Cum trebuia abordat cazul pastorului Florin Ianovici? – Pastor Aurel Miheț

Cazul Pastorului Florin Ianovici a fost și este mult comentat în spațiul creștin, și nu numai.

Părerile sunt împărțite și susținute după cum ele sunt înțelese de fiecare. Am citit cele două articole scrise de scriitorul crestin Radu Oprea, un om cu o deosebită claritate în a prezenta informații din mediul creștin și nu numai. Am ascultat predica Pastorului Florin Ianovici ținută la data de aprilie 4.2017,  in Biserica Panticostală Betel din București (recomand să fie ascultată).

Ce am observat, atât din predica ținută de Fr. Florin cât si din comunicatul cultului, că a fost o așteptare de pornire a acestei situatii din partea celuialalt.

Citez din partea cultului :  “reprezentantii conducerii Cultului, ar fi trebuit invitati in Bis.Betel pentru a da lamururi

Din predica Pastorului Florin.  Citez: “n’a venit nimeni ca sa vorbeasca cu voi… nici prima data, nici a doua oara, n’a venit nimeni in mijlocul vostru

Întrebarea care se pune este următoarea: Trebuia sa fie invitati reprezentatii cultului să vină la Bis. Betel sau ei trebuiau să vina neinvitați ??

În primul rând Bis. Betel nu putea să-i invite pentru că o asemenea invitație se face numai atunci când există anumite conflicte între Biserică si Păstor,  faptul că nu a existat nici o problemă,  nu ar fi avut nici un motiv să-i invite.

In al doilea rând: dacă conducerea Cultului având mai multe reclamații în legătură cu abaterile grave făcute de Pastorul Florin, ea avea obligatia să vină, chiar neinvitată, pentru ca să lămurească lucrurile.

Pentru o mai bună clarificare a situatiei, aș vrea să mă folosesc de un citat Biblic din Matei 18.15-17, unde Domnul Isus ne spune :  ,,dacă un frate a păcătuit împotriva ta du-te și mustră-l între tine și el singur, dacă te ascultă ai câștigat pe fratele tău”.

APLICAREA :

Daca Pastorul Florin a păcătuit,  acest lucru a afectat grav si Biserica Betel.  Biserica Betel trebuia să ia act de acest lucru si să-l cheme pe Pastorul Florin pentru a rezolva lucrurile;  dacă Biserica nu putea rezolva această problemă, ea trebuia să facă al doilea pas:  “dacă nu te ascultă mai ia unul sau doi… să apeleze la un for de conducere mai superior, COMUNITATEA REGIONALA. Dacă nici de Biserică  si nici de Comunitatea Regională, Pastorul Florin nu ar fi ascultat, urma al treilea pas: “spune-l Bisericii. (UNIUNII), daca nu asculta nici de Uniune, atunci Biserica impreuna cu Comunitatea si Uniunea să-l dea afară din Cultul penticostal (exclus).

Dacă s-ar fi ținut cont de acest lucru, Cultul Penticostal ar fi fost scutit de atâtea probleme ivite și lucrarea ar fi continuat cu mult succes.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.