William Branham, Frank Ewald – CE CRED EI

by Aurel Munteanu

Mișcarea branhamistă din România este cumva subterană, în sensul că ei nu-și afișează  public doctrina,  nici adunările lor. De  ce? Cu certitudine, deoarece ei nu au o ofertă bună și onorabilă pe care s-o poată prezenta public și cu care să se laude în gura mare.  Dar și pentru că NU au  nici o doctrină și  nici un crez cu susținere biblică, acestea fiind intoxicate  cu fel de fel de erezii și de aberații care de care mai grosolane,  în contradicție cu Biblia.

Fratele Aurel Munteanu, în cele de mai jos, prezintă o parte mică, dar reprezentativă și fundamentală a ereziilor branhamiste.

sursa

Sursa: https://aurelmunteanu.wordpress.com/2011/10/27/cain-de-la-yahweh-sau-de-la-sarpe/

_____________________

Vă invităm să citiți și:

Vrajitorul William Branham pedepsit cu o moarte napraznica de catre Dumnezeu

Către prietenii mei branhamiști

dar și articolele de AICI care îl desconspiră pe William Branham

 Erezii branhamiste promovate de pastorul Vladimir Pustan

Apoi, puteți vedea cum Ewald Frank, la Sibiu, în 2008, de pe la min 32 incepe să-l introducă “biblic” pe  Williiam Branham, vorbind mai întâi despre prorocii autentici, și despre apostolul Pavel, cu versete autentice, pentru ca apoi să-și insinueze “omul”  (imdediat după minutul 1:10:00; mai acut dupa 1:22:00) și pe el însuși drept apostoli  de aceeași însemnatate !!!

Cât tupeu, câtă impostură, câtă erezie!

O cîntare și un îndemn:

5 thoughts on “William Branham, Frank Ewald – CE CRED EI

 1. Mulțumim Domnului!
  În prima fază n-am căutat nimic (așa ceva), dar m-am mirat și cutremurat peste ce am dat.
  Trec peste faptul că fratele Aurel Munteanu a avut răbdare și a scris foarte bine articolul!
  Dar am tot căutat să văd ce există în România cu branhamiștii. Ei au rămas și sunt teleghidați pas cu pas de William Branham și, din 1966) de circularele lui Frank Ewald, duminică de duminică. Și odată pe lună, într-o zi de sâmbăta au o întâlnire pe țară. Biblia o folosesc, dar modul de înțelegere e dictat, apriori stabilit, e o vorbărie fără rost – ei nu lasă Duhul Sfânt să lucreze în ei; și nici Cuvântul, deoarece l-au denaturat în erezii.
  Am urmărit până la min 1:28.20 (la 1:52:19, e încheierea). Oricine poate observa pretențiile lor, absurde: de a fi apostoli (William Branham, Frank Ewald) asemenea apostolului Pavel sau Petru; e un duh de minciună care e crezut de către oamenii care frecventează astfel de predici și conferințe. Aceste adunări sunt periculoase, deoarece ei racolează îndeosebi de la penticostali, apoi de la alte culte – dar nu zic nimic că sunt BRANHAMIȘTI! – nu se “simt” mari diferențe din această cauză, că oamenii nu sunt avertizați să fie cu ochii în patru (Exod 23.21).
  Mai marii cultelor noastre ar trebui să se sesizeze și să atenționeze mult mai mult de asemenea pericole sau altele de felul acesta .

  1. Citisem ieri și acest al doilea articol, de fapt primul dintre ele!
   Voi mai atașa și un altul, ca link, scris de Paul Dan, așa intenționez.
   Dar urgența e urgență, aveam de ales ce pun mai întâi,ce cred că e mai penetrant, și ar fi plecarea lor pe un drum greșit, din Geneza. Când cineva are un duh rău, de răutate, e discutabil, zicem că poate vine dintr-o acreală a vieții și nu ar fi așa de periculos. Dar la ei, la branhamiști, e vorba de un “duh de minciună” de care sunt cuprinși, în rest sunt ca oricare – vorbind grosier. Ei nu știu asta; și nici nu se pot dezlipi fără ajutor de sus. Că dacă au un duh satanic, Satana nu-i prea tulbură, că el e mulțumit că au duhul lui, al minciunii spirituale.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.