Închinarea în Tabăra de la Bulz – Atmosferă de discotecă și de Cîntarea României

Închinarea pentru tineri creștini  a ajuns ceva gen Fata Morgana, amăgiți de așa zisele trupe de închinare care se slăvesc pe ei înșiși. Și strâng tinerii debusolați în jurul lor, ca la un foc de tabără, oriunde se află ei, nu prea au nicio șansă de-a găsi modul adecvat de închinare colectiv.   Practică doar un mod de-a te bucura în chip lumesc și a fi într-o stare care nu este după placul lui Dumnezeu, căci El așteaptă o închinare în Duh și în Adevăr. Domnul Isus a spus “Învățați de la Mine“. Omul ISUS se închina Tatălui într-o liniște deplină, și făcea voia lui Dumnzeu Tatăl în orice împrejurare,  căci era blând și smerit cu inima!

Însă, puteți observa în video, activitatea lor … lumească, pe care o găsiți și duminica sau în zilele lor, de tineret, când ei se desfășoară sentimental și fizic, ca la un adevărat spectacol.

De fapt, în fața pozei și a VIDEO-ului de mai jos,  autorul postării de pe facebook  scrie sec: Cam ăștia sunt cretinii … “creștinii” peste care a căzut cortul de la Bulz. Da, ăla este cortul.

Băieți, în pantaloni scurți, cu tricouri de plajă – deh, căldură mare – fetele în pantaloni lungi, mulați,  pentru “răceala” lor  față de Împărăția Cerurilor (deși ne vrea cu gelozie și în clocot pentru Isus). Dar se vede că acești tineri nu iau în seamă atenționarea Mielului, care ridică păcatul lumii:

14. Îngerului Bisericii din Laodiceea scrie-i: “Iată ce zice Cel ce este Amin, Martorul credincios şi adevărat, Începutul zidirii lui Dumnezeu:
15. “Ştiu faptele tale: că nu eşti nici rece, nici în clocot. O, dacă ai fi rece sau în clocot!
16. Dar, fiindcă eşti căldicel, nici rece, nici în clocot, am să te vărs din gura Mea.
17. Pentru că zici: “Sunt bogat, m-am îmbogăţit, şi nu duc lipsă de nimic”, şi nu ştii că eşti ticălos, nenorocit, sărac, orb şi gol …”

Ce cred tinerii cu microfoanele, că fac lucrarea Domnului? Dar o fac ei cu băgare de seamă, sau fără băgare de seamă? Ce zice cuvântul despre o astfel de  (ne) orânduială?

Știm că Dumnezeu vorbește, când într-un fel, când într-altul. Unii au postat despre această Tabără (Cristos pentru România) cu  accentul pe faptul că Dumnezeu a avut milă de creștinii noștri; dar  noi acum punem accentul că Dumnezeu ne-a atenționat să vedem ce fel de “închinare” practică tinerii creștini!

Așa zisele trupe de închinare, n-au ce căuta în fața Adunării, în templu de închinare!

Activitatea lor trag înapoi înaintarea pe cărarea Împărăției Domnului Isus a fraților și surorilor din biserici! Ei ne duc cu repeziciune spre secularizare și apostazie, ei nu zidesc, dimpotrivă, dărâmă starea duhvnicească care trebuie să caracterizeze Adunarea Domnului.

3 thoughts on “Închinarea în Tabăra de la Bulz – Atmosferă de discotecă și de Cîntarea României

  1. victor802006

    Sunt carismatici? Carismaticii se înmulțesc în România. Mari biserici baptiste și penticostale devin carismatice, iar chiar dacă unele nu își schimbă firma, învățăturile pe care le promovează de la amvon și învățătorii de peste ocean pe care îi invită aparțin carismatismului. Acesta este trendul actual.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.