TRAIAN UNGUREANU: Suta de metri foarte plat

646x404Inadmisibil! Prima maşină pe care am văzut-o, cînd am ieşit din casă, era roşie! Cine a îndrăznit? Eu şi prietenii mei coreligionari hotărîsem, din timp şi în unanimitate, că toate maşinile sînt albastre.

Precum pe şosea, aşa şi la alegeri!

Cea mai mare prostie rostită după victoria lui Donald Trump e povestea şocului. Şoc faţă de ce? Faţă de ce hotărîse, din timp şi în unanimitate, blocul stîngii? Faţă de rezultatul anunţat de luni de zile în presa progresistă? Faţă de recomandarea fără fisură a establishmentului? Şi dacă ar fi numai atît! Beyonce şi Lady Gaga au încercat, din răsputeri, să lumineze masele, dar s-au lovit de mitocani. Măcar pentru ele, pentru aceste două femei năcăjite, ar trebui să facem ceva. Soluţia e la îndemînă. Americanii, în frunte cu proştii care n-au măcar un transgender în familie, trebuie să voteze încă o dată. Dacă nu iese nici aşa, se votează pînă se ajunge la rezultatul dorit. N-ar fi o premieră. Reţeta a fost perfectată de UE şi spune că alegătorii greşesc, dar trebuie să voteze pînă o nimeresc.

A doua prostie suflă în ceafa celei dintîi şi spune că victoria lui Trump a răsturnat politica. A întors-o cu capul în jos. Dacă e aşa, atunci trebuie să admitem că politica defila prin lume citind Marx în ediţii epurate de componenta proletară şi se întoarce, abia acum, acolo de unde a pornit: la definiţia pur democratică. Pînă la urmă, Trump a cîştigat alegerile fără să se îndatoreze. Nici grupurilor de presiune, George Soros nici ONG-urilor, nici dlui Soros G., nici fabricilor de imagine. Prin Trump a vorbit doar votul celor ce l-au vrut Preşedinte. Atît. Da, Trump a pierdut votul popular. La diferenţă de 0,3%, dar l-a pierdut. Însă a cîştigat, după regulile sistemului american. Aşa cum au fost ele construite de istoria şi Constituţia Statelor Unite, amîndouă scrise şi gîndite de onor popor. Sau rescriem pe deasupra, cu cerneală simpatică americanilor superiori? Nicio problemă. Aşa va fi. Totul urmează să fie rescris. Aici e adevărata discuţie. Războiul dinaintea alegerilor abia începe. Oroarea resentimentară şi năbădăile selfie-centrice în faţa victoriei lui Trump sînt preludiul unei catastrofe istorice. O spun o dată şi numai o dată (săptămîna asta): democraţia occidentală nu va supravieţui. Şi iată de ce.

Citeste mai mult: adev.ro/ogma5k

One thought on “TRAIAN UNGUREANU: Suta de metri foarte plat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.