Ferește-te de o învinuire nedreaptă

Două meditații speciale:

 Învinuirea   

  Nu merge acolo!

Ferește-te de o învinuire nedreaptă …
Exod 23:7

Într-o zi călduroasă de vară, un țăran săpa grădina stăpânului său. Muncea fără niciun chef și tot timpul blestema pe Adam ca fiind singurul vinovat, după părerea lui, pentru toate greutățile vieții. Blestemele și insultele sale ajunseră la urechile stăpânului care zise:

— De ce îl blestemi pe Adam? Dacă erai în locul lui, și tu ai fi făcut la fel.

— Cu siguranță, nu; eu aș fi rezistat ispitei.

— Vom vedea, spuse stăpânul invitându-l la masă.

— Poți mânca din tot ce voiești, dar de supiera din mijlocul mesei să nu te atingi până mă întorc.

Țăranul nu se lăsă rugat, se așeză la masă și mâncă din toate bucatele alese. Curiozitatea lui era însă mare și se întreba mereu ce poate fi în supieră. Nu rezistă mult timp și ridică capacul, și un șoarece sări pe masă. În sperietura lui alergă după șoarece și făcu mult zgomot fără să-l poată prinde. Deodată intră stăpânul care-i zise:

— Ai văzut? Pe viitor să nu îl mai blestemi pe Adam. Ah, învinuirea! O întâlnim peste tot: în familie, în societate, în parlament… Toți am moștenit natura lui Adam cel neascultător de Dumnezeu. Iată de ce avem nevoie, ca toți să venim la Mântuitorul care ne va da o natură nouă. (SĂMÂNȚA BUNĂ, http://www.gbv.ro/meditatii-zilnice/samanta-buna)

*

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

www.fundatiaseer.ro

NU MERGE ACOLO!

“A apucat pe calea care ducea spre locuinţa ei.” (Proverbe 7:8)

Solomon scrie: “Am zărit… un băiat fără minte. Trecea pe uliţă, la colţul unde stătea una din aceste străine, şi a apucat pe calea care ducea spre locuinţa ei.” (Prov. 7.7-8)

Greșeala acestui băiat a fost că s-a găsit în locul nepotrivit, la momentul nepotrivit, cu persoana nepotrivită. Mesajul este clar: dacă nu vrei să te arzi, stai departe de foc! Nu poți deveni dependent de cocaină dacă n-o folosești niciodată. Nu poți deveni alcoolic dacă nu bei niciodată. Și nu poți face păcate trupești dacă nu te lași dus în locuri și situații nepotrivite. E imposibil să scapi complet de împrejurări și de persoane care pot fi periculoase.

Însă, așa cum a spus Martin Luther: “Nu poți împiedica păsările să-ți zboare pe deasupra capului, dar le poți împiedica să-și facă cuib în părul tău!” Se spune că un bătrân a observat un băiețel care se plimba cu bicicleta în jurul blocului. Băiețelul pedala de ore în șir… așa că omul curios l-a întrebat: “Fiule, nu ai obosit? Te plimbi în jurul blocului de azi dimineață!” La care băiețelul a răspuns: “De fapt, fug de-acasă!” Bătrânul a răspuns: “Tu nu fugi de acasă, ci doar te plimbi cu bicicleta în jurul blocului…” “Nu, a insistat băiețelul, eu fug de acasă – dar mama mi-a spus că nu am voie să trec strada!”

Cu toții suntem tentați să hoinărim, așa că Dumnezeu a trasat niște limite pe care nu trebuie să le încălcăm niciodată, niște locuri în care nu trebuie să ajungem niciodată, și anumite persoane cu care nu trebuie să ne întovărășim niciodată… spre binele nostru! Nu există niciodată momentul potrivit de a te găsi în locul nepotrivit cu persoana nepotrivită. Așa că, nu merge acolo!

One thought on “Ferește-te de o învinuire nedreaptă

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.