Jos cu dictatura lui Mark Dever! Catolicism cu față evanghelică!

Voi aţi fost cumpăraţi cu un preţ. Nu vă faceţi dar robi oamenilor! (1 Cor 7:23)

Lipsă de lumină și discernământ la sectanții Mark Dever și Johnathan Leeman, dar și un mare AVERTISMENT pentru secta Magna Gratia din România!

by Paul Dan

Am trăit sub opresiunea comunistă. Știu ce însemnă teroarea prezenței reprezentantului de la Departamentul Cultelor pentru noi credincioșii evanghelici. Domnul ne-a dăruit libertate. Nu ne vom face robii lui Mark Dever și a sectei 9 Marks, indiferent de manipulările subtile ale lui Dever și aliaților lor din România, secta Magna Gratia. 

Individul din poză se numește Mark Dever. E plin de mândrie, sub giaca lui de piele. Este stăpân pe sine ca un geambaș. Nu am nici un respect pentru el, s-a lepădat de Domnul Isus pentru pasiunea de muzică golanească satanică numită rap. Il citez pe Dever: “Uită-l pe Isus în asta; am un interes artistic”. Este inițiatorul sectei opresive numită 9Marks. Promovatorii acestei secte este organizatia Magna Gratia; și ei o altă sectă. In caz că nu ai citit un articol anterior care introduce cazul Dever, vezi aici.

In poza din stânga este Johnathan Leeman, mâna dreaptă a lui Dever. Asta este poza lui de pe Twitter. Acesta a scris cartea Disciplina Bisericii. Cartea lui Leeman este plină de aberații și erezii. Este folosită ca un instrument al opresiunii spirituale și psihologice de secta 9 Marks a lui Dever. Această carte pe care o voi discuta în rândurile care urmează, a tradus-o secta Magna Gratia din Romania. Johnathan Leeman este un eșec complet în teologie.

Intoarcerea la Catolicism. Erezia gigantică a lui Leeman 

In cartea Disciplina Bisericii, Leeman prezintă Evanghelia ca fiind împăcarea cu Dumnezeu dar și împăcarea cu biserica! Citez: “Dumnezeu de asemenea te împacă cu familia Lui, Biserica.”
A spune că Evanghelia înseamnă împăcarea cu Dumnezeu și cu biserica este o erezie pentru care Leeman nu poate fi iertat!!! Nu există nici un verset în privința aceasta. Este o deformare gravă a Evangheliei. Leeman are un limbaj Romano-Catolic, unde se vede definirea bisericii ca unealtă a opresiunii. Dar ăsta este și scopul lui, si a lui Dever! Ei folosesc bisericile care sunt loiale organizației 9 Marks să controleze pe membrii săi la nivel individual, asmuțind biserica asupra lor. Această tactică prin care mulțimea este folosită din umbră, împotriva diferiților membrii, este o mare perversiune.

Mark Dever este un Papă evanghelic
iar Johnathan Leeman este Inchizitorul şef

Mark Dever are autoritatea unui Papă la nivelul sectei 9 Marks dar desigur își foloseste puterea intr-un mod foarte subtil. Oamenii cheie din organizatia 9 Marks sunt cardinalii lui iar Johnathan Leeman este inchizitorul şef. El este obsedat cu excomunicarea. Inca din prefaţă, la pagina 13, Leeman explica cum un oarecare “Johnny” trebuie excomunicat pentru ca nu a mai venit la biserica de vreo doi ani. Cu o placere sadistica, Leeman spune cum excomunicarea il ajuta pe Johnny, ba chiar si pe prietenii lui necrestini, inclusiv colegii de lucru. Serios?!? Este cazul excomunicării cuiva care a ales liber să nu mai vină la biserica? Care-i baza Biblică? Niciuna! In realitate, când prietenii si colegii lui Johnny află decizia sectei 9 Marks, o să spună că intr-adevăr asemenea acte nebunești sunt caracteristice sectanților fanatici.

La Johnathan Leeman totul este cu susul in jos 

Inchizitorul Leeman vrea să il excomunice pe Johnny de care nu se mai știe de doi ani, dar vrea să o protejeze pe una “Jill” din biserica lor care s-a lepădat de credință. El si ceilalti din conducere au spus bisericii să o primească la ei in casă, să o trateze cu prietenie (p. 119-120). Asemenea gândire și acțiune irațională, când cel ce nu mai vine la biserică de vreo doi, ani este excomunicat, iar o apostată este tratată preferențial, ne arată  cât de gravă este situația in secta aceasta.

Johnathan Leeman are diplomă de masterat la teologie,
dar se exprimă ca un incompetent și ca un eretic 

Am văzut mai sus marea erezie a lui Leeman, Evanghelia pentru el însemnând impăcarea cu Dumnezeu si impăcarea cu biserica. Iată un alt exemplu de hermeneutică folclorică. Leeman ia exemplul curvarului din Corint (1 Cor 5:4-5) explicând că prin excomunicarea lui, acesta devenine membru al impărăției lui Satan (p. 31-32). Pavel spune cu totul altceva: si anume, că acel păcătos trebuie dat pe mâna Satanei pentru distrugerea cărnii, dar duhul lui va fi salvat. Așa cum știm din 2 Corinteni, păcătosul s-a pocăit si Pavel îi indeamnă pe Corinteni să îl primească înapoi. Dacă ne luăm dupa gândirea bizară a lui Leeman, individul din Corint pierde membralitatea în împărăția lui Dumnezeu si devine membru în impărăția Satanei, dar după pocăință trece din nou in imparatia lui Dumnezeu si pierde membralitatea in impărăția Diavolului. Asemenea plimbări, dintr-o impărăție in alta, nu are de-a face cu teologia Biblică, ci cu gândirea defectă, o teologie de la colțul străzii a ereticului Leeman.

Continue reading AICI

_________________________

La Sala Polivalentă din Cluj, un spectacol creștin cu Will Graham, nepotul legendarului BILLY GRAHAM (20-22 Oct. )

One thought on “Jos cu dictatura lui Mark Dever! Catolicism cu față evanghelică!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.