O persoană de 12 ani, poate decide dacă e băiat sau fată?

O fată din Alabama  în vârstă de 13 ani s-a sinucis recent. Ea s-a născut Jane Marie Georgia dar acum un an a decis că “ea” este “el” și a început să se prezinte și să trăiască ca băiat. Și-a schimbat numele în Jay Griffin Georgia.

La scut timp după “tranziția” (mistică) de la fată la băiat “Jay” (cum îi ziceau părinții, care au acceptat transgenderismul fiicei lor) a început să sufere de probleme psihice precum depresie, tristețe și anxietate. Toate acestea au necesitat tratament psihologic asigurat de către un medic. Apoi au urmat sesiuni de terapie de grup pentru transgenderi. Periadele de tulburări și de lipsă de echilibru psihologic au continuat. Într-una din zilele ultimei săptămâni dein luna Mai, părinții și-au găsit copilul mort în camera sa. Se sinucisese.

Desigur, acum se caută țapul ispășitor. Nu vreau să minimalizez durerea unui părinte al cărui copil a sfârșit din viață atât de prematur; departe de mine gândul acesta.  Acum vreo 40 de ani încercam să consolez un prieten a cărui fetiță de 14 a murit de cancer. Îi ziceam că îneleg prin ce trece deoarece și eu îmi pierdusem recent tatăl. La care prietenul meu mi-a spus că și lui îi murise chiar ambii părinți, dar că nici o durere nu se compară cu aceea pe care o simte un părinte când îi moare copilul.

Totuși, părinții lui “Jay” nu au nici o vină în cele întâmplate? Numai societatea e vinovată …?  Continue Reding AICI

________________________________

sursa foto și un articol cu același subiect in engleza AICI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.