CARE ESTE VIZIUNEA TA PENTRU NOUL AN?

7d9653af1c631ade1197db49bd72c0ba

“Căci este o proorocie care… se apropie de împlinire” 

(Habacuc 2:1)

            Împlinirea viziunii pe care ţi-a dat-o Dumnezeu depinde de faptul de a avea o viziune; ceea ce înseamnă să aştepţi până când Dumnezeu îţi descoperă planul Lui pentru tine. Înseamnă să de­dici timp şi energie; ceea ce necesită răbdare şi disciplină. Înseamnă să ştii să treci de obsta­cole; ceea ce necesită o bună gestionare.

Biblia spune: “Când nu este nici o descoperire dum­nezeiască, poporul este fără frâu” (Proverbe 29:18). Mai ţii minte versurile de la South Pacific: “Dacă nu ai un vis, cum îţi vei împlini visul?” Viziunea îţi dă o direcţie, te motivează, te face cre­ativ şi harnic. Fără ea, devii pasiv, fără scop, plictisit şi vulnerabil în faţa renunţării. Dumnezeu îţi poate da o viziune pe loc, dar împlinirea ei va necesita o viaţă întreagă de învăţare, de practică şi de gestionare a provocărilor zilnice ale vieţii.

În următoarele zile, haideţi să ne uităm la câteva principii ale împlinirii unei viziuni: viziunile aduc cu ele obstacole şi oportunităţi!

După zeci de ani petrecuţi în America, Raymond Dawson a moştenit proprietatea bunicului său din Anglia; întorcându-se acasă, a găsit ferma şi grajdurile dărăpănate, pe un pământ plin cu pietre. Dezamăgit şi aproape să se întoarcă în America, s-a hotărât să se plimbe pentru ultima dată pe moştenirea lui fără valoare. Oprindu-se într-un colţ îndepărtat al proprietăţii sale, a observat un pârâu venind de sub nişte pietre. A început să se uite mai atent şi a descoperit izvoare termale. Astăzi este proprietarul unei staţiuni prospere, aşezate chiar pe fosta sa dezamăgire!

Când îi ceri lui Dumnezeu o viziune, este posibil să te afli într-un loc plin de oportunităţi, dar ascunse după mari obstacole; un loc al posibilităţilor ascunse sub munţi de probleme. Apoi El se va retrage şi se va uita cum te angajezi în lucrarea de gestionare a obstacolelor!

4c8842ebe3206b4dc433d37f22bb86f0Sursa: Meditație din calendar biblic, trimisă de Lidia Miu

Mulțumim Domnului Dumnezeu pentru toate lucrurile din viața noastră pe care El le-a îngăduit, cântărite pentru fiecare  cu iubirea Sa!

Cititorilor și colaboratorilor noștri le dorim  La Mulți Ani!

În Numele Domnului Isus, Doamne Tată, Te rugăm să  binecuvintezi viața celor pomeniți aici (împreună cu cei dragi ai lor și Casele de Rugăciune) cu încă un An de Îndurare! Amin.

Advertisements

One thought on “CARE ESTE VIZIUNEA TA PENTRU NOUL AN?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.