Scaunul de domnie al Satanei

 Istoria confirmă Biblia

”Îngerului Bisericii din Pergam scrie-i: „Iată ce zice Cel ce are sabia ascuţită cu două tăişuri: „Ştiu unde locuieşti: acolo unde este scaunul de domnie al Satanei. Tu ţii Numele Meu, şi n-ai lepădat credinţa Mea nici chiar în zilele acelea cînd Antipa, martorul Meu credincios, a fost ucis la voi, acolo unde locuieşte Satana.

Apocalipsa 2:12-13

by Vestea bună
pergamon
în imagine, Scaunul de domnie al satanei: altarul lui Zeus din Pergam, transportat și reasamblat în muzeul Pergamon din Berlin.

Apostolul Ioan prin Duhul Sfânt reamintește ceea ce spunea și Pavel: cine se închină idolilor de piatră, se închină dracilor. Iar pentru că Zeus este ”căpetenia idolilor” cel mai mare Zeu, este socotit  de Domnul întruchiparea lui Satan. Iar altarul lui Zeus: scaunul de Domnie al Satanei.
Observați că are forma de scaun, de tron.
Dar să-l lăsăm pe Cristi Moisescu să ne prezinte cazul și deasemenea alte surse credibile:
”Creştinii din Pergam locuiau acolo unde se afla „tronul lui Satan”. Unii exegeţi identifică această denumire cu marele templu închinat lui Zeus (aceasta este şi opinia noastră);….
În limba greacă, expresia – „unde şade Satan” – se traduce literal prin unde se află un tron pentru Satan. Cărturarii au identificat acest tron ca fiind marele altar (în formă de tron) ridicat în Pergam în onoarea lui Zeus. Atât de importantă era venerarea (închinarea), cultul adus lui Zeus în vechiul Pergam, încât i se aduceau în mod continuu jertfe pe acest faimos altar. Se crede că Antipa, primul conducător şi martir al bisericii creştine din Pergam, a fost înjunghiat pe acest altar. ”  – Cristian Moisescu, Mesajul divin către cele 7 biserici din Apocalipsa, de la pag 98

Așezarea altarului

”Cei care îl vizitează astăzi în Berlin în muzeul Pergamon pot să-şi imagineze cam cum arăta în poziţia lui iniţială. Fiind situat pe Acropole (partea cea mai înaltă a unui oraş), la o înălţime de peste 300 de metri deasupra văii, altarul putea fi văzut de la o mare distanţă şi avea forma unui tron antic.
Altarul lui Zeus fumega zi şi noapte datorită jertfelor care se aduceau încontinuu. Altarul era aşezat pe un piedestal înalt de şase metri, având o structură masivă de 36m/34m, singura mărturie care a mai rămas la faţa locului (vezi foto) . Altarul are o înălţime de peste 10 m şi a fost cel mai mare altar construit vreodată în lumea antică. Are trei nivele, cu trepte şi fiecare etaj are frize cu basoreliefuri sculptate în marmură, înfăţişând scene
din mitologie, multe din ele extrem de imorale. Friza principală înfăţişează bătălia mitologică dintre giganţi şi zei, simbolizând triumful ordinii asupra haosului. Accesul spre locul unde se aduceau sacrificiile, era printr-o scară uriaşă.  ” idm, pag 102-103

Povestea altarului

Altarul a fost ridicat în secolul al II-lea î.Ch. de către Eumenes al II-lea (197-159 î.Ch.) în amintirea victoriei celor din Pergam sub conducerea tatălui său, Attalus I (în jurul anului 250 î.Ch.) împotriva celor din Galatia. Templul a fost dedicat zeului grec Zeus (Jupiter la romani), considerat ca fiind tatăl şi regele tuturor zeilor, dar şi al oamenilor, zeul cerului şi al tunetului, dătătorul de viaţă, creatorul, domn al tuturor lucrurilor şi fiinţelor care există – atribute care aparţin doar lui Dumnezeu şi lui Isus Christos! ”
se-3
Locul unde a fost amplasat Scaunul lui Satan în Pergam (actualmente Bergama, Turcia).
”Acest altar a devenit piesa centrală a Muzeului Pergamon din Berlin care a fost inaugurat de către kaiserul (forma germană a cuvântului latin caesar) Wilhelm al II-lea în anul1902. Acolo a fost pentru prima dată văzut şi adorat de către A. Hitler. Se ştie că Hitler şi acoliţii lui se ocupau cu ocultismul şi că în perioada cât Hitler a fost dictatorul Germaniei nu a mai permis tipărirea Bibliei. Tot el a ordonat scoaterea Vechiului Testament din Biblie cât şi revizuirea Noului Testament după „normele” stabilite de el. În 1933, Adolf Hitler a devenit Cancelarul Germaniei, iar în 1934, devine dictator şi ordonă arhitectului Albert Speer construirea unei tribune pe arena Zeppelin din Nüremberg, folosind altarul lui Zeus drept model. De acolo s-a adresat şi a manipulat în mai multe rânduri prin cuvântări electrizante naţiunea germană.
zeppelin
Tribuna de unde îşi rostea führer-ul Adolf Hitler discursurile, se afla în centrul acestei construcţii, care a fost ridicată între anii 1934–1937.
Adolf Hitler, un adevărat fiu a lui Satan, conducătorul rău al Germaniei, a pornit apoi în anul 1939 cel de al Doilea Război Mondial, război soldat cu zeci de milioane de victime. La sfârşitul războiului, ruşii (sovieticii) au luat altarul ca pradă de război şi l-au dus la Leningrad, în 1948. Aceasta se întâmpla în acelaşi an cu înfiinţarea statului Israel – 14 mai 1948! Se spune că Stalin şi acoliţii lui s-au închinat şi ei lui Satan în acest altar! Altarul a fost retrocedat Germaniei abia în 1958, la cinci ani după moartea dictatorului Stalin.”

Continue reading Vesteabuna.wordpress.com

 

2 thoughts on “Scaunul de domnie al Satanei

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.