Tamar Samash – Ambasadoarea la București a Israelului

“Îi mulțumim Președintelui Donald Trump pentru decizia curajoasă și corectă de a recunoaște capitala Statului Israel la Ierusalim”

Ierusalimul este de 3000 de ani capitala poporului evreu, iar la momentul înființării Statului Israel, în urmă cu 70 de ani, guvernul l-a ales drept capitală, se arată într-un comunicat al Ambasadei Israelului în România, remis presei în zilele trecute.

 De fapt, de la exilarea evreilor de pe pământul strămoșesc în urmă cu 2000 de ani, Ierusalimul nu a mai fost capitala niciunui alt popor.

 
Această declarație are o importanță istorică deosebită deoarece recunoaște faptul că Ierusalimul este inima tradiției, istoriei și religiei iudaice.
 
Este un pas esențial pe drumul spre pace deoarece nu poate exista pace care să nu implice Ierusalimul drept capitală a Israelului. Israelul cheamă toate țările care doresc pacea să se alăture Statelor Unite în a recunoaște capitala la Ierusalim și a muta ambasada acolo.

În ceea ce privește status quo-ul locurilor sfinte, Israelul rămâne angajat să garanteze libertatea de cult pentru evrei, creștini și musulmani deopotrivă, în speranța că vecinii noștri din lumea arabă vor vedea Ierusalimul ca pe un simbol al păcii”, precizează evz.ro

sursa: infocrestin.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.