Dar Dumnezeu vrea să îți vină în ajutor

 Nu vezi tu că bunătatea lui Dumnezeu te îndeamnă la pocăință?
Romani 2:4

Dar Dumnezeu vrea să îți vină în ajutor. El are o veste minunată pentru tine. El nu vrea ca Fiul Său Isus Hristos să trebuiască să te întâmpine cândva ca Judecător, pentru a te trimite din cauza vieții tale egoiste în întunericul fără sfârșit, în necazul veșnic al conștiinței și în depărtarea de Dumnezeu, despre care Biblia vorbește cuvinte așa de serioase (Marcu 9.43-48).

Dumnezeu te iubește! Voia Lui este ca tu să crezi în Isus în timpul vieții tale ca fiind Mântuitorul tău, pentru a-L urma în continuare ca Domnul vieții tale. Nu ai simțit încă niciodată dragostea mare, plină de grijă a lui Dumnezeu? Nu ai observat încă niciodată cum acest Dumnezeu sfânt, credincios Se ostenește pentru tine? Cum te-a binecuvântat cu una sau cu alta? Sau cum a intervenit din când în când invizibil la cârma vieții tale? El vrea să îți schimbe cursul iremediabil.

Dacă nu vei ajunge în cer, atunci aceasta este din cauza propriei tale decizii conștiente de a merge mai bine pe calea cea largă, care duce la pierzare, decât de a asculta de Dumnezeu. Dar Dumnezeu a făcut și face ce este mai bun pentru a te proteja de aceasta. Înainte de a cădea acolo, trebuie să treci cu vederea și să desconsideri conștient străduințele lui Dumnezeu pentru tine, de asemenea să desconsideri Biblia, influența rugăciunilor prietenilor credincioși, Duhul Sfânt, munți de logică și crucea lui Isus Hristos.

*

“ Oamenii nu știu nimic mai dinainte; totul este înaintea lor în viitor.”
Eclesiastul 9.1

Nesigur în viitor?

Multe sunt nesigure. Chiar foarte multe. Care om poate vedea în viitor? Niciunul. Sunt o mulțime de întrebări fără răspuns. Ce se va alege de poziția ta, de cariera ta? Cum îți va merge ție și oamenilor pe care îi iubești? Și averea ta, economiile tale? Ce se va alege de ele? Pe ce te poți într-adevăr baza? Semne de întrebare peste semne de întrebare!

Dar ceva este sigur. Da, ceva este foarte sigur: Trebuie să-L întâlnești pe Domnul Isus. Aici sau acolo. Pe lângă Domnul Isus, Fiul lui Dumnezeu, nu vei trece. Voința sau nevoința ta nu joacă niciun rol. Indiferent dacă crezi sau nu în El, nu există niciun ocoliș, nicio ușă din spate. Indiferent dacă Îl iubești sau Îl urăști, dacă Îl onorezi sau Îl disprețuiești, pe lângă El nu vei trece. Indiferent dacă Îl cauți sau dacă ești pe fugă dinaintea Lui, nu vei trece pe lângă El. Chiar dacă ești de părere că odată cu moartea s-a terminat totul și vei dispune ca trupul tău muritor să fie ars și împrăștiat în toate direcțiile sau să fie înghețat la temperaturi extrem de joase, ceva rămâne sigur și neclintit: Pe lângă Domnul Isus nu vei trece. Chiar va trebui să cazi înaintea Lui. Biblia spune: “În Numele lui Isus, să se plece orice genunchi al celor din ceruri, de pe pământ și de sub pământ”. Într-adevăr, orice genunchi! Chiar și genunchii celor indiferenți, ai celor care Îl neagă pe Dumnezeu și Îl disprețuiesc! Chiar și genunchii celor care în viața lor au adorat doar propriul lor eu și idolii lor! Biblia mai spune că orice limbă va recunoaște că Isus Hristos este Domnul.

__________________________________________________

Sursa: Meditații din Calendare biblice – retrimise de Lidia Miu

__________________________________________________

Cîntarea POCĂINȚĂ, POCĂINȚĂ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.