DEMASCAREA “PÂRÂŞULUI FRAȚILOR”

Mai multe biserici au fost distruse de pârâşul fraţilor şi de acţiunea sa de vânare a greşelilor, decât din cauza imoralităţii sau a folosirii greşite a fondurilor  bisericii. Atât de răspândită este această influenţă în societatea  noastră încât, printre mulţi, vânarea  greşelilor este înălţată la statutul de  “lucrare”! Totuşi, Domnul promite că în Casa Sa, în loc să ne acuzăm unul pe altul, ne vom ruga, şi în loc să ne vânăm greşelile ne vom iubi cu o dragoste care acoperă o mulţime de păcate.

SATAN VREA SĂ-ŢI BLOCHEZE CREŞTEREA SPIRITUALĂ

Acest capitol este scris cu scopul de a demasca activitatea pârâşului fraţilor printre creştinii născuţi din nou. Există oameni care cad în capcana ocultismului unde sunt implicate controlul minţii şi decepţia, dar noi nu ne vom preocupa de astfel de probleme în acest studiu. Mai degrabă scopul nostru este să vedem Trupul viu al lui Cristos eliberat de întăriturile vânării greşelilor şi să ne întoarcem inimile spre rugăciune.

Când apare o nouă cercetare a Domnului, Satan ori o ascunde, ori îşi trimite o armată de demoni vânători de greşeli împotriva bisericii. Scopul acestui asalt este să distragă atenţia credincioşilor de la desăvârşirea lui Cristosşi să-i îndrepte spre imperfecţiunile celor din jur.

Sarcina duhului de vânare a greşelilor este să atace relaţiile la toate nivelele. Atacă familii,bisericişi asociaţii interconfesionale, căutând să producă sciziuni ireparabile în cadrul unităţii. Deghizându-se în putere de discernământ, acest duh va influenţa părerile noastre despre ceilalţi, transformându-ne în oameni critici, gata să judecăm. În consecinţă, toţi trebuie să ne analizăm atitudinea faţă de cei din jur. Dacă gândurile noastre nu sunt de “credinţa ce lucrează prin dragoste“, trebuie să fim conştienţi că ne putem afla sub atac spiritual.

Demonul vânării greşelilor îi face pe oameni să petreacă zile şi chiar săptămâni dezgropând greşeli sau păcate de mult apuse din viaţa liderilor sau a bisericii. Oamenii ţinuţi în captivitatea acestui duh amăgitor devin “cruciaţi”, duşmani incorigibili ai foştilor lor confraţi. În majoritatea cazurilor, lucrurilepe care le consideră greşite sau lipsuri sunt tocmai zonele în care Dumnezeu doreşte să-i aducă pentrua mijloci, şi ceea ce ar putea fi o posibilitate de creştere spirituală şi împlinire a nevoilor, se transformă într-o ocazie de poticnireşi de retragere. Cu adevărat, critica lor este o perdea de ceaţă pentru o inimă nededicată rugăciunii şi o lipsă a dorinţei de slujire.

Faptul că cineva vrea să descopere imperfecţiunile păstorului sau ale bisericii nu este un semnde spiritualitate. Într-adevăr, putem găsi greşeli în biserică încă înainte de a deveni creştini. Dar ceea ce facem cu ceea ce vedem este măsura maturităţii noastre în Cristos. Amintiţi-vă, când Isus a văzut starea omenirii, El S-a dezbrăcat de Sine Însuşişi a luat chip de rob… S-a făcut ascultător până la moarte şi încă moarte de cruce (Filipeni 2:7-8). El şi-a dat viaţa pentru a lua păcatul, nu doar a judecat. […]

Continue reading AICI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.