Vechi Simboluri Păgâne (și) în Marile Religii ale Lumii

Filiera islamică, operă a catolicismului de la Vatican

by  prof. Walter Veith

Mahomed Mustafa s-a născut în anul 570 dHr și a murit la 632 dHr. S-a căsătorit cu Khadija, pe când avea 25 de ani, iar ea avea 40 de ani. L-a angajat pe acest tânăr, Mohamed, cu care s-a și căsătorit. Vărul ei, Waraquah, era romano-catolic, iar ea venea dintr-o mănăstire catolică (călugriță romano-catolică). Era foarte bogată, locuise într-o mănăstire și avea afacerea în mâinile ei.

 Pelerinajul și mănăstirile –  un simbol al marilor religii păgâne 

Catolicismul făcea pelerinaje la Lourdes, la Fatima … acolo unde unei fetițe i s-a arătat fecioara Maria și “a spus” lucruri pe placul catolicismului. Islamul face pelerinaje la Mecca la locul unde a ajuns Mahomed.

Mahomed a mers la Mecca în 630 dHr, cu doi ani înainte de a muri și cu 4 ani înainte ca Omar s devin calif. Coranul a fost compilat în 650 dHr. Mahomed, care nu știa să scrie, a avut un scrib care să scrie ce a văzut și ce a auzit. Coranul se pare că e diferit de toate celelalte scrieri religioase pentru că a fost o carte dictată în mod direct. Se învață că ea nu a fost doar transmisă (învățătura, cartea) de un profet, ci este chiar cuvântul lui dumnezeu, și de aceea trebuie să rămână în limba arabă originală. Asta spune religia islamică.

Mai multe documentare susțin teoria că religia musulmană (islamul) ar fi fost creat de Catolicism (Vatican) pentru a fi folosită ca antiteză la romano-catolicism și pretext pentru războaie și conflicte între cele două civilizații. Asta pentru ca teza (catolicismul) și antiteza (islamul, comunismul etc.) să dea în cele din urmă sinteza (ecumenismul religios).

Teoria mai susține că ambele religii (catolicism/islamism) au în spate străvechea religie babiloniană, existând numeroase similitudini, atât la catolici, cât și la musulmani (dar și în comunism, ca de altfel în anumite steme de țări, pe a doua față a bancnotei de un dolar etc.), cu simboluri și zeități babiloniene care erau venerate în antichitate în numeroase culturi.

Simbolul islamului e semiluna și steaua, steaua în interiorul semilunii. De unde provine acest simbol, și cine este Allah?

(periodic, autorul acestei conferințe face referiri din Morală și Dogmă – textul care reglementează ritul scoțian vechi al francmasoneriei – https://www.morala-si-dogma și din Enciclopedia religiei)

Enciclopedia religiei mai menționează că Allah e un nume preislamic, care corespunde cu Bel al babilonienilor. Fascinant! Deci e vorba de o religie păgână, antică, iar Bel sau Baal e zeitatea…

În orală și dogmă la pagina 451, citim: “Cuvântul arab AL-DE-BARAN, înseamnă stea de frunte sau conducătoare.”. Nu putea fi numită astfel decât dacă ea preceda sau conducea pe celelalte. Anul începe cu soarele în Taur: există o mulțime de sculpturi antice, și din Asiria și din Egipt, în care taurul are coarnele în formă de lunetă sau semilună, având între ele discul solar. Sunt aluzii directe la sărbătoarea importantă a primei luni noi din an.

Peste tot există o celebrare anuală a primei luni noi, anul începând cu Sol – soarele și luna, luna în Taurus. Simbolul Taurului este acesta. Semiluna și discul, împreună, reprezintă întotdeauna unirea soarelui și a lunii. Asta simbolizează practic zeitatea feminin-masculină! – aspectele masculin-feminine!

Ei bine, dup cum am văzut, i se aducea închinare-adorare vacii cerești, Mehet-weret. Pictura reprezintă: ochiul atoatevăzător al lui Osiris, coarnele taurului, discul roșu între ele reprezenta, de asemenea, cufundarea zeului soare în pântecul mamei, pentru a fi născut Isis. Deci coarnele sunt o reprezentare a lunii, a semilunii…

În religiile de mai târziu, începând chiar de la Babilon, există semiluna, conținând discul solar… Observați că acesa e Baal-Hadad, nașterea soarelui.

Mai târziu, în Mesopotamia, găsim același simbol- semiluna cu stea înăuntru, reprezentând nașterea soarelui. Isis și Osiris, aspectele masculin-feminine. Aceasta e închinare la Baal, e închinare la Lucifer (Satana) în forma masculin-feminină.

Și în cazul papalității e exact la fel, fiindcă papa e astăzi reprezentantul religiei babiloniene. Deci, când rostește mésa  [liturghie, la catolici și luterani], are o azimă mai mare în formă de disc ridicată în fața mulțimii… rotunjimea ei e un simbol al lui Baal. După mésa e așezat în monstranță care conține semiluna. Așa că nașterea soarelui e simbolizată în acest fel. [monstránță, cf. dex român: casetă de cristal încadrată într-o somptuoasă montură de argint sau chiar de aur bătut cu pietre prețioase, în care se păstrează hostia în bisericile catolice.] Deci  catolicismul folosește simbolul semilunii, cu soarele  înăuntru!

Iată o biserică romano-catolică din Germania- pe ea se află un ceas, luna și steaua. Această stea are 8 colțuri, pe măsură ce limbile de la ceas se mișcă (pe cadranul circular) și se suprapun, are loc nașterea zeului soare- Baal-Hadad, Baal-Hadad, Baal-Hadad – la fiecare oră a zilei. Deci simbolul catolicismului e luna și steaua – ascuns binențeles în multe alte simboluri (cum se va vedea în continuare): vitralii în ferestre cu semn islamic,  de exemplu în biserica romano-catolică din New Orleans (min.11:53). Această religie a existat înaintea islamului, inițiații acestei religii, așa cum am văzut în Morală și Dogmă.

