dumnezeu printr-o alta cale decat cea a Lui. Nu exista nici o alta cale. Adevar si iubire.

Branham ne-a dat calea “tainelor” descoperite, care erau de fapt plagiaturi si inventii. O cale falsa. O cale amagitoare. O cale pustie. O cale a exclusivismului egoist, a urii. O cale a depresiei. O cale a goliciunii. O cale a cautarii iluzorii dupa “fantastic” si “supranatural”, minuni, vindecarii etc.

Totusi, Biblia merge atat de departe incat numeste ca FIIND NIMIC toate semnele si minunile, cunoasterea tuturor tainelor, daruirea averilor, sacrificiul personal pentru o cauza, fara a fi insotite de iubirea divina. 

Ceea ce urmasii mesajului au, asa zise taine, este in realitate NIMIC si din acest punct de vedere. Asa ca daca apost Pavel spune adevarul in 1 Cor 13, atunci cei care urmeaza pe Branham, Frank etc, sunt cei mai nenorociti si amarati oameni de pe pamant.

Ganditi-va. Biblia numeste ca cei care fac toate acestea lucruri ADEVARATE SI BUNE, SUNT NISTE NIMENI SI NU AU NIMIC DE FAPT, daca nu au iubirea  lui Dumnezeu in viata lor.

Dar am o intrebare de aur: atunci unde se situeaza cei care nici macar astea mentionate nu le fac?

E interesant asta da?

Adica avand lucurile reale poruncite de Dumnezeu, dar fara iubire, Dumnezeu le respinge, ce sa mai spunem de cei care nici macar acele lucruri nu le invata, nu le predica si nu le fac?

Branham i-a amagit cu “tainele” lui (dovedite falsuri si plagiaturi) si cu niste vindecari.

Vrei sa afli despre cele 12 culori ale iubirii? Asculta mesajul lui Iosif Ton.

Desi Iosif Ton nu este foarte dinamic, cum mie imi place, si are cateva idei neterminate, eu cred ca invatatura asta simpla si adanca, este factorul adevarat care salveaza si vindeca cu adevarat oamenii, relatiile, familiile, prieteniile, casniciile, adunarile.

De aceste lucruri reale, Branham si urmasii lui ne-au tinut departe, servindu-ne iluzii de “mireasa”, dar fara sa construiasca in noi nimic din realitatea Imparatiei dragostei Fiului Sau.

Asta nu numai ca Biblia o spune, dar si psihologic vorbind, aducand esenta binelui la suprafata, oamenii pot dori acel bine, pot fi atrasi la El, deoarece isi vor dori sa aleaga o cale unde este atata iubire si bunatate, incat ii poate salva din pacatul, minciuna, boala si calea ratacita in care umbla.

Asta este esenta Evangheliei, a rascumpararii, a mantuirii.

Luati din nou Cartea si recititi de la Matei pana la Apocalipsa, luati-va notite si trageti la final concluzia asupra materialului parcurs.

Care este esenta a ceea ce ati citit in Cuvant? Nu e Cristos? Nu e iubirea? Ba da!

Care este mesajul adevarat a ceea ce ati citit? Nu e Cristos? Nu e evanghelia? Ba da!

Cat de important este sa ramaneti la esenta a ceea ce ati citit? Cel mai important.

Care este finalul celor care urmeaza in mod constient minciunile si profetii mincinosi? Iazul de foc, despartirea eterna de la Fata lui Dumnezeu, non-existenta eterna.

Care sunt criteriile biblice prin care Dumnezeu accepta pe unii sau respinge pe altii? Credinta in Cristos este singura cale de primire.

Daca sunteti loiali Cuvantului, veti ramane socati sa vedeti cat de departe sunteti de adevar stand in idei sectante.

Nu stiu pentru voi, fratilor, dar eu cred ca aceste idei supreme ale Cuvantului, trebuiesc din nou studiate, traite si experimentate de noi, de mine insumi, si apoi, voi lideri care predicati, in special, chiar sa le scoateti din nou la lumina si propovaduite, altfel nu veti ajunge nicaieri.

