Școala părintească

.părinţilor, nu întărâtaţi la mânie pe copiii voştri, ci creşteţii, în mustrarea şi învăţătura Domnului.” Efeseni 6:4

Se vorbește despre Homeschooling (Școala de acasă) ca alternativă la școala de la școală, la școala de stat.

Se cântăresc doar două alternative, răul școlii de stat și binele școlii de casă. Mai există de ceva vreme școala duminicală: școala bisericii, școala paralelă cu programul din church ţinută de învăţătorii de școală duminicală. Mai este școala de vacanţă….. Mai sunt tabere, cursuri, grupuri, studii, etc. Slavă Domnului!

Orice școală e bună, ideea de învăţare nu putrezește. Fraţii hutteriţi au fost primii, care au introdus în coloniile lor școala pentru toţi copiii de la 3 ani în sus. Analfabetism 0% din anii 1500. Fratele Comenius s-a născut după mai bine de 100 de ani. A scris Didactica Magna, cartea după care s-au croit toate școlile lumii. Au trăit pe aproape. Comenius a trăit chiar 7 ani în Transilvania, la Szarospatak. Hutteriţii erau la Vinţ. Mai este o școală despre care ne îndeamnă apostolul: școala părintească. ”și voi părinţilor …creșteţi-i, nu voi învăţătorilor de școală duminicală sau liderilor de tineret. N-am citit despre astfel de personaje în Biblie.

Am promis că o să scriu despre Școala cu copiii. Cei care cred în evoluţia omenirii vor spune că avem dreptul să călcăm Cuvântul în numele modernismului. E fals. N-a evoluat nimic. De la potop sunt aprox. 4500 de ani. Istoria e tare scurtă. Evoluţia e un accident, o cursă în gândirea celui ce-o rumegă. Să lăsăm Cuvântul scris, citit, auzit, crezut și aplicat fără modificări de nici un fel. Să nu urmăm calea lui Ieroboam.

M-a frământat problema …[…] 

Continue reading Vesteabuna.files.wordpress.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.