Catolicii-catolicismul erau cei din cercul interior (min.12:20), ca Origen de exemplu, și episcopul din Alexandria. Aceștia erau “inițiații” care păstrau religia antică. Erau numiți „creștini”, însă, binențeles, că nu erau creștini, asta o declarau doar pentru goimi & catehumeni (catehumenii, aspiranții catolicismului, care, după cum constatăm, au la bază simboluri și crezuri păgâne, în fond un amalgam în care au și Biblia, e drept, ca pondere însemnată, dar folosită și interpretată denaturat de ei înșiși și stăpânul lor, Lucifer– nota editării). Ei au încercat [papa și acoliții sus-puși] să stârpească creștinismul adevărat așa cum au încercat a eradica Cuvântul lui Dumnezeu, modificându-l.

Islamul apare pe scenă mult după aceea, deși adevărații păstrători se găseau în „creștinătate” înainte de a fi în islam și anume în două locuri, în Alexandria în Roma. Alexandria a fost în cele din urmă cucerită de creștinism. Iar bastionul ei, marea bibliotecă, a fost distrus, Roma rămânând  ultimul loc al învățăturii oculte. Dar Roma e locul vechii cunoștințe oculte, înainte ca islamul să fi apărut pe scenă; așa s-a întîmplat. Acest ocultism antic avea un dușman puternic. Cine era acest dușman? Creștinismul!

Creștinismul se dezvoltă în locul unde ucenicii l-au propovăduit și trăit. Creștinismul creștea în inima Orientului Mijlociu: Asia Mică, până în India, nordul Africii… Pe acolo a biruit doctrina creștină.

 Maria e văzută mai importantă decât Isus, Fiul lui Dumnezeu

În Catolicism descoperim semiluna și soarele,  o descoperim pe Maria înlocuindu-l pe Isus Hristos,  afișând-o peste tot ca  mediatoare a harului! Deși creștinii știu că Isus e  Singurul Mijlocitor și Avocat, dar ei își permit să insinueze  asta!  În bisericile romano-catolice, sculpturile și icoanele prezintă cum Isus îi pune pe cap Mariei cununa de spini, Maria are mîinile găurite…    Maria apare mai peste tot cum iese pe ușa unei peșteri, așa cum ieșeau zeitățile antice… iar El e el mai adesea  prezentat ca și copil, în brațele ei!

Ignatius de Loyola, fondatorul ordinului iezuit, a primt și el informațiile tot într-o peșteră. Și e interesant că Mahomed a primit toate informațiile sale într-o peșteră! Acesta e păgânism, n-are nimic de-a face cu creștinismul- conchide Walter Veith.

(AICI,  inregistrare despre IEZUIȚII, adevărații stăpâni ai lumii)

Înregistrarea VIDEO  expusă în conferință, mai extinsă:

_________________________________________________

Cititi si   Cum-a-creat-vaticanul-islamul-si-cine-se-afla-de-fapt-in-spatele-actiunii/

———————————————————————————–

Note

 Fotografiile sunt luate  de pe internet –

Biserica Romano-catolică Albă Iulia: Mai sus, in turn, zarim alte statuete si turnul cu ceas pe mai multe nivele. Biserica a fost restaurata in 2009, la implinirea a o mie de ani de la prima episcopie romano-catolice din Transilvania. In anul 1009, Biserica Sf. Mihail a fost ridicata de catre Sf. Stefa, primul rege al Ungariei, inlocul unei bazilici distrusa la navalirea tatarilor. Mai tarziu, a fost modificata de Iancu de Hunedoara. Chiar daca arhitectura a fost catalogata ca fiind stil romantic tarziu, are elemente din trei stiluri diferite: gotic, renascentist, baroc. (sursa)

Catedrala sf. Iosif Romano-Catolică de Bucureşti: În anii 1872 şi 1873 episcopul Ignazio Paoli a cumpărat două terenuri în mahalaua Stejarului, (între gară şi palatul regal), cu suprafaţa de 816 stânjeni la preţul de 5685 galbeni. Aceşti bani proveneau din vânzarea unor proprietăţi care aparţinuseră franciscanilor, trecute în patrimoniul Vicariatului Apostolic al Valahiei după retragerea călugărilor din Valahia (1869)

Cele mai spectaculoase sunt vitraliile din prezbiteriu. După modelul celor vechi, pictura centrală o reprezintă pe Sfânta Fecioară, aici surmontată de Porumbelul Sf. Duh și încoronată de doi îngeri. Contrastul puternic dintre rochia de aur și mantia tradițională, albastru cobalt, strălucitoare, evidențiază silueta elegantă a Mariei și gestul de magnificat al capului și al mâinilor delicate.

La dreapta ei, Sfântul Iosif, patronul principal al catedralei, ține în mână macheta bisericii, precum sfinții patroni medievali sau ctitorii bizantini și români, iar de cealaltă parte, întors către cei doi, într-o poziție totuși secundară, Isus își binecuvântează atât mama, cât și tatăl adoptiv care poartă ofranda.

Biserica Neagră (în germană Die Schwarze Kirche) este biserica parohială a comunității evanghelice luterane din Brașov, situată în centrul municipiului Brașov. Clădirea gotică a fost parțial avariată în incendiul din 1689, când zidurile ei s-au înegrit și a primit numele actual. Denumirea populară de după incendiu, „Biserica Neagră”, a fost acceptată oficial în secolul al XIX-lea.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.