India face presiuni ca organizația creștină Compassion, să plece din țară

Image processed by CodeCarvings Piczard ### FREE Community Edition ### on 2017-03-01 12:45:24Z | http://piczard.com | http://codecarvings.comÈ

Această ONG creștină dispune de 589 centre și 145 000 copii adoptați în această țară asiatică. Schimbările legislative împiedică finanțarea organizației și dacă nimic nu se schimbă, în 15 Martie vor fi obligați să oprească activitățile.

Compasssion, această organizație creștină, ce operează de mai bine de 50 de ani în India, a denunțat situația limită în care se află. Așa cum se explică în pagina web, problema a apărut ca urmare a schimbărilor legislative, ce restrâng accesul donațiilor din partea organizațiilor neguvernamentale străine. Guvernul, de tendință naționalist hindusă, dorește să reducă activitățile ce sunt considerate diferite de ideologia oficială a statului.

În acest fel, guvernul indian poate limita activitatea organizațiilor creștine, motivând că aceste organizații pot reprezenta o amenințare contra intereselor naționale. Aceste schimbări legale, și presiunile la care sunt supuși creștinii, au fost denunțate în ultimele luni și de alte instituții precum Open Doors. În lista de supraveghere mondială, întocmită de Open Doors, India a urcat mai multe poziții anul trecut, din cauza legilor prin care încearcă să restrângă activitățile creștine.

Dinspre Compassion, suntem asigurați că ei întotdeauna au lucrat „respectând legile țărilor în care suntem prezenți, pentru a garanta adopția copiilor de la distanță, ajutorarea mamelor, a copiilor și a studenților de universitate, prin intermediul centrelor locale”.

Cu toate acestea, presiunile guvernului ating susținerea financiară, fără de care nu va putea să continue cu activitatea. „Datorită presiunilor din partea guvernului indian, multe din centrele locale își văd existența în pericol. De fapt, guvernul local a făcut publică o ordonanță restrictivă și cu toate eforturile noastre pentru a obține autorizațiile pertinente, drumul birocratic impus de autoritățile locale este lung și dificil”, explică Compassion.

Continue reading A C C E N T E

One thought on “India face presiuni ca organizația creștină Compassion, să plece din țară

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.