Calvin un geniu cu un caracter execrabil! Este important sa știi… Jean Calvin și neocalviniștii, un fenomen global ce nu poate fi ignorat!

Foto: Jean Calvin

by Paul Dan

Nota: Tineretul la nivel global dar si in Romania este din ce in ce mai mult in neocalvinism. Acest articol a fost facut cu rugaciune si cercetare. Fraţi si surori binevoitori m-au insoţit cu rugaciunile lor si le multumesc.

“Ci S’a desbrăcat pe sine însuş şi a luat un chip de rob, făcîndu-Se asemenea oamenilor. La înfăţişare a fost găsit ca un om, S’a smerit şi S’a făcut ascultător pînă la moarte, şi încă moarte de cruce” Filipeni 2:7,8

Jean Calvin nu a avut nimic din smerenia Domnului Isus; veți fi surprinși să aflați că a fost întru totul contrar a ceea ce înseamnă smerenia creștină. A fost cel mai mare legalist între reformați și nu a manifestat nici măcar o fărâmă de har pentru că nu cunostea harul. 

Câteva din “performantele” lui Calvin care te ajută să înțelegi importanța articolului 

Numea în mod obișnuit pe criticii săi porci, gunoaie, câini, idioți, animale impuțite și măgari obraznici (ultimul a fost rezervat pentru anabaptistului Menno Simons). Pierre Ameaux, un oficial al Genevei care l-a criticat pe Calvin la un banchet a fost forțat sa îngenunchieze prin oraș pentru a-și mărturisi păcatul care consta ca a îndrăznit să nu fie de acord cu Calvin.

Când o mare ciumă a cuprins Geneva, 14 femei au fost executate ca vrăjitoare pentru ca l-au convins pe Satan să trimită boala.

Eu si calvinistii

Sunt in relatii excelente cu unii calvinisti. Pentru vremurile de haos teologic si spiritual, unul dintre cei mai remarcabili slujitori al Evangheliei este calvinistul Peter Masters. El predica Cuvantul, nu pe Calvin. El l-a pus la punct pe neocalvinistul John MacArthur si asociatii lui. Iata linkul pentru predicile lui Masters in Romaneste:aici

Pe de alta parte, Calvin ca si reformator si caracter este cu totul alta poveste. Te provoc sa citesti cu atentie. Vei fi imbogatit asa cum am fost si eu.

Calvin a avut cel mai urat caracter din istoria Protestantismului! A fost bonlav de mandrie la cel mai inalt nivel, a urat cu pasiune, a mintit cu premeditare pe magistratii din Berna si Zurich, a fost razbunator, plin de cruzime, laș, manipulator si viclean. S-a folosit de toti din jurul lui, iar prietenii de o viata i-a abandonat pentru altii mai noi. Am putea spune ca personalitatea lui Calvin ar putea fi descrisa cu termeni similari sociopatiei si machiavelismului. Dovezile sunt in partea a doua a articolului.

Articolul in prima parte este in format restrans pentru cei foarte ocupati. Pe aceiasi pagina urmeaza articolul in intregimea lui cu detalii deosebit de interesante, inclusiv referinte bibliografice. Pentru cei ce vor sa faca un efort pentru cresterea lor spirituala, merita citirea versiunii complete a articolului.

Continuarea  ioan8.wordpress.com/2018/08/04/calvin-un-geniu-cu-un-caracter-execrabil

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.