Ce înseamnă această schimbare majoră în politica mondială, a cărei catalizator este America?

donald-trump1

Noua politică SUA – implicații la nivel mondial

Modul 1: Schimbarea de ștafetă a funcției de președinte din SUA
A fost o tranziție foarte furtunoasă, de la o epocă la alta. De la epoca intereselor globalizate vs interesele naționale. Analiștii politici vorbesc că am intrat în „era (epoca) Trump”. Suntem martori a unei răsturnări de situații extraordinare.

Primele zile cu Trump ca și președinte au demonstrat că America are un conducător ce se ține de cuvânt. O serie de decizii ale acestuia au șocat încă din prima zi. Printre aceste decizii controversate este și aceea de a limita accesul migranților din șapte țări islamice, care sunt cunoscute prin acțiuni teroriste.
Aceasta este schimbarea majoră: într-o epocă dominată de interese globaliste, în care s-a încercat cu orice preț în numele corectitudinii politice călcarea în picioare a intereselor naționale, asistăm acum la o revenire a intereselor statelor naționale.

Modul 2: Din perspectivă spirituală (a vremurilor de pe urmă), ce înseamnă această schimbare majoră în politica mondială, a cărei catalizator este America? Ce ar putea însemna pentru Europa politica lui Trump și cum ne-ar putea afecta pe noi, ca țară și ca și continent?

România ocupă un loc important pe agenda priorităților administrației Trump. Dar, politicile acestuia față de Unuinea Europeană ne afectează și pe noi, ca țară. Sunt câteva lucruri care s-au conturat, cum ar fi atitudinea critică a lui Trump față de doamna Merkel de a permite accesul nelimitat al refugiaților. Trump vrea de asmenea NATO complet restructurat. În viziunea lui, în momentul de față NATO este o organizație caducă ce aparține trecutului, în mod special cu implicarea financiară a statelor membre. Un alt aspect este atitudinea prietenoasă față de Putin și de Rusia, care este un motiv de îngrijorare. Nu în ultimul rând, atitudinea foarte deschisă față de Marea Britanie.

Toate aceste lucruri arată că relațiile Statelor Unite cu Europa vor fi resetate.Victoria lui Trump poate alimenta mișcări similare naționaliste în Europa. Schimbările acestea sunt o lovitură la adresa agendei globaliste care caută să îl aducă pe anticrist. Ele nu vor împiedica planul lui Dumnezeu, care este arătat în mod direct în Scriptură, dar la momentul acesta se pare că este o piedică în calea globalizării. Aceasta poate fi o șansă pentru Biserică, Europa, România și pentru omenie.

Modul 3: Aspecte legate de schimbări în America, pe care Trump le face.
Politica internă a administrației Trump merită apreciată, în mod special această politică pro-life, ce a avut manifestații prin proteste foarte mari. Mulți l-au votat pe Trump pentru că, în postura pe care el o are va putea nominaliza judecători conservatori.

Puterea în America este împărțită în trei: Executiv-Președintele, Legislativ- Congresul, Judecătoresc-Curtea Supremă. Prerogativul e la președinte, care numește Curtea Supremă.
În timpul administrației Obama, drepturile religioase au fost călcate în picioare în favoarea minorităților sexuale. Acest lucru se schimbă radical cu Trump ca și președinte.

Hollywood este perceput în SUA ca fiind o avangardă a „stângii”. Hollywood-ul nu este America, dar ei dau tonul. Pentru că sunt percepuți ca fiind trend-setters, ei au vizibilitate și nu e surprinzător ca sunt atât de vocali anti-Trump.
Israel și Orientul Mijlociu

Lucrurile merg de la cea mai ostilă administrație față de Israel (Obama) la una din cele mai prietenoase (Trump), cel puțin la nivel declarativ. Sub administrația Obama, s-a semnat pactul cu Iranul, care este dușmanul de moarte al Israelului. Acum, în politica Trump, mutarea capitalei Israelului de la Tel-Aviv la Ierusalim, este recunoașterea clară că Israel este capitala eternă indivizibilă a statului evreu.

Realitati si perspective 38 – Noua politică SUA – implicații la nivel mondial – Invitat: pastorul Marius Birgean – 11 februarie 2016, pe canalul Alfa Omega TV. Urmăriți emisiunile REALITĂȚI ȘI PERSPECTIVE, o perspectivă creștină asupra contextului actual în care trăim – în fiecare sâmbătă, de la ora 21, la Alfa Omega TV.
http://alfaomega.tv/mediacenter/categ…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.