Acceptarea celorlalți – Cerință divină

by Peter Horrobin

Există o lege divină a naturii umane, care se aplică la toți oamenii:

Dacă îi accepți pe ceilalți, așa cum sunt, ei îți vor deveni tot mai acceptabili. Dacă îi respingi, ei îți vor deveni tot mai inacceptabili.

O persoană respinsă, este o persoană rănită. O persoană rănită se va comporta adesea irațional și crud față de cei care o resping și o rănesc.

Nu este niciodată ușor să accepți oamenii așa cum sunt. Din pricina modului în care au decurs relațiile cu anumite persoane în trecut, îndeosebi dacă acestea ne-au spus sau ne-au făcut lucruri neplăcute, acceptarea lor și renunțarea la a-i judeca constituie uneori o piedică majoră în viață.

A învăța să acceptăm persoana care ne-a rănit, dar să respingem păcatul implicat în comportamentul ei, constituie un pas important pentru a rămâne integri pe viitor..

Isus ne-a încurajat să nu-i judecăm, să nu-i criticăm și să nu-i condamnăm pe alții (Matei 7:1).  Continuă să acționezi în dragoste.

Deci, ce se întâmplă în tărâm demonic atunci când noi, în loc să-i acceptăm pe oameni, așa cum sunt, începem să-i criticăm și să-i judecăm?

În primul rând, din pricina atitudinii noastre păcătoase, ne deschidem să facem lucrarea dușmanului [diavolului] de a fi acuzatori, astfel că, în timp, vom deveni cunoscuți ca persoane cu un spirit critic. Această cooperare a noastră cu dușmanul, invită un demon să ne influiențeze pesonalitatea cu caracteristicile lui specifice și cu sarcina sa bine definită.

Prezența unui demon nu trebuie să devină niciodată o scuză pentru păcat. Cu toții avem o voință liberă cu care putem alege și, indiferent câtă presiune pune un demon asupra noastră, dacă vrem, putem găsi întotdeauna o cale de ieșire din ispitire. Cheia este dispoziția voinței noastre. Dar, fără o adevărată pocăință și fără eliberare, lupta va fi foarte grea.

În al doilea rând, acționând în felul acesta, noi devenim potențiali agenți ai lui Satan și începem să aruncăm cu săgeți din partea lui. Atunci când oamenii sunt răniți de remarcile noastre caustice și când rana nu este tratată în mod corect, noi, fără să ne dăm seama, putem deveni agenți ai transferului demonic și un duh rău poate câștiga acces la persoana pe care am criticat-o pe nedrept.

… Atitudinile critice nejustificate sunt o formă subtilă de manipulare și control: “Dacă faci ce vreau eu, nu vei mai fi rănit de comentariile mele critice.” Nimeni nu ar spune, în realitate, cuvintele acestea într-o relație, însă acesta este substratul mesajului manipulator. Un astfel de control este, de fapt, vrăjitorie (1 Samuel 15 23), fiind o răzvrătire împotriva planurilor și al scopurilor lui Dumnezeu pentru omenire și un atentat la prețiosul dar pe care El ni l-a dat fiecăruia dintre noi, voința liberă

În al reilea rând, duhul de critică și de judecată este ca și cea mai gravă formă de boală infecțioasă – foarte contagioasă. […]

———————-
[Peter Horrobin: Vindecare prin Eliberare, Editua Elpis Oradea, 2014]

1. Isus a chemat pe cei doisprezece ucenici ai Săi, le-a dat putere şi stăpânire peste toţi dracii şi să vindece bolile.

2. Apoi i-a trimis să propovăduiască Împărăţia lui Dumnezeu şi să tămăduiască pe cei bolnavi.

11. Noroadele au priceput lucrul acesta şi au mers după El. Isus le-a primit bine, le vorbea despre Împărăţia lui Dumnezeu şi vindeca pe cei ce aveau trebuinţă de vindecare. (Evanghelia după Luca 9: 1-2; 11)


 

 

3 thoughts on “Acceptarea celorlalți – Cerință divină

  1. Pingback: Acceptarea celorlalți – Cerință divină — ARMONIA MAGAZINE – USA – Si ce ar folosi unui om sa castige toata lumea, daca si-ar pierde sufletul?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.