Ce poți face dacă ai o depresie de zeci de ani?

Bogdan Graur, interviu Alfaomega.TV

Multă lume se confruntă cu depresia.

Ceea ce am observat de-a lungul consilierii, este că ea constituie una dintre cele mai frecvente probleme cu care au de-a face creștinii.

Astfel, am avut un caz in care o persoană în jurul vârstei de 40 și ceva de ani, a ajuns la consiliere. In stadiul în care se afla atunci lua medicamente anti-depresive, nu reușea să se odihnească noaptea cum trebuie și pastilele nu își mai făceau efectul. Această persoană nu mai era suficient de eficientă la servici. Îi era teamă să nu își pună viața în pericol, cât și a celor din jur, din cauza tipului de serviciu pe care îl avea.

A ajuns la noi la consiliere. Avea această luptă cu depresia de la vârsta de 20 de ani și  pe la 40 de ani ajunge la noi. In conluzie, de 20 de ani se lupta cu depresia si aceasta a escaladat. Când am inceput să vedem de unde se trag lucrurile ce au avut loc in viața lui, și de când se simte așa, am ajuns la zona copilăriei. Am încercat să vedem din ce familie provine si dacă sunt probleme generaționale.

El mi-a spus despre un caz pe care l-a experimentat in copilărie. In timp ce mergea cu sora si verisoara lui la o petrecere câmpenească, la țară, niște prieteni din anturajul lor au început să se lege de sora si verisoara lui. Dintr-o joacă in alta, lucrul acesta a dus la agresarea sexuală a celor două. El fiind un copilas aflat la vârsta de zece ani, a fost speriat, neștiind ce să înțeleagă și cum să își explice situația. Lucrurile au rămas sedimentate in ființa lui. Abia si-a amintit de cele două si de acest episod din viață, când am început noi consilierea. Toată această traumă a făcut ca după ani de zile (la vârsta de 20 de ani) să declanșeze această depresie și să îl însoțească mai departe în viață.

Ceea ce am făcut in decursul consilierii, a fost să îl aducem pe el in prezența lui Dumnezeu, in acest punct al iertării în care el să-i ierte pe acei băieți pentru comportamentul lor de-a dreptul păcătos si pentru tot ceea ce le-au făcut surorii și verisoarei lui. De asemenea, a fost nevoie să se ierte si pe sine însuși. Poate ar fi trebuit să spună unui adult sau să ia o oarecare formă de atitudine in acest lucru.

Dupa ce a parcurs aceasta consiliere impreuna cu noi in care l-am dezlegat de acele lucruri nedumnezeiesti cu privire la acei copii, viața lui a fost separată pe acest fundament al iertării. Am putut să ne rugăm ca orice duh de depresie să fie legat si să il părăsească. Orice duh să se departeze de la el, de la somnul si odihna din timpul nopții. Orice duh de miniciună, de confuzie si de diferite atacuri la nivelul minții care îi dădeau tot felul de gânduri si de idei legate de el insuși (că nu e in stare de nimic, că nu e un om valoros), să plece de la el. După ce l-am condus prin acest proces de eliberare, ne-am rugat ca Dumnezeu să vindece, in duhul si sufletul lui,  acel eveniment din copilărie.

Ca si rezultat a acestei consilieri, omul nu a mai avut nevoie de somnifere. Viața lui a fost complet restaurată si schimbată. Chiar si fizionomia i s-a schimbat. Daca la inceput era o persoana incruntata si parca puteai vedea tristetea pe el, nesugerand bucurie cand vorbeai cu dansul, dupa ce perioada de consiliere a luat sfarsit, parca era alta persoana. Puteai sa vezi ca lucrurile s-au schimbat si aceasta se vedea si in exterior. Fata lui radia diferit.

In acest caz, depresia persoanei a fost legata de un eveniment extrem de traumatizant din copilarie. Depresia de asemenea poate avea mici probleme, care cumulate in timp ajung sa creeze altele si omul sa nu mai stie din ce cauza sufera. Din aceasta cauza, in procesul restaurarii, consilierii si vindecarii omului, incercam sa le rezovam pe toate, rand pe rand, astfel incat omul sa experimenteze vindecare si restaurare.

Interviu: Bogdan Graur, consilier, http://InHimMinistry.com

Sursa: https://alfaomega.tv/viata-spirituala/probleme-emotionale/8193-ce-faci-daca-ai-depresie-avand-traume-din-trecut

____________________

Citiți și:

 Ellel Ministries Romania

————————————————————————-

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.