Cerşetorul, care mi-a schimbat viaţa

Very thick fog

Autor: Stephani Mihaly

Niciodată nu am primit de la părinţii mei o educaţie creştină, nici măcar religioasă. Ei erau, și din păcate sunt și astăzi, alcoolici. Acum cred și știu, că trebuie să-i   iubesc pe ei, pentru că am cunoscut dragostea lui Dumnezeu. Dar cum l-am cunoscut pe Dumnezeu? În rândurile de mai jos chiar asta aș dori să vi-l povestesc.

În 1994 am rămas trei frați. Sora noastră a decedat. În după-masa aceea ca un val de durere, și disperare s-a năpustit prin strada noastră: “Melinda nu mai este! Melinda nu mai este! Aoleo!”  Da, la 23 de ani a dat naștere fiicei și și-a pierdut viața.

Atunci o groază  a năvalit pe deasupra mea. Aceasta a devenit și mai dur, când în fața ochilor mei a fost scos un vecin tânăr din cârciumă… neînsuflețit și acoperit cu un cearceaf alb. Nu mai puteam să stau singur noaptea, credeam că am să mor și eu. Mi s-a făcut frică de moarte… Nu mai aveam linişte. După câteva săptămâni de chinuri sufleteşti am început sa umblu în biserica reformată, ca să mă pot liniști. Gaşca de care aparțineam, râdea de mine, mă batjocoreau că am devenit dintr-odată așa “evlavios”. Nu mă interesa, eu aveam nevoie de liniștire sufletească,  pe care o căutam în biserică. După câteva luni, mi-a trecut frica, și îngrozirea în care eram atunci. Am început să mă regăsesc între băieții cartierului, și continuam viața,  la 16 ani, în destrabălări, probleme cu poliția, și bătăi.

Această viață am dus până în 1997. Într-o zi de februarie am stat cu familia în bucătăria casei părintești (acum nu mai stau acolo), de unde se putea vedea aproape toată curtea. Tata a observat că intră un cerșetor bătrân, și începe să umble cu undițele rezemate într-un colț al curții. (Tata, si fratele mai mare erau mari pescari…). Tata, cum era puțin băut, imediat s-a enervat, și l-a scos pe sărmanul bătrân pe stradă, lovindu-l cu pumnii, și cu picioarele. Eu văzând ce se întâmpla, supărat, tot pe cersetor, am început să mă îmbrac…”mă duc să-l aranjez!

Am ieșit pe stradă. Era ceață și frig. Bătrânul dispăruse, dar se apropiau doi băieți din gașca mea. I-am întrebat, dacă, nu cumva ați văzut un cerșetor bătrân? L-au văzut. Așadar am pornit toți trei în urma lui. Am vrut să-l bat. Era și timpul de o bătaie… Nu aveam parte de demult.

Atunci încă nu știam unde mă duc piciorele. Nu am sesizat, că toate aceste lucruri sunt folosite nu împotriva mea, ci pentru favoarea mea!

La colțul străzii următoare l-am ajuns. Acolo șchiopăta sărmanul om, iar eu făceam planul: “Dau eu primul.” Ajungând în spatele lui, i-am prins tare umărul stâng, și l-am întors cu fața spre mine. I-a căzut pălăria. Pumnul meu era gata să lovească în obrazul bărbos, dar nu a mai apucat… S-a oprit în aer. Privirea aceea n-am s-o uit în viata mea! Și nici strigătul. Era foarte speriat. “Nu mă bate! Nu mă bate!!“-țipa sărmanul om.

În clipa aceea, dintr-o dată, au ieșit la suprafață toate lucrurile ce le auzeam la biserică: Cruce, Isus, iad, rai, ultima judecată, răutatea inimii, păcat, nelegiure, har, etc. Într-o fracțiune de secundă m-am văzut în fața lui Dumnezeu țipând, ca acest biet de om: “Nu mă bate, nu mă bate!” Am crezut, că se va deschide trotuarul pe care stăteam, si o să cad direct în Iad.

Am fugit de acolo. Fugind m-am întors, si am văzut că băieții l-au doborât pe cerșetor, și-l loveau cu piciorele. Nu mă mai interesa… Evadam. Fugeam de păcatele mele. Am vrut să alerg la pastorul reformat, de la care am auzit acele predici. Trebuia să mă ajute cineva. În fața bisericii stătea un tânăr. Era liderul grupului de tineri din biserică. Ne mai salutam din când-în-când, ne cunoșteam din vedere. Aștepta pe cineva, să-l ducă la o oră de Biblie, dar acel cineva nu venise. Însă m-a dus Dumnezeu pe mine.

În seara aceea am scăpat de păcatele mele care ajutau la răstignirea Lui Hristos. Am găsit Calea, Dreptatea, si Viața.

Cu ani în urmă am devenit taximetrist. Cum umblam în oraș, tot căutam pe acest om. Aș fi dorit să-i povestesc ce s-a întâmplat cu mine atunci, în seara aceea. Dar nu l-am mai văzut. Poate că era un înger…

Sursa: https://www.resursecrestine.ro/marturii/71415/cersetorul-care-mi-a-schimbat-viata

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.