Adrian Papahagi: „Progresismul” politic e de fapt un regresism înspre păgânism și barbarie

B a r z i l a i - e n - D a n

„Progresismul” politic e de fapt un regresism înspre păgânism și barbarie, care combate lupta prin luptă, nu prin iubire, și inegalitatea prin noi dezechilibre sau prin nivelare totalitară.

Nu există forță mai progresivă decât Biserica lui Hristos. Doar în Hristos depășim diviziunile sociale, sexuale, politice, naționale (fără a ne aboli totuși identitatea socială, sexuală, politică sau națională) și ne aflăm, liberi și demni, în adevărată comuniune.

În Hristos nu mai există parte femeiască și parte bărbătească, femeia și bărbatul sunt egali în demnitate. Acolo, nu în stâlcirea pronumelor, unificarea toaletelor publice sau retorica luptei de sex se află adevărata libertate, adevărata toleranță, adevăratul progres.

În Hristos nu mai există bogați și săraci, sclavi și împărați. Față de acest adevăr, rostit cu autoritatea transcendenței și sub spectrul morții atotvictorioase învinse de Hristos, agitațiile marxiste și revoluțiile resentimentare ale modernității atee, care au generat doar noi inegalități și forme de sclavie ne…

View original post 101 more words

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.