Oamenii au nevoie de iubirea lui Dumnezeu mai mult ca niciodata. Oamenii sunt flamanzi dupa experimentarea dragostei divine. Exista atat de multa la El incat ajunge pentru toti.

Nimeni, nici un cult si nici o secta de la mesaj nu detine monopolul asupra acesteia.

Nimeni nu tine exclusivitatea pe aceasta. Este dragostea lui Dumnezeu pentru fiecare fiinta.

Ascultati-ma putin: Pana nu o veti experimenta, pana nu o veti darui NU VETI AJUNGE IN IMPARARTIA LUI DUMNEZEU! NU VETI AJUNGE SA VEDETI PE DOMNUL IUBIRII NICIODATA! VETI AJUNGE IN “IADUL” PROPRIEI VOASTRE URI SI DISPRET FATA DE OAMENII.

Am vazut cum va purtati unii cu altii, am vazut cum va purtati cu alti oameni, am vazut cum va purtati cu crestinii din alte comunitati, am vazut cum va purtati oamenii care sufera, care cad, care au probleme, care duc lupte grele ale vietii, samd.

Am vazut cata ura, barfa si rautate v-a calauzit de-a lungul anilor pe majoritatea dintre voi. Am vazut liderii cum se urasc de moarte, cum se distrug din vorba

Nu stiti sa daruiti iubire, bunatate, atentie, nu stiti sa comunicati cu iubire, nu stiti nimic din arta divina a iubirii. Stiti de ce? Pentru ca mesajul lui Branham nu contine asa ceva. Nu aveti de unde sa stiti.

Emotiile voastre pozitive despre ceva anume NU INSEAMNA IUBIRE! Si stiti de ce?

Pentru ca daca cineva va supara, sau e diferit de voi PE LOC VA SCHIMBATI FATA. PE LOC DEVENITI URATI. PE LOC DISPRETUITI. PE LOC II RESPINGETI. Aceasta e dovada ca voi nu ati cunoscut iubirea lui Dumnezeu. Ati confundat emotiile pozitive cu iubirea Lui.

Oameni buni. Iubirea va face frumosi! Iubirea va face buni! Iubirea va face privirea fericita! Iubirea va transforma. Iubirea va salveaza. Iubirea aduce pace. Aduce progres si propasire.

Iubirea va duce acolo unde emotiile si “tainele” nu va vor putea duce NICIODATA: la Dumnezeu.

Nu sunteti deloc ce pretindeti ca sunteti. Asta va face falsi deoarece a fi ce nu esti, denota falsitate.

La fel ca Branham. Vroia sa fie tot altul, tot alt profet, ba Ilie, ba Avraam, ba Isus, ba Pavel, in loc sa FIE IUBIREA EXPRIMATA A LUI DUMNEZEU.

Eu inteleg maturitatea spirituala si umana asa cum Petru si Pavel o spun: DRAGOSTEA DE FRATI SI IUBIREA DE OAMENI! 

(nu spune nimic despre explicatii unitariene, trinitariene, sau ale Epocilor si Pecetilor, si Samanta sarpelui…)

Asa ca daca Branham nu a predicat adevarul si nici iubirea…ce a predicat el? Ideile lui proprii despre viata, credinta, religie, amestecate cu frustrarile si ambitiile lui personale, deviante, nevrotice, rautacioase si asa ne-a influentat in ele.

Fara adevar si iubire nu aveti unde sa ajungeti, nu avem unde sa ajungem. Wurmbrand spune ca Iubirea a fost atat de puternica incat L-a adus pe Domnul jos pe Pamant intr-o lume care parea atat de rea incat merita sa fie distrusa si lepadata….DAR…ceva s-a intamplat in inima lui Dumnezeu. Vorbind spiritual, El nu s-a putut impotrivii acelei iubiri si aceasta a pregatit salvarea rasei umane. A ta, si a mea.

Ma simt bine, extremd e bine cand imi dau seama ce a fost acolo.

Ca sa intelegem asta, exista o singura posibilitate…sa cautam sa o experimentam in mod personal.

Articol cu acelasi subiect inclus: http://mesajul.blogspot.ro/2015/11/invata-ne-frate-branham.html


Sursa: https://mesajul.blogspot.com/2015/12/12-culori-ale-dragostei.html

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.