Ziua Renatei!

Într-o zi am făcut o vizită unei femei la spital. Se numea Renate. În drum spre spital am observat o tânără care dorea să ia o ocazie. După ce-a urcat în mașină am aflat că e învățătoare și că o cheamă Renate. Discutând cu ea, am citat Ioan 3: 16 cu o ușoară modificare, și anume:

“Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu pe Renate încât a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.”

Am întrebat-o: “Poți spune aceste cuvinte? Crezi că Dumnezeu te iubește, într-adevăr, că Domnul Isus Hristos a murit pentru tine, că Dumnezeu vrea să-ți dea azi viața veșnică ca să nu fii pierdută?”

Cred că a acceptat mesajul meu și a fost de acord să ne rugăm împreună. Apoi a coborât iar eu mi-am continuat drumul.

La spital am vizitat-o pe cealaltă Renate. În salon mai era o femeie. Am întrebat-o dacă pot vorbi mai tare ca să poată auzi și ea ce am de spus Renatei. De fapt, puteam să nu întreb așa ceva fiindcă vocea mea oricum este foarte puternică. Dar femeia a fost de acord. Am discutat despre mântuire, despre cum poți deveni un copil al lui Dumnezeu, și despre multe altele. La încheiere m-am rugat pentru amândouă.

După câtva timp îmi scrie Renate în Canada că rugăciunea mea de atunci a mișcat-o și pe colega ei de salon. A fost prima dată când s-a rugat cineva pentru ea.

Seara, într-un cerc de studiu biblic, am povestit întâmplările din acea zi cu cele două Renate. După studiu, vine o femeie la mine și îmi spune că și peea o cheamă Renate. și este și ea un suflet care caută pacea. “Când am auzit cum i-ați explicat acelei învățătoare pe drum Ioan 3:16, am primit răspunsul la întrebarea cum pot deveni un copil al lui Dumnezeu?”

De aceea, am numit ziua aceea “Ziua Renatei”.

————————

Din cartea ÎNTÂLNIRILE NU SUNT LA ÎNTÂMPLARE de Ernest Klassen (creștin menonit din Canada, born 1917, care a misionat în Germania), traducerea Thomas Kasper

AICI in limba germana

Advertisements

One thought on “Ziua Renatei!

  1. Pingback: Ziua Renatei! — ARMONIA MAGAZINE – USA – Si ce ar folosi unui om sa castige toata lumea, daca si-ar pierde sufletul?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.