Sincretism și Ecumenism la Presbiterian Church of USA

Denominațiunea prezbiteiană americană PCUSA (Presbiterian Church of USA) și-a ținut la Detroit cea de-a 222 Adunare Generală, ocazie la care un reprezentant al comunității musulmane din Portland, a avut un moment de rugăciune și a spus următoarele cuvinte: “Allah, binecuvintează-ne pe noi și binecuvintează familiile noastre și binecuvintează pe Domnul nostru. Călăuzește-ne pe calea cea dreaptă, cărarea tuturor profeților: Avraam, Ismael, Moise, Isus și Mohamed. Pacea să fie peste ei toți, Amin.” (articol postat de Ted Pope, cu mai bine de un an în urmă, June 23, 2016)

Ecumenism? Corectitudine politică? Și una și alta. Denominația aceasta și-a pierdut direcția și nu este singura. Episcopalienii se îndreaptă și ei către același dezastru teologic și moral. Membralitatea denominației este în scădere vertiginoasă. Prelați și … prelate (cum să le zicem femeilor-păstorițe ale acestor denominații?) fără Dumnezeu, împunându-și voia și ideile asupra unei turme care nu are nici ea habar de Biblie.

Ordinarea femeilor ca pastori a fost doar primul pas mare în direcția greșită. A urmat admiterea de pastori/preoți homosexuali, apoi îmbrățișarea căsătoriei homosexualilor. Fondul general a fot acela al unei “evanghelii sociale” care iubește, acceptă, stimează pe toți fără s ceară nimic în schimb. S-a trecut cu vederea că Isus a acceptat și a iubit cu scopul de aduce la pocăință. Iubirea creștină trebuie să aibă în vedere pocăința și  mântuirea păcătosului. Creștinul iubește mai întâi mai mult decât orice pe Dumnezeu și din această iubire decurge nevoia de a aduce la Evanghelia Mântuirii pe toți oamenii. Creștinul iubește de dragul lui Dumnezeu.

Acum sincretismul este la culme. O denominațiune a cărei existență presupune că Isus Cristos este Dumnezeu, l-a degradat pe Domnul ei și l-a adus la nivelul lui Avraam și Moise (numai niște slujitori în casa lui Dumnezeu), la nivelul lui Ismael și al lui Mohamed (ultimul un posedat care a inventat o religie demonică). Au uitat că Dumnezeu este un Dumnezeu gelos și că slava Sa nu o împarte cu nimeni [cuvenindu-i-se toată gloria].

Continue reading dorupope.com

___________________________

Note:

SINCRETÍSMsincretisme, s.n. 1. Îmbinare de elemente eterogene aparţinând unor arte diferite (literatură, muzică, dans etc.), caracteristică folclorului şi mai ales fazelor primitive de dezvoltare a culturii, când diferitele arte nu erau încă diferenţiate. 2. (Fil.) Amestec de doctrine filozofice şi religii diferite şi contradictorii care au fost reunite în mod forţat (ignorându-se deosebirile dintre ele).

ECUMENÍSM n. Mişcare religioasă ce urmăreşte scopul de a unifica toate bisericile creştine.

 

 

______________ Reclamă ______________________

Bilete de Avion – Orar de lucru SAN FRANCISCO

Airline Tickets – San Francisco, California

_____________________________________________

 

One thought on “Sincretism și Ecumenism la Presbiterian Church of USA

  1. Pingback: Sincretism și Ecumenism la Presbiterian Church of USA — ARMONIA MAGAZINE – USA – Si ce ar folosi unui om sa castige toata lumea, daca si-ar pierde sufletul?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.