Poate fi un creștin demonizat?

De fapt ce este demonizarea? Este un fel de “virusare”. Aceasta înseamnă o pătrundere demonică în fiinţa omului, a duhurilor rele, de diverse feluri, atunci când păcătuim.

Deşi demonizarea este indiscutabil un fenomen negativ, cu siguranţă foarte mulţi nu înţeleg corect, sau mai bine zis înţeleg exagerat, ce este aceasta. Cred că în mintea celor mai mulţi, ideea de demonizare se leagă doar de ideea de spital de nebuni şi de personaje ciudate şi sălbatice precum îndrăciţii din Gadara din Biblie. Acestea sunt însă doar exemple extreme ale demonizării.

Gândiţi-vă numai la faptul că la îndrăciţii din Gadara avem de-aface cu o legiune, ceea ce însemnă aproximativ 5000 de duhuri!

La fel cum în cazul unor boli fizice putem vedea lunga cale între apariţia unui mic neg şi aceea a unei uriaşe tumori canceroase, la fel zic, are loc şi gradualizarea demonizării; de la un duh de frică de insecte, spre exemplu, până la o legiune de duhuri, există multe grade progresive de contaminare.

Mai mult chiar, aş putea spune că demonizarea este atât de comună şi de răspândită încât poate trece de la a fi neobservată până la dimpotrivă, chiar aplaudată, inconştient, ca în spectacole de hipnoză sau iluzionism.

Continue reading AlfaOmegaTV


Note
Foto 1 – coperta cărții VINDECARE prin ELIBERARE de Peter Horrobin, Editura Elpis Oradea https://www.ellelromania.ro/edituraelpis/page/3/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.