Primul interviu după alegeri: Un Donald Trump îmblânzit

trump-qd71wl0hoxby Călin Marchievici

În primul său interviu în calitate de preşedinte ales, Donald Trump şi-a arătat o altă faţă, poate nu tocmai pe placul multor milioane de americani care i-au acordat votul, după o campanie plină de sarcasm. Ceea ce presa americană nu a dorit să observe în timpul campaniei prezidenţiale a fost sumarizat astfel de către realizatorul de la CBS care a fost gazda acestui prim interviu: “Am descoperit că unele dintre temele care au stat la baza campaniei preşedintelui ales nu trebuiau luate literal, ci ca planuri deschise negocierii”.

Trump nu a încetat să o laude pe rivala sa Hillary Clinton pentru prestaţia din timpul campaniei şi pentru calităţile evidente de politician. Telefonul pe care Clinton i l-a dat pentru a-şi recunoaşte înfrângerea “a fost mai dificil decât ar fi fost perntru mine”, spune Trump. “Mi-a spus doar atât: «Felicitări Donald. E bine aşa». Iar eu i-am spus: «Vreau să-ţi mulţumesc. Ai fost un concurent minunat». Este foarte puternică şi foarte inteligentă”.

Nici vorbă în această nouă iposatza a lui Donald Trump despre vreun ecou al scandările simpatizanţilor săi: “Închide-o!” sau “Hillary escroaca!”. Dimpotrivă, la CBS Trump a declarat că, în discuţia avută cu Bill Clinton după alegeri, acesta a fost “foarte, foarte drăguţ, una dintre cele mai interesante persoane pe care le-am cunoscut”. Mai mult, întrebat dacă va cere sfaturile familiei Clinton în calitate de preşedinte, Trump a spus: “Cu siguranţă mă voi gândi la asta în mandatul meu”.

Continue reader Cotidianul.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.