Miliardarul nefericit

 

Eu zic Domnului: “Tu ești Domnul meu, Tu ești singura mea fericire!”.
Psalmul 16:2

În data de 5 ianuarie 2009, miliardarul german Adolf Merckle, care ocupa locul 94 în topul global cu o avere estimată la aproximativ 9,4 miliarde dolari, și-a pus capăt zilelor. Apropiați ai omului de afaceri au declarat că “Adolf Merckle a trăit și a lucrat pentru familia sa și pentru afacerile lui. Pericolul care îi amenința firmele sale, cauzat de criza financiară și de incertitudinile din ultimele săptămâni, împreună cu neputința sa de a mai acționa, au doborât pe pasionatul om de afaceri și de familie”.

Unii oameni spun: “Banii nu aduc fericirea, dar o întrețin”. Însă cei mai mulți care au bani nu sunt fericiți, dovadă dată de atitudinea lor dusă uneori până la extremă ca în cazul istorisit astăzi. Ce i-a mai trebuit acestui om care a ajuns în vârstă de 74 de ani? A avut tot ce și-a dorit, dar nu a putut avea fericirea, pentru că fericirea nu se capătă prin lucrurile trecătoare din această lume.

Și totuși, fericirea există. Da, fericirea există și poate fi găsită de oricine o dorește și o caută, însă nu acolo unde o caută lumea necredincioasă, ci acolo unde ea există cu adevărat: dincolo de acest orizont îngust. Numai întorcându-ne la Mântuitorul, nefericirea vieții noastre se va transforma într-o fericire veșnică. Caută și tu, cititorule, fericirea care nu piere niciodată la Dătătorul ceresc al fericirii!

Sursa: SĂMÂNȚA BUNĂ, http://www.gbv.ro/meditatii-zilnice/samanta-buna – Miliardarul nefericit

